Slider

Rastoja ja reggaeta Jamaikalla

perjantai 17. tammikuuta 2014

Jamaika oli hieno. Ihan niin kuin etukäteen ajattelinkin. Ja yksi päivä siellä liian vähän. Ihan niin kuin etukäteen ajattelinkin.

Tunnelma oli rento. Rastat hulmusivat ja reggae soi. Pisimmät rastat olivat lähes nilkkoihin asti, eivätkä ne todellakaan näyttäneet siltä, että niiden kantaja olisi käynyt kampaajalla ottamassa pidennykset ;)


Ennakkoon selvitin, että Ocho Rioksen lähellä olisi delfiiniuintia, vesiputouskävelyä, Bob Marleyn kotiseutuvierailua ja metsän keskelle rakennettu huvipuisto. Päätimme olla varaamatta mitään etukäteen ja katsoa paikan päällä mitä tekisimme. Se olikin varmasti paras vaihtoehto. Satamaan päästyämme nappasimme taksin, joka kierrätti meitä muutaman tunnin lähiseudulla toiveidemme mukaisesti. Toiveita meillä ei tosin ollut kuin paikallinen hyvä rommibaari. Muuten luotimme kuskiin, että hän vie meidät parhaisiin paikkoihin.Ensimmäinen kohde oli näköalatasanne, jossa myös tulennielijä halusi näyttää taitojaan. Ei ollut mikään ihmeellinen esitys, mutta miten sellaisesta viitsii kieltäytyäkään. Olimme nimittäin hänen sen hetken ainoa yleisö.

Seuraavaksi taksikuski vei meidät asuinalueelle, jossa lähestulkoon hänen koko sukunsa asuu. Näimme äidin, hänen kotitalonsa, muutaman serkun ja heidän talonsa. Matkalla pysähtelimme tutustumaan paikallisiin kasveihin ja yrtteihin, ja kuski kertoi mihin mitäkin yrttiä käytetään. Limen lehtiä pyöriteltiin sieraimiin flunssan oireita lievittämään, ja olisikohan olleet samat lehdet, jotka voimakkaan tuoksunsa ansiosta peittävät muut tuoksut alleen. Pikkupoikana kuskimme oli nimittäin näin saanut salattua isältään pilven polttamisen :)

Taksikuskin serkun talo
Kierroksen parhaimmistoa oli kuitenkin etukäteen toivomamme paikallinen rommibaari, kuskimme kantakapakka. Ei olisi ehkä ilman paikallisopasta paikkaa löydetty, eikä varmaan edes uskaltauduttu sisälle asti. Paikallinen vaalea rommi ei ollut mikään makuelämys, mutta Red Stripe maistui.

Kuskin kantakapakka. Oikealla kuvassa baaritiski.


Loppupäivä vierähti rannalla melko lähellä satamaa.Näimme siis Jamaikasta vain pikkiriikksen osan. Nähtäväksi jää, pääseekö saareen tutustumaan joku päivä paremmin.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Mitä mieltä olit Carnival Breezestä? Oliko hyvä laiva?
  Olen tässä katsellut ensi joulukuuksi (lähtö 14.12.) aivan tuota samaa risteilyä kuin minkä te teitte joulukuussa. Sanoit että risteilyn hinnaksi tuli 420 e, pitikö se jo sisällään tipit?
  Olen aiemmin risteillyt vain NCL:llä, mutta nyt harkitsen Carnivalia kun olet sitä kovasti kehunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Carnival Breeze oli hyvä laiva. Tosin minulla ei ole kokemusta muista laivayhtiöistä, joten muihin en pysty vertaamaan. Vain Carnivalin vanhempiin laivoihin. Ja tietenkin uudempi ja isompi laiva oli parempi kuin Carnivalin vanhemmat laivat. Sisustustyyliä he eivät kuitenkaan olleet muuttaneet. Uudesta laivasta odotin nykyaikaisempaa sisustusta, mutta samat rusehtavat sävyt oli lattiasta kattoon käytössä :) Ainoa huonompi puoli aiempiin laivoihin verrattuna oli se, että sushibaari oli muutettu lisämaksulliseksi. Tosin muuten ruokavaihtoehtoja oli paljon enemmän.

   Risteilyn hinta ei sisältänyt tippejä, emme maksaneet tippejä ennakkoon, vaan jätimme ne laivalle maksettavaksi.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan