Slider

Vuokra-autolla Balkanilla

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Viime heinäkuussa otimme halvat suorat lennot Dubrovnikiin. Olen pari vuotta sitten kiertänyt Kroatian saaria ja vähän sisämaatakin, joten nyt en halunnut sinne jäädä. Vuokrasimme auton, suuntana Montenegron eteläisin rannikkokaupunki Ulcinj. Sain mieheni vaihtamaan Koratia-haaveet Montenegroon sillä, että bongasin Ulcinjin 13 kilometriä pitkän hiekkarannan, josta useampi kilometri on leijasurffaajien käytössä.

Aikaa meillä oli tasan viikko, joten pääpaino oli kohdekaupungissa. Se ei kuitenkaan ollut matkan ainoa kohde. Suunnitelmissa oli nähdä myös hieman Bosniaa ja Hertsegovinaa sekä käväistä Albaniassa. Vuokra-auton saatuamme lähdimmekin heti kohti Bosniaa ja Trebinjen kaupunkia.

Trebinje, Bosnia ja Hertsegovina

Trebinje oli sopivasti matkan varrella Montenegroon, ja riittävän lähellä, jotta aamulennolta pystyi ajamaan sinne lounaalle.

Trebinje, Bosnia ja Hetrsegovina

Trebinje oli söötti pieni kaupunki. Lounaskin oli hyvä, joskin melko tuhti. Ravintolan, Restoran MG, löysin Tripadvisorista. Muuten ei kyllä olisi löydetty pienelle sivukujalle, jossa ravintola sijaitsi.

Restoran MG lounas

Lounaan ja pienen kaupunkikierroksen jälkeen ajelimme upeaa maisemareittiä Montenegron pohjoispuolelta Niksicin ja Podgorican kautta Ulcinjiin.

Muutama kilometri Trebinjestä Montenegroon päin.

Onneksi olimme varanneet matkaan koko päivän. Reitti kulkee vuoristossa, ja kuvia haluaa pysähtyä ottamaan useammin kuin kerran. Nopeusrajoituksetkaan ei päätä huimaa – paikallisten ajovauhti kylläkin.

Vielä Bosniassa, mutta jo todella lähellä Montenegron rajaa.

Montenegron puolella, lähellä Niksicin kaupunkia.

Autoa vuokratessa Balkanilla kannattaa huomioida, että kaikki maat, joihin aikoo vuokra-autolla ajaa, on ilmoitettava vuokrafirmalle etukäteen, jotta vakuutukset ovat voimassa. Juuri mikään autonvuokraamo ei anna lupaa ajaa autolla Albaniaan. Me yritimme etsiä järjestettyä retkeä sinne Ulcinjista, mutta sopivaa retkeä ei löytynyt.

Ajoimme Montenegron ja Albanian rajalle, kävelimme rajan yli ja otimme taksin Shkodërin kaupunkiin. Taksikuski odotti meitä lounaan ajan ja kierrätti meitä vielä hetken ennen rajalle palaamista. Taksiajelu maksoi "hurjat" 16 euroa. Albania ei näin näyttänyt varmastikaan parasta puoltaan, mutta tulipahan käytyä.

Shkodër, Albania

Kiersimme myös Montenegron rannikkoa, mutta se ansaitsee ihan oman postauksensa, kuin myös matkan pääkohde Ulcinj.

3 kommenttia:

 1. Ajo vuokra-auto vie paljon varotoimenpiteenä, mutta se on parasta ajaa pois kaupungista

  VastaaPoista
 2. Ajoimme Trebinjen ohi kun olimme matkalla Mostariin. Olisi pitänyt käydä siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, joka paikassa ei kuitenkaan voi pysähtyä :) Ensi kerralla sitten :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan