Slider

Positiivisesti yllättynyt Tukholman risteilystä

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Siis nimenomaan siitä risteilystä. Tukholmasta tiesin jo pitäväni, vaikken kovin paljon siellä olekaan aikaa viettänyt. Mutta risteily. Siitä en odottanut mitään - ja pääsinpä yllättymään positiivisesti.Menimme Tukholmaan perinteisellä päivä Tukholmassa risteilyllä. Vikingin hytit oli (onneksi) jo alkuviikosta myyty C-luokan hyttejä lukuunottamatta loppuun, joten valitsimme Silja Serenaden.

Viking lähti puoli tuntia Siljan perässä kohti Tukholmaa.


Mikä onni! Toki Serenadenkin kyydissä oli teinipoikia "laulamassa" coolisti karaokessa Tommi Läntisen Via Dolorosaa, toisessa kädessä mikrofoni, toisessa huojuva oluttuoppi, vierellään kasa teinityttöjä kihertelemässä ja esittämässä juopuneempaa kuin oikeasti olivatkaan. Sööttiä.

Mutta paljon oli myös lapsiperheitä, nuorempia ja vanhempia pariskuntia, ja muita, jotka olivat laivan kyydissä päästäkseen käymään Tukholmassa. Ja itseasiassa myös laiva oli ihan kelvollinen. Ravintolatarjonta oli hyvä, kuin myös ruoka. Viinivalikoimakin etenkin laivan viinibaarissa oli erinomainen, ja viskejä ja erikoisoluita oli kattavasti saatavilla laivan pubista. Eikä mikään ollut ylihinnoiteltua. Samppanjalasillisen sai kymmenellä eurolla, äyriäispastan alle kahdellakymmenellä.

Silja Serenaden italialainen ravintola oli ensimmäisen illan ravintolavalintamme.


Ohjelmistokin pääsi yllättämään. Etenkin upea ilma-akrobatiashow. Sen olisimme nähneet suoraan hyttimme ikkunastakin, mutta viinibaarin terassi oli parempi valinta siihen hetkeen.Meillä oli Promenade-hytti, eli ikkuna oli laivan kävelykadulle, promenadelle, päin. Meille se toimi hyvin, mutta lapsiperheet, älkää valitko tätä. Bändi soitti ikkunamme alla iltakymmeneen (paluumatkalla Suomen aikaa yhteentoista) asti. Sen jälkeen lavalle asteli vielä pianisti tuudittamaan meitä uneen. Kyllä, menimme jo kympin/yhdentoista aikaan nukkumaan :) Ei, tämä ei ollut meille känniristeily ;)

Bändi soittamassa promenadella hyttimme ikkunan alla.


Paljon on näköjään muuttunut sen jälkeen kun minä olen viimeksi Silja Linen kyydillä risteillyt. Enkä puhu pelkästään laivasta - kymmenessä vuodessa olen saattanut itsekin hieman muokkaantua.

Auringonlasku Tukholman saaristossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan