Slider

Ruokatarjonta Karibian risteilijällä

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ruuasta ei ole pulaa Karibian risteilyllä. Ravintoloita on enemmän kuin riittävästi ja sellaista hetkeä ei ole, jolloin mikään ravintola ei olisi auki. Kaiken lisäksi HYVÄÄ ruokaa on niin paljon jatkuvasti tarjolla, että noin kolme ähkyä päivässä ja pari lisäkiloa per viikko on takuuvarma lopputulos.

Tavoitteenani tälle risteilylle oli, että parempi mekkoni mahtuisi päälle molempina muodollisempina iltoina. Siinä olikin tekemistä, mutta mahtui! Onneksi laivalla on hyvät urheilumahdollisuudet, jotta ruuasta ei tarvinnut tinkiä ;)

Jokaisella risteilijällä on erilaiset valikoimat, tässä Carnival Breezen tarjonnasta.

Aamiainen

Aamiaisvaihtoehtoja on kaksi: buffet-aamiainen ja à la carte -aamiainen. Meripäivinä vielä kolmaskin: meripäivän à la carte -brunssi. Aiemmilla risteilyillä meillä ei ole ollut tarvetta testata à la carte -vaihtoehtoja. Tällä kertaa laiva oli niin täysi, että buffassa joutui jonottamaan niin kauan, että loppuristeilystä oli ihanaa istahtaa pöytään, valita listalta mitä haluaa ja odottaa rauhassa kun tarjoilija tuo vastavalmistetut munakkaat ja puurot pöytään asti.

Buffet-aamiaisella on tarjolla lähestulkoon mitä vain mitä kuvitella saattaa, jopa kahta erilaista puuroa! Ja tietenkin munakaspisteet löytyy, missä kokit paistavat munakkaat jokaisen toiveen mukaisesti. Kuvissa osa buffa-aamiaisen tarjottavista. Melko perus hotelliaamiainen siis. Todella kattava sellainen kuitenkin.


À la carte aamiaisella tarjonta on lähestulkoon sama, mutta eggs benedict oli huomattavan paljon parempi, kun se ei ollut seissyt missään hetkeäkään ennen pöytään saapumistaan.


Meripäivän brunssi taas oli aivan toista luokkaa. Wautsi mitkä annokset! Tarjoilija vähän jo naurahti kun tilasimme kolme eri pääruokaa. Emme tosin siinä vaiheessa tajunneet kuinka isoja annokset ovat. Vaikka kaikki kuuluukin hintaan, meillä ei silti ollut tarkoitus tilata enempää kuin jaksamme syödä. Suuri osa muista risteilyvieraista tuhlasi ruokaa huoletta meidänkin puolesta.


Lounas

Lounaalla vaihtoehtoja oli enemmän kuin varmaan edes muistan. Buffasta löytyi ainakin yleisruokabuffa, salaattibuffa, jenkkiruokabuffa, thaibuffa, jälkkäribuffa, meripäivinä suklaabuffa, pasta-piste, wokki-piste ja sandwich-piste (joissa kokki siis valmistaa jokaiselle sellaisen annoksen kuin kukin haluaa). Buffan läheisyydessä pizzeria, taco/tortilla-piste ja Guy's Burger Joint.


Illallinen

Illallisellakin on useita vaihtoehtoja. Hintaan kuuluvat perus buffa ja à la carte, sekä pitseria, joka oli auki koko risteilyn ajan 24 h. Me illallistettiin à la cartessa kaikki muut paitsi viimeinen ilta, jolloin käytiin nappaamassa pitsapalat ja mentiin pakkaamaan.

Meidän pöytämme oli Blush-ravintolassa aikaisemmassa, klo 18 kattauksessa. Tarjoilijana meillä oli jo 25 vuotta Carnivalilla tarjoilijana toiminut ja edelleen aidosti työstään innostunut kolumbialainen Carlos. Hän kertoi työskentelevänsä kuusi kuukautta putkeen viikon jokaisena päivänä, jonka jälkeen hän pitää kaksi kuukautta vapaata. Sen jälkeen taas uudet kuusi kuukautta töitä. Tuossa tahdissa työstä täytyykin aidosti pitää!Lisämaksullisia ravintoloita oli ainakin kapteenin ravintola, pihviravintola, sushi-ravintola ja Red Frog -pubi pubiruokineen.

4 kommenttia:

 1. Hei,
  Ihania kuvia! Jos ruoka oli periaatteessa ilmaista, niin miten juomapuoli? Ja menikö teillä rahaa muuten laivalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kehuista :)
   Vettä, kahvia/teetä ja mehua on koko ajan tarjolla, mutta muut juomat ovat maksullisia. 75 cl Fosters-tölkki maksoi viiden euron luokkaa, ja siitähän riittää hyvinkin kahdelle. Viinipullojen hinnat lähtivät muistaakseni noin 20 eurosta ylöspäin.
   Laivalla me ei juuri muuhun käytetty rahaa. Kyllä siellä on jotain pieniä myymälöitä (koruja, kelloja, vaatteita, alkoholia, matkamuistoja jne.), joissa on päivittäin eri tuoteryhmien alennuksia tai huutokauppoja. Jotain sieltä siis saattaa tarttua matkaan.

   Poista
 2. Kannattaako etukäteen ostaa esim.vesipullopakettí? Olen tottunut aina kulkeman vesipullo laukussa ja maihin mennessä olis kiva jos kaikilla olis omat vesipullot mukana. Vai saako vettä jostain muualta kun ruokailun yhteydessä? Nyt alkaa jo vähän jännittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut omat vesipullot mukana, joita olemme täyttäneet buffassa, se kun on auki lähes aina. En tiedä onko se sallittua, mutta kukaan ei ainakaan koskaan ole siitä huomauttanut. Itsekin kulutan vettä litroittain päivässä, eikä yksi pullo riitä mihinkään. Kohteisiinkin olen täyttänyt laivalta vesipullon, niin ei ole heti tarvinnut lähteä etsimään kauppaa. Tullessa täydet vesipullot täytyy vaan muistaa tyhjentää, kun avattuja pulloja ei saa viedä laivaan jos niissä on nestettä jäljellä (kassit läpivalaistaan aina laivaan palatessa).

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan