Slider

Vertailussa käsimatkatavarat Finnairin lennolle uusilla mitoilla (40x30x15)

sunnuntai 4. kesäkuuta 2023

*Sisältää mainoslinkkejä

Finnair ilmoitti uuden hinnoittelumallinsa, ja näin ollen uuden käsimatkatavarakoon, minkä kanssa pääsee matkustamaan veloituksetta kaikkein edullisimmalla, Superlight-lipputyypillä, ja minkä kokoisesta käsimatkatavarasta joutuu maksamaan extraa tai maksamaan kalliimman lipputyypin hinnan.

Tämä sai minut heti vertailemaan, millaisen käsimatkatavaran kanssa voisi astella Finnairin koneeseen niin, ettei matkatavarasta tarvitsisi maksaa. 


Jos et ollut vielä törmännyt Finnairin uuteen hinnoittelumalliin (tuli voimaan 1.6.2023), niin sen mukaan 55 cm x 40 cm x 23 cm käsimatkatavarasta joutuu jatkossa maksamaan kaikkein edullisemmalla, Superlight-lipputyypillä matkustettaessa, kun taas pienemmästä 40 cm x 30 cm x 15 cm käsimatkatavarasta ei tule ylimääräistä kustannusta. Tämän pienemmän käsimatkatavaran kanssa ei saa olla enää toista käsimatkatavaraa, kuten käsilaukkua tai muuta vastaavaa, kuten tämän isomman käsimatkavaran kanssa saa olla.

Löysin muutaman hyvän matkatavaran, mitkä mahtuisivat ainakin jossain määrin mittoihin 40 cm x 30 cm x 15 cm:

Joka tuotteen jälkeen on vielä linkki verkkokauppaan, mistä repun olen löytänyt.

Rip Curl F-Light Slim 15L Midnight Reppu

Tämän vaikuttaa tosi hyvältä perusrepulta, ja ainakin itse olen aina ollut tyytyväinen Rip Curlin laatuun yleisesti.

Matkavarusteen sivuilla tämän repun kohdalla korkeus oli merkitty kahteen eri kohtaan kahtena eri korkeutena. Ensin 40 cm, toisessa kohdassa 46 cm. En siis nyt mene täysin takuuseen, kumpi korkeus repuusa on.

Koko: 40 cm x 28 cm x 16 cm

*Osta Rip Curl F-Light Slim 15L -reppu tästä linkistä.The North Mini Crevasse reppu

Tämä The North Facen reppu näyttää ihanan järjestelmälliseltä. Siinä on useita taskuja, ja ainakin meidän matkojen romppeet ja roinat olisi täydellistä saada järjestykseen juuri tällaiseen reppuun. 

Mitoiltaan tämä reppu menisi heittämällä käsimatkatavaraksi. Reppu saisi mittojen puolesta olla siis isompikin.

Koko: 40 cm x 27 cm x 11 cm

*Osta The North Mini Crevasse -reppu tästä linkistä.

Finnair käsimatkatavaraEastpak Bust reppu musta

Tämä Eastpakin Bust reppu on 47,5 cm korkea, mutta näyttää kuvasta siltä, että sen voisi pakata niin, että yläosa jää tyhjäksi, jolloin reppu mahtuisi annettuun 40 cm korkeuteen. En kuitenkaan ota vastuuta siitä, jos näin ei onnistukaan, mutta itse voisin hyvin valita tämän vaihtoehdon. Näin esim. pitkähihainen paita mahtuisi vielä repun sisälle vaikkapa lentokentällä ollessa.

Koko: 47,5 cm x 29 cm x 14 cmTäytyy myöntää, että en ole viime aikoina juurikaan lentänyt Finnairilla, koska olemme matkustaneet pääsääntöisesti maata pitkin tai lomalennoilla. Finnair on kuitenkin varsin varteenotettava vaihtoehto myös meidän matkoillamme ainakin aika-ajoin. Onko niin paljon, että investoisimme uusiin matkatavaroihin? Jää nähtäväksi.

Matkaamme usein lapsen kanssa kahdestaan, ja näin pieni käsimatkatavara voisi toimia meillä niin, että molemmilla olisi omansa. Voisimmeko matkata vaikkapa pitkän viikonloppuloman pelkästään tällä matkatavaralla? Mahdollisesti. Käsimatkatavaraksi tämä toki toimii matkalla kuin matkalla, jos myös ruumassa olisi matkalaukku.

Pysy matkassa mukana:
Lähdetään Taas Instagram | Lähdetään Taas Facebook | Lähdetään Taas TikTok

4 kommenttia:

 1. Tätä juttua tuli itsekin ihmeteltyä. Saapa nähdä, saako ihmisten protestointi vielä Finnairin pyörtämään päätöksensä. Varmaan itse tulen joka tapauksessa lentämään Finnairilla jatkossakin, jos sattuu vain olemaan tarjolla sopivat lennot. Hieman varmaan tapauskohtaista se, riittääkö tämä käsimatkatavaraksi.

  VastaaPoista
 2. Minusta tämä muutos on kyllä saanut, ehkä iltapäivälehtien masinoimana, aivan kohtuuttomat mittasuhteet. Jos normaalin lentolaukun lisähinta on luokkaa 9-14 euroa, niin pitää jo matkustaa muutaman kerran, jotta kannattaisi ostaa juuri Finnairin mittoihin sopiva reppu - ja silti menettää mahdollisuuden kuljettaa mukanaan sen verran tavaraa kuin haluaa. Jos vaikka matkassa tapaa kulkea läppäri ja kamera, niin mieluummin maksan pienen lisähinnan kuin jätän kaikki vaatteet matkasta :-) Ruumalaukku on sitten eri asia, se kun vaikuttaa sitten jo matkustuksen joustavuuteen ja hankaloittaa lentojen ketjuttamista, jos niitä ei saa samalle lipulle syystä tai toisesta, eli siitä olen jo pääosin luopunutkin.

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti fjällun kanken on juuri sopiva uusiin mittoihin.

  VastaaPoista
 4. Loppui Finnairin käyttö jos muita vaihtoehtoja löytyy. Cabin Class laukkukoko ollut lähes vakio kaikilla yhtiöillä jo vuosia. En Finskin johdosta lähde laukkuostoksille tai jätä tarvitsemiani matkatavaroita pois.

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan