Slider

Grand Turk pinnan alta

tiistai 7. tammikuuta 2014

Parin viikon takaisen risteilymme ensimmäisenä kohteena meillä oli Turks- ja Caicossaarilta Grand Turk. 

Grand Turkin satama.


Aiemmin jo kirjoittelinkin, että siellä ajattelimme käydä snorklausreissulla toiveena nähdä sekä haita että rauskuja. Rauskut olivat lähes 100-varmoja uintikavereita Grand Turkin itäpuolella (aiemmin puhuin länsipuolesta, mutta itäpuoli on kyseessä) sijaitsevan Gibbs Cayn saaren edustalla. Haita sitten taas näkee snorklatessa jos on todella hyvä tuuri matkassa. Korallit, joille suuntasimme haiden näkemisen toiveessa olivat sitten taas saaren länsipuolella.

Snorklausretkemme vene.Meillä oli erinomainen tuuri matkassa! Snorklatessamme vajaan parin metrin mittainen nurse shark uiskenteli koralleille seuraksemme. Opas myös houkutteli sen lihan/kalan (??) hajulla syliinsä ja haita sai myös käydä "silittämässä". Kuulemma karhea kuin mikä. Itse en turistitungoksen läpi lähtenyt hain luo asti uimaan. Hieno se silti oli. Aina silloin kun se ui pois päin :)

Rauskujen suosiossa oleva Gibbs Cay - ihana autio saari sai myös minun suosioni :)


Gibbs Caylla luulin olevan enemmänkin rauskuja, mutta niitä uiskentelikin vain muutama siellä täällä. Opas nappasi yhden syliinsä ja sitten me kaikki turistit saimme käydä vuoron perään sen kanssa kuvassa. Rauskua piti tietenkin myös pussata - sehän tietää seitsemän vuoden hyvää onnea :)

Turistilauma ympäröimässä rauskujaEtukäteen pelkäsin Carnivalin järjestämää retkeä, ja melkoista showta se olikin, kun 60 ihmistä oli saman veneen kyydissä. Onneksi olimme suurimman osan ajasta meressä :) Valmis retki oli tosin erittäin helppo vaihtoehto. Retken liput sai laivan retki-infosta, kävelimme laivasta ulos, ja pian joku olikin jo meitä vastassa.

Laituri laivasta satamaan.


Retkien tarjoajia oli kyllä satamassa vastassa, joten ennakkoon varattu retki ei olisi ollut välttämätön. En tosin tiedä olisiko retken saanut näin yhtään Carnivalia edullisemmalla. Valitsemallamme Carnivalin retkellä näimme ainakin sekä saaren länsi- että itäpuolelta, sekä retken pääasialliset nähtävyydet, rauskut ja hain.

Näkymä Grand Turkin itäpuolelta matkalla Gibbs Caylle. Laivat ovat saaren länsipuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan