Slider

Lefkaksen pääkaupunki Lefkada Town

torstai 25. syyskuuta 2014

Lefkadan kaupunki ei ole mikään ihmeellinen nähtävyys, mutta oikein miellyttävä lähin kaupunki lomalla. Kaupunki on niin pieni, että sen voi helposti kulkea päästä päähän kävellen, enemmän kaupungissa näki paikallisia kuin turisteja. Hyviä ravintoloita riitti, ja niitä ihanaakin ihanampia pieniä hedelmä- ja vihanneskioskeja. Voi kun sellaisesta saisi ostaa kotonakin joka päivä tuoreet vihannekset ja hedelmät. Ruoka saa taas ihan omana postauksena - kreikkalainen ruoka ansaitsee sen.Lefkadan kaupunki sijaitsee saaren pohjoisosassa.Sisämaassa kaupunkia ympäröivät vuoret.Ja toisessa päässä kaupunkia on silta, joka vie Kreikan mantereelle. Vuoret kuvan sillan takana ovat mantereen puolella.Keskustaa halkoo piiiitkä katu, ja se on kävelykatua kai ainakin kymmenen korttelin verran. Tosin osa kadunväleistä oli aika lyhyitä - lasketaan ne silti :)

Kävelykadulla on pankkeja, apteekkeja, ravintoloita, matkamuistomyymälöitä, vaateliikkeitä, sisustuskauppoja, kauneushoitoloita. No, mitä nyt yleensäkin kaupunkien keskustoissa on.

Rannassa on pitkä rivi ravintoloita terasseineen, jotka tarjoilivat aamulla aamiaista, päivällä lounasta ja iltaisin osa tarjoili illallista ja osa muuttui yökerhoiksi. Kävimme yhdessä näistä aamiaisella, ja aamiaisperunamunakkaassani oli ranskalaisia perunoita, ei siis oikeita perunoita. Voinette kuvitella, että nämä ravintolat eivät saaneet meitä illalliselle ;) Ruokaravintola kannattaa valita hieman ytimen ulkopuolelta. Väliolut terassilla merimaisemaa katsellen kelpasi.


Rannassa oli tietenkin myös Välimeren tyyliin venesatama ja sata miljoonaa tuhatta upeaa venettä.
Keskellä päivää kaupunki oli nukkumassa. Paikalla harhaili vain muutama turisti. Ensimmäisenä päivänä luulimme, että olemme tulleet täysin kuolleeseen kaupunkiin, mutta olimme siellä vain väärään aikaan. Loppuiltapäivästä matkamuistomyymälöiden myyjät alkoivat tuoda kortti- ja avaimenperätelineitään kadulle ja odottamaan rannoilta palaavia turisteja ja siestalta palaavia paikallisia.Iltaisin kaupunki olikin jo juhlatunnelmissa. Olimme Lefkaksella jalkapallon MM-kisojen aikaan, ja jokaisen terassin jokainen tuoli oli varattu katsomaan pelejä screeneiltä, jotka ravintoloitsijat olivat tuoneet ulos terassille. Yhtenä iltana törmäsimme myös jonkinlaisiin karnevaalikulkueisiin. Kaupunki ei todellakaan ollut kuollut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan