Slider

Päivä Tukholman Södermalmilla

lauantai 13. syyskuuta 2014

Yksi päivä Tukholmassa on jopa säälittävän lyhyt aika. Mutta toisaalta, matka sinne on myös lyhyt, että mikä jottei.Meillä ei vielä lähtöpäivän aamuna ollut mitään suunnitelmia Tukholmaan. Onneksi kollegani asui Tukholmassa vain hetki sitten, joten saimme häneltä kaksi ravintolasuositusta. Ruuan perässä on hyvä suunnistaa - silloin usein löytää paljon muutakin.

Ravintolat olivat molemmat Södermalmilla, joten ajattelimme käydä toisessa aamiaisella ja toisessa lounaalla. Södermalm heti lauantaiaamusta oli kovin autio.Ensimmäiset hetket vietimmekin ikkunaostostellen. Myymälät aukesivat vasta yhdentoista ja puoli kahdentoista välillä. Voi mitä ihania putiikkeja Södermalmilta löytyikään!


Lähestyessämme ensimmäistä ravintolaa, alkoi jo tapahtua. Törmäsimme Bondensegen markkinoille. Ihmisiä oli jonoksi asti ostamassa sieniä, marjoja, lehtikaalta, tomaatteja ja vaikka mitä ihania herkkuja. Teki kyllä mieli asettua jonon perälle. Mutta ei, järki voitti ja lehtikaalit jäivät muiden ostettavaksi.

Matkalle osui myös pyöräliike - tai pikemminkin pyöräpaja, De Fietsfabriek. Ihan uskomatonta, miten paljon erilaisia ratkaisuja liikkeestä löytyi. Oikeasti, voiko olla pyörää, jossa on aikuisen lisäksi istuimet kolmelle lapselle?! Voi.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että kun ikkunaostostelee liian kauan, ehtii aamiaisaika mennä ohi. Olimme Urban Delissä kolmea vaille yksitoista, eli aamiaista oli tarjolla enää hurjat kolme minuuttia. Brunssikin olisi kelvannut, mutta se alkoi vasta puoli kahdeltatoista. Onneksi ravintolassa oli myös nimensä mukaisesti delin puoli, joten ostimme välipalamme sieltä. Myös delin puolelta löytyi terassi ruuan nauttimiseen.
Iltapäivästä osa vierähtikin jo aiemmin mainitsemillani kahvifestareilla, jonka jälkeen oli aikaa enää lounaalle. Ravintolasuositus numero 2. oli meksikolainen La Neta. Heillä olisi ollut ravintola myös Södermalmilla, mutta kävelimme vanhankaupungin läpi Norrmalmille. Se kun oli kätevästi matkalla takaisin satamaan. Ja ah, mitä tacoja! Liha tuli valmiina tacon päällä, korianterit, sipulit ja salsat sai annostella itse oman maun mukaan. Mmmmmm!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan