Slider

Leijasurffausta ja rantaelämää Lefkaksella

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Kesän Kreikan reissumme valikoitui edullisten ja suorien lentojen perusteella. Mutta toki heti kun mieheni kuuli, että Lefkaksen saaren länsipuolella tuulee vuorten ansiosta myös helteellä, oli leijasurffivermeet jo pakattuna ja valmiina lähtöön.Agios Ioannis -ranta on kilometrien pituinen, mutta siellä on vain yksi surffikeskus, Milos Beach. Mutta mitäpä muuta sitä tarvitsee. Heiltä löytyi ravintola, baari ja rantatuoleja. Myös me ei-surffaajat viihdyimme hyvin.


Tarjoilukin pelasi rantatuoleille asti ;)

Milos Beachin lisäksi rannalla oli kyllä useampiakin ravintoloita, jotka tarjoilivat aamiaisista ja rantasnäkseistä illallisiin. Kaikki muut ravintolat olivat tosin rannan toisessa päässä, joten surffaajille Milos Beach oli paras vaihtoehto. Vaikka rannan tuuli olikin miellyttävän viilentävä, niin muutaman sadan metrin matka toiseen ravintolaan ihan vain vaihtelun vuoksi ei houkuttanut. Illallistamassa kävimme rannan toisessa päässä, mutta siitä enemmän eri postauksessa.
Agios Ioannis kuvattuna vuorilta. Rantaviivaa riittää!


Rannalla oli mahdollisuus sekä leija- että purjelautailuun. Ranta oli kuitenkin melko syvä, joten jätimme purjelautailun alkeiskurssit helpompaan paikkaan. Kyllä pari rantalöhöpäivääkin kelpasi. Saarelta löytyi aktiviteetteja muutenkin, kuten aiemmin kirjoittelin. (ks. Lefkaksen patikointireitit, Privaattiristeilyllä Lefkakselta ja Vuokra-autolla Lefkaksella)Mieheni sai jättää leijasurffausvermeensä säilytykseen Milos Beachille koko viikoksi muutaman kympin korvausta vastaan. Tähän kuului samalla pelastus- ym. surffikeskuksen palvelut.
Missä majoittua jos haluaa surffaamaan?
Majoituimme parin sadan metrin päässä Milos Beachiltä, pienessä Villa Swanissa, jossa on vain neljä huoneistoa. Saimme kätevästi huoneiston, jonka parveke oli leijasurffirannalle päin, joten meidän ei tarvinnut mennä rannalle asti katsomaan tuuleeko siellä :)Majoitus oli ilmastoinnin tehottomuutta lukuunottamatta erinomainen (ensimmäisen yön jälkeen tajusimme, että huoneiston saa viilennettyä läpivedolla - ei ilmastointilaitteella). Sijainti myös Lefkadan kaupunkiin päin oli juuri oikeaan suuntaan - olimme suoraan matkan varrella rannalta keskustaan. Keskustaan oli tosin pari-kolme kilometriä, mutta sekin taittui useimmiten kävellen.

Meillä oli kahden makuuhuoneen huoneisto, jossa oli kaksi parveketta ja iso keittiö. Pihalta löytyi lapsille leikkipaikka, ja ihan mukavankokoinen uima-allas. Uima-altaalla oli viikon aikana tasan kerran muita meidän lisäksi. Meillä oli käytännössä siis yksityinen uima-allaskin käytössä.

Majoituksen omistaja ajoi päivittäin paikalle moottoripyörällään tekemään puutarhatöitä. Ja se näkyi. Piha oli todella hyvin hoidettu. Pihassa oli ainakin päärynä-, omena- ja sitruspuita, palmuja ja kaktuksia, erilaisia kukkia, riippukeinu ja pieni suihkulähde.

Aamuisin heräsimme naapurin kalkkunoiden kalatukseen. Aika hellyyttävää sekin :)

Majoituksetamme 600 metrin päässä oli pieni ruokakauppa, josta saimme kattavasti aamiaistarvikkeet ja parin illallisen vermeet. Vuokra-autoa tai taksia emme siis tarvinneet kauppareissuihinkaan.Agios Ioanniksella on paljon muitakin majoituksia. Meille tärkeintä oli löytää huoneisto kahdella makuuhuoneella. Studioita tarjolla oli paljon enemmän. Sijainniltaan osa oli tosin melko syvällä peltojen keskellä. Matka rantaan joka majoituksesta on lyhyt, mutta Lefkadan keskustaan sitten kauimmaisista jo huomattavasti pidempi.Agios Ioannis on täysin maaseutua, vaikkakin todella lähellä Lefkadan kaupunkia. Siellä suunnistaminen on hieman haastavaa, kun koko muutaman neliökilometrin kokoinen alue on osoitteeltaan Agios Ioannis. Ei tiennimiä, ei talonnumeroita. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa majoituksen puhelinnumero mukaan, jolloin taksikuski voi soittaa lentokentältä tullessa majoitukseen ja kysyä tarkemmat ajo-ohjeet. Pieniä majoituspaikkoja on niin paljon, ettei kuskit pelkän nimen perusteella tiedä missä mikäkin sijaitsee.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan