Slider

Japani 8 päivässä - matkaohjelma ja kustannukset

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Masutoaitemu-blogin Tsujiki-kalatori postauksesta muistin, että vieläkään en ole saanut kirjoitettua loppuun kevään Japanin matkaamme. Vielä puuttuu matkaohjelma ja kustannukset. Ei puutu enää :)


Matkaohjelma on helppo kaivaa esille. Se olikin tarkkaan hiottu ja suunniteltu - ja vielä paremmin toteutettu :) Pieni kiirehän meillä oli jatkuvasti, emme muun muassa ehtineet kertaakaan käydä päivän kiertelyn ja illallisen välissä hotellilla siistiytymässä illallista varten (paitsi Mt Koyalla munkkiluostarissa rauhan tyyssijassa). Mutta ei kiire pahasta ollut. Ehdimme nähdä pienessä ajassa todella paljon.

Paljon jäi myös näkemättä, sillä eihän Japania voi nähdä kahdeksassa päivässä. Emmekä ehtineet tehdä edes kaikkea suunnittelemaamme, mutta seuraavalla kerralla sitten. Juu, Japani oli ehdottomasti sellainen kohde, jonne täytyy päästä toistekin!


Näin koostui kahdeksan päivää Japanissa:

Perjantai
Lento Nagoyassa 9:45, josta jatkoimme suoraan luotijunalla Tokioon.


Lauantai - sunnuntai
Tutustuimme Tokioon niin paljon kuin vain ehdimme. Lisää postauksessa: Tokio 2,5 päivässä. Tuntuu näin jälkikäteen uskomattomalta, miten paljon ehdimmekään tehdä!Maanantai
Jatkoimme matkaa luotijunalla Kiotoon (heti sen jälkeen, kun olimme käyneet syömässä toista kertaa sushiaamiaisen Tsujikin kalatorilla - se oli niin hyvää, että sinne oli pakko päästä kahdesti, vaikka aikaa oli vain vähän)


Tiistai - keskiviikko
Kioton ihmettelyä: kirsikankukkia, geishatansseja, kettupuisto, pyöräilyä, shoppailua, ravintolaruokailuja.Torstai
Matkasimme junalla Unescon maailmanperintökohteeseen Mt Koyalle. Täällä vietimme yön munkkiluostarissa.Perjantai
Lähdimme heti aamusta Mt Koyalta Nagoyaan. Nagoyassa kiertelimme kaupoilla, mutta kaupunki ei vaikuttanut mitenkään erityisen mielenkiintoiselta. Hyvä, ettemme olleet suunnitelleet sinne pidempää pysähdystä.

Lauantai
10:40 lento lähti takaisin Suomeen.


Matkabudjetti
Kustannukset ovatkin sitten toinen juttu. Kuka niitä nyt enää muistaa! No, kaivelin ja kaivelin, ja tässä suunnilleen lopputulos:

Lennot: 600 €
Hotellit per pää: 95 € (Tokio), 190 € (Kyoto), 125 € (Mt Koya), 60 € (Nagoya)
Junapassi: 230 €
Käyttöraha: 700 €
Yhteensä: 2000 €

Muut ovat tarkkoja summia, mutta käyttörahasta pidin kirjaa vain ensimmäiset kuusi päivää, äh, ja nekin vain käteisestä. Sentään olen merkannut, että olen vaihtanut 67 000 jeniä käteistä. Siihen kun lisää korttiostoksia, niin summan pitäisi pitää ainakin jokseenkin paikkaansa.

Käyttöraha sisälsi myös sellaiset junamatkat, jotka eivät sisältyneet JR Passiin, eli turisteille tarkoitettuun junapassiin, jolla pääsee matkustamaan lähes kaikilla junilla ympäri Japania - myös kaupunginsisäisillä lähijunilla, poissulkien metrot.

Vähemmälläkin Japanissa pärjää, jos ei syö 75 euron Kobe-härkälounasta, valitsee edullisimmat majoitukset, eikä sorru heräteostoksiin. Ja paljon, PALJON enemmän saa myös kulutettua, jos vierailee joka päivä Michelin-tähtiravintoloissa. Niitä Japanissa riittää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan