Slider

Kahvifestareilla Södermalmilla

tiistai 9. syyskuuta 2014

Näköjään aina kannattaa kertoa sosiaalisen median kanavissa, minne on lähdössä. Koskaan ei tiedä kuka muu paikassa on ja mitä siellä tapahtuu.Tällä kertaa sosiaalinen media saavutti vanhan opiskelukaverini, joka oli Tukholmassa Södermalmilla Johan & Nyströmin järjestämillä Kaffe festivaleneilla. Olimme saaneet ravintolasuosituksenkin Södermalmilta, joten tottahan toki me myös kahvifestareilla haluttiin käydä, samalla suunnalla kun liikuimme.En ole itse kahvin ystävä, mutta silti se maailma kiehtoo. Ihan niin kuin viineissä ja väkevissä alkoholijuomissa, myös kahvissa sen alkuperässä, kasvuympäristössä, valmistusmenetelmissä, makumaailmassa ja ties missä muussa on valtavasti opittavaa.Saimme festareilta valtavasti irti, koska opiskelukaverini tuli oppaaksemme ja kertoi kojuja kierrellessämme kahvin ammattilaisena kaikkea mahdollista kahvin ympäriltä.

Jollain kojulla oli meneillään kahvitasting, ja maistelijat ryystivät (isolla R:llä ainakin ryystöäänen perusteella) kahvia lusikoilla - täysin uutta minulle. Melkein joka kojulla oli erilaiset välineet kahvin keittoon. Huh, mitä välineurheilua. Tosin se oli hienoa huomata, että välineistö oli erittäin sopivaa kotikäyttöön, eikä surensuurta kahvikonetta näkynyt kuin yhdessä pisteessä. Yksi näistä hienoista kahvinkeittimistä oli Chemex. Näytti yksinkertaiselta ja kauniilta. Tuollaisella minäkin voisin vierailleni kahvin keittää!

Melkein alkoi harmittamaan, että en vielä kahvin mausta juurikaan pidä.Festari järjestettiin ensimmäistä kertaa, ja koko maailmassa tämä kahvifestivaali oli ensimmäinen, jossa ei käytetty maitoa lainkaan. Kaikki käytetty maito oli kauramaitoa. Cappuccinoni sai hienon hennon kauran maun, eikä lainkaan huonossa mielessä.Johan & Nyström on muutenkin kovin vastuullinen toimija. Suuren osan kahveista he ostavat suoraan viljelijöiltä, jolloin he pystyvät takaamaan paremman laadun, ja näin myös tuottaja saa suuremman tuoton kun kauppa käydään ilman välikäsiä.

Kahvifestareiden pitopaikkakaan, Södra Teatern, ei ollut hassumpi. Terassilta ja teatterin ylemmiltä kerroksilta näkymä Tukholman keskustaa kohti oli huikea. Eipä olisi täällä tullut muuten varmasti käytyä.Kiitos vielä suuresti kahvioppaallemme kahvikierroksesta ja erinomaisesta tapahtumavinkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan