Slider

Ihan liian monipuolinen Jamaika

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Jamaika ja vain yksi päivä. Tiedän jo valmiiksi, että tekemistä riittäisi vaikka kahdelle viikolle. No, ei auta kuin lähteä kaivelemaan infoa kohteesta. Laiva vie meidät Ocho Rioksen satamaan, joten tekeminen rajaantuu automaattisesti sen lähialueelle.

Carnival saa kunnian lainata kuviaan, kun enhän niitä ole vielä päässyt itse Jamaikalta ottamaan.

Bob Marleyn jalanjäljille
Bob Marleyn syntyi ja lepää Nine Mile -nimisessä kylässä. Tämä kiinnostaisi, mutta kylään on 65 kilometrin matka. Carnival järjestäisi retken sinne 90 dollarin hintaan. Hintaan kuuluu myös lounas, mutta retki kestäisi lähes koko päivän, joten muuta Jamaikaa emme ehtisi näkemään.

Bob Marley Bus Adventure - Lähde: Carnival.com

Löysin Youtubesta videon Nine Milesista. Taidan sittenkin kaivella, josko siellä pääsisi käymään nopeammin ja edullisemmalla kuin mitä Carnival tarjoaa.

Vuoristorata metsän keskellä
Metsän keskelle on rakennettu Mystic Mountain -huvipuisto kaapeleineen ja vuoristoratoineen. Bobsled-vuoristorata maksaa kuudenkymmenen dollarin luokkaa, useamman aktiviteetin paketit enemmän. En oikein osaa päättää mitä mieltä tästä olisin. Toisaalta kiinnostaisi, mutta onko tämä sitä mitä Jamaikalla haluaa tehdä kun on vain yksi päivä käytettävänä. Ei ehkä.

Bobsled-vuoristorata - Lähde: Carnival.com

Lumoavat vesiputoukset
Dunn’s River Falls näyttää kuvien perusteella upealta paikalta. Mutta: kaikki muut ovat samaa mieltä, joten paikka tulee varmasti olemaan täynnä muitakin turisteja. Kävely/kiipeäminen perille kestää puolisen tuntia ja reitti kulkee putouksia myötäillen ja osittain putouksen seassa, joten uikkarit on välttämätön varuste. Paikalta löytyy oppaita, jotka avustavat tarvittaessa liukkailla kivillä kapuamista. Tosin eiköhän meidän seurue selviäisi ilman avustustakin. Pääsymaksu on 20 dollaria, eikä tähän kuluisi koko päivää.

Dunn's River Falls - Lähde: Carnival.com

Jamaikalaista rommia
Löysin Jamaikalta rommitislaamoja, jotka ottavat vierailijoita vastaan, mutta en Ocho Rioksen läheltä. Harmi. Eiköhän sieltä joku kiva baari löydy jos rommia tekee mieli.

Rantamakoilua
Turtle Beach, Ocho Rios Bay, Island Village Beach, Fishermen’s Beach, Mahongany Beach. Riittäähän noita jos rannalle haluamme lekottelemaan.

Arvasin, että tässä käy näin. Kaikkea emme pysty päivässä tekemään. Ja tässä vain itseäni kiinnostava tekeminen, ja vain Ocho Rioksen läheltä. Nyt olisi vain päätettävä, että mitä tehdään ja mitä jätetään välistä. Mitä sanoo muu matkaseurue?

Kokemuksia tästäkin kohteesta otetaan ehdottoman mielellään vastaan!

8 kommenttia:

 1. Mä kyllä valitsisin nuo vesiputoukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä houkuttaisi. Niiden sijaintikin pitäisi olla niin lähellä satamaa, että myös muuta ohjelmaa pystyisi järjestämään.

   Poista
 2. Vuoden 2009 huhtikuussa olin 5 päivää Jamaikalla ja teimme retken Ocho Riosiin, jossa Dunn's River Falls myös on. Kiipesimme isommassa porukassa uima-asuissa ja kengät jalassa (paljain jaloin ei voi kiivetä eli kengät jotka voivat/saavat kastua jalkaan) paikallisten oppaiden kera. JA kiivetessä kastui täysin, joten kameraa ei ehkä kannata ottaa mukaan. Nuo paikalliset oppaat ottavat kuvia ja jopa videonkin kunkin ryhmän kiipeämisestä. Näitä voi sitten ostaa kiipeämisen jälkeen. Aika rankka kiipeäminen, mutta suosittelen kiipeämistä. Putouksen lähellä alue, jossa paikallisia myymässä jamaikalaisia tuotteita. Jamaikalla myydään kauniita koruja, Bob Marleyhin liittyviä tuotteita (esim. T-paitoja, joissa hänen kuvansa) ja kaikkea muutakin kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkeistä! Todella hyödyllistä saada ennakkoon muiden kokemuksia ja käytännön tietoa kohteista. Itsehän olisin varmastikin kameran raahannut putouksille mukaan, eikä matkatavaroista olisi löytynyt sellaisia kenkiä, mitkä sekä pysyvät jalassa että saavat kastua.

   Poista
 3. Siltä varalta jos joku vesiputouksille menijä tätä lukee, niin tiedoksi se, että omasta takaa ei tarvitse olla vedenkestäviä kenkiä mukana, vaan siellä vuokrataan eräänlaisia vesitossuja, joiden avulla kiipeäminen sujuu oikein mainiosti eikä sitten tarvitse kanniskella loppupäivää märkiä omia kenkiä mukanaan! Vuokra oli 7 USD muistaakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Tulee varmasti tarpeen, jos suunnitelmissa on mennä putouksille. Vuokraaminen on aina parempi vaihtoehto kuin ostaminen yhtä käyttöä varten.

   Poista
  2. En kuitenkaan haluaisi kenenenkään toisen käyttämiä kenkiä, jos ostaa ja maksaa 10USD, ei ainakaan saa kenenkään jalkasientä.

   Poista
  3. Hah :D Ihan hyvä pointti :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan