Slider

Mitä muuta kuin snorklausta Grand Turkilla?

perjantai 10. tammikuuta 2014

No eipä juuri mitään muuta :) Merenalainen elämä on Grand Turkin parhaimmistoa, eikä sinne muun takia varmaan moni matkustakaan. Paitsi tietenkin risteilijän kyydillä. Ja silloinkin kannattaa ehdottomasti käydä snorklaamassa tai sukeltamassa.Todella monessa Karibian risteilysatamassa on jonkinlainen kauppakeskittymä (usein laivayhtiöiden itsensä rakennuttama). Turisteille kaikki on siis tehty todella helpoksi, kun satama-alueelta ei tarvitse välttämättä poistua lainkaan. Eivätkä useat poistukaan. Tarjolla ei ole pelkkää krääsää, vaan ainakin Grand Turkilla oli myös laadukkaan näköisiä, paikallisten taiteilijoiden tai vaatesuunnittelijoiden myymälöitä.

Kaupoin ympäröity aukio oli saanut joulun kunniaksi joulukuusen suihkulähteen koristukseksi.

Monien satamien yhteydessä on myös allasalueet ravintoloineen ja allasbaareineen. Tämäkin oli hyvin tuttu näky edellisten risteilyiden satamista.

Allasalue allasbaareineen aivan risteilyaluksen vieressä

Grand Turkilta löytyi myös aiemminkin mainitsemani flowrider, jossa pystyi käydä kokeilemassa surffausta (lapsille oli tarjolla boogie boardit).

Grand Turk flowrider

Me emme kuitenkaan tähän laivayhtiöiden rakentamaan kompleksiin jääneet, vaan jatkoimme hieman rantaa eteenpäin. Kyltti kyllä "varoitti" meitä, että olemme poistumassa tältä turisteille tarkoitetulta turvalliselta alueelta :)


Muutama kymmenen metriä eteenpäin ja pääsimme rauhallisempaan osaan rantaa.

Hiekkaranta aivan risteilijöiden vieressä.
Eikä Grand Turkilla sitten muuta näkemistä ollutkaan. Jos siis haaveilet Grand Turkille pääsystä, käy siellä risteillen. Yksi päivä riittää vallan mainiosti aivan kaiken näkemiseen. Toisaalta, jos et halua houkutuksia ympärillesi, on tämä myös siihen täydellinen lomakohde :) Ja jos oikeasti joku lähtee useammaksi päiväksi Grand Turkille, niin kannattaa ottaa vene alle ja käydä naapurisaarilla. Ilmeisesti Turks- ja Caicossaarten eri saarien väliset yhteydet on ihan kelvolliset.

2 kommenttia:

 1. Kiitos näistä postauksista! Mielenkiinnolla luen joka sanan. Me edelleen jahkataan, Glorya siis ollaan mietitty, liian kauan kun hieromiselle ei meinaa tulla loppua. Reitillä on stopit aika lyhyet verrattuna muihin risteilijöihin. Missä kohti laivaa teidän hytti oli ja millä kannella? Onko sillä edes väliä.. Lapsen kanssa tietysti toivois että yökerho tms ei sattuis ihan ylä- tai alapuolelle. Lisää juttuja odotellen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukava kuulla että postauksista on hyötyä!
   Aiemmilla risteilyillä meillä on ollut hytti laivan keskiosassa, mutta nyt olimme laivan takaosassa, kun keskiosassa oli ilmeisesti ihan joka kerroksessa parvekkeet, ja meillä oli vain ikkunallinen hytti. Takaosa oli epäilyistäni huolimatta hyvä sijainti, illallisravintolamme ja aamiais- ja lounasbuffa, sekä rauhallisempi allasalue sijaitsivat kaikki myös laivan takaosassa. Tämänkertainen hyttimme oli 2. kerroksessa, ja sinne ei ainakaan kuulunut mitään ääniä. 5. kerroksessa näyttäisi myös Glorylla olevan baarit, yökerhot ja pubit (Carnivalin sivuilla on kerroksien pohjapiirustukset), mutta minulla ei ole kokemusta onko 4. tai 6. kansien hyteissä tämän vuoksi meluisampaa.
   Hieman lyhyempi päivä kohteessa ei ole ainakaan minua haitannut yhtään, kun muutamaa tuntia kauempaa ei kuitenkaan jaksa olla kovin aktiivinen. Tietenkinhän aika rajoittaa sen, miten pitkälle satamasta ehtii lähteä.
   Juttuja joululoman risteilystä on tuloillaan, kunhan ehdin käydä läpi kaikki kuvat ja kirjoittaa postaukset :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan