Slider

Ulcinj – vielä tuntematon Montenegron rantakohteista

maanantai 18. marraskuuta 2013

Halusin löytää leijasurffirannan Balkanilta, muualta kuin Kroatiasta. Ja googlettamallahan se löytyi – Ulcinj ja 13 kilometriä pitkä hiekkaranta, jonka varrella sijaitsee useampikin leijasurffikeskus. Eikä edes riitä, että Ulcinjissa sijaitsee Euroopan pisin hiekkaranta, vaan siellä myös tuulee lähestulkoon aina. Vuoriston läheisyys mahdollistaa leijasurffauksen siis myös kesän helteillä.

Velika Plaza, Ulcinj - pituutta rannalla 13 km.

Itse en ollut koskaan kuullut Ulcinjista, eikä ilmeisesti vielä kovinkaan moni muukaan pohjoiseurooppalainen, koska postissa, turisti-infossa, kaupassa ja vaikka missä ihmeteltiin ja iloittiin siitä, että me suomalaisetkin tiedämme Ulcinjin ja olemme matkanneet sinne asti. Paikalliset ja naapurimaiden turistit jo löytäneet sen, mutta hintataso ei ole vielä lähellekään Euroopan turistihintoja.

Miami Beach @ Velika Plaza, Ulcinj ;)

Parasta, mutta myös outoa Ulcinjista oli se, että sen 13-kilometristä hiekkarantaa ja sen ympäristöä ei ole vielä rakennettu juurikaan. Paikka on maaseutua. Rannan ensimmäiset kilometrit kaupungista päin oli jo hotellien valloittamana, mutta mitä pidemmälle kulki, sen autiompaa maisema oli. Epäilenpä, että näin ei tule olemaan kauaa. Rantojen nimet jaksoivat huvittaa. Miami Beachille näköjään pääsee Suomesta suoralla lennolla ilman suurta aikaeroa :)

Muutama kilometri Velika Plazan päätietä eteenpäin. Päätieltä lähtevät sivutiet olivat jo täysin maaseutumallia.
Erinomainen ravintolaelämys

Tämän alustuksen perusteella kukaan ei varmasti odota, että juurikin Ulcinjissa koimme parhaan ravintolaelämyksen aikoihin. Löysin Tripadvisorista jo ennen matkaamme ravintolan nimeltä Restoran Misko, joka oli kerännyt useampia ylistäviä kommentteja. Sinne siis.

Restoran Misko, Ada Bojana, Ulcinj

Ylistyssanat pitivät paikkansa. Päivän saaliskalat tuotiin meille kokonaisena näytille pöytään, valitsimme kalan ja valmistustavan. Valmista kalaa pöytään tuodessaan tarjoilija vielä tarjoutui ottamaan ruodot pois. Wau. Ota ihmeessä. Ei tällaista palvelua saa missään.

Tarjoilija ottamassa ruotoja pois valmiista kala-annoksistamme.

Alkupalaksi otimme kalakeittoa, joka tarjoiltiin ihanasta kuparipannusta. Keittoa olisi saanut lisää, mutta ilman santsikierrostakin todella hyvää keittoa tuli syötyä liikaa.


Lasku kahdelta hengeltä: 30 euroa ja risat. Suosittelen!

Ruoka myös marketeissa ja hedelmäkojuissa oli ihan puoli-ilmaista näin suomalaisen näkökulmasta. Meillä oli huoneistohotelli, joten ostimme viikon aamiaistarvikkeet ja parin lounaan vermeet kaupasta. Monta kassia ruokaa, vettä, olutta maksoi alle 40 euroa.

Joka kadun kulmasta löytyi herkullinen hedelmäkoju. Monta pussillista erilaisia hedelmiä irtosi muutamalla eurolla.


Jos etsii luksusta tai aidoilla rajattua all inclusive -aluetta, ei Ulcinj ole oikea kohde. Jos taas etsii kaunista luontoa, ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä, edullista hintatasoa, niin sitten kannattaa suunnata Ulcinjiin.

Listaan pian tuntemattoman matkakohteen huonoja puoliakin, joten kannattaa lukaista nekin jos Ulcinj sai mielenkiinnon heräämään. Juttua on tulossa myös leijasurffaajan näkökulmasta majoitusvinkkeineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan