Slider

Vinkit Karibian risteilyn varaamiseen

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Kuten aiemmin jo hehkutin, Karibian risteily on helppo ja edullinen tapa matkustaa upeisiin kohteisiin. Tässä vinkit, mistä lähteä liikenteeseen. Toivottavasti saan mahdollisimman monen innostettua risteilemään Karibialle!

Costa Maya, Meksiko

Ajankohta:
Hurrikaaniaika on Karibialla kesäkuusta marraskuuhun. Silloin ei kannata risteilylle lähteä, joskin edullisia risteilyt siihen aikaan ovat.

Joulun ja uuden vuoden aika on suosittua risteilijöillä, ja hinnat ovatkin lähes tuplat verrattuna juuri ennen joulua ja uuden vuoden jälkeen. Myös alkuvuodesta ja keväällä säät suosivat.

Risteilyn pituus:
Viikko on ollut omien kokemusten mukaan ollut riittävä. Tosin ei laivalla tylsää tulisi vaikka siellä pidempäänkin viettäisi aikaa. Ylimääräisen loma-ajan voi kuitenkin viettää myös lähtösatamassa tai missä tahansa muualla, missä aluksen laidat eivät ole rajaamassa aluetta. Uusia kohteitakaan ei määrätöntä määrää jaksa yhdellä kertaa. Lyhyemmäksi aikaa taas risteilyn parhaat puolet eivät pääse esille, eli monen eri paikan näkeminen samalla kertaa ilman että laukkuja tarvitsee pakata aina uuteen paikkaan siirtyessä. Risteillen en lähtisi yhtä tai välttämättä edes kahta kohdetta katsomaan, vaan lentäisin sinne ja viettäisin siellä saman tien useamman päivän.

Meripäivät vs. kohdepäivät:
Itse suosin risteilyitä, joissa on mahdollisimman vähän meripäiviä. Karibian saaret on ne, joita itse lähden matkalle kokemaan, en itse risteilyä.

Sandy Beach, St. Lucia

Lennot:
Kannattaa lentää satamakaupunkiin paria päivää aikaisemmin. Samalle päivälle en lentämistä jättäisi, jotta laiva ei starttaa ilman minua lennon myöhästyessä. Myös edellinen päivä on riski, jos esim. matkatavarat eivät saavu samalla lennolla kuin itse.

Laivayhtiö:
Tämä on suoraa kopiointia edellisestä postauksestani, mutta laitan tämän tähänkin. Jokaisella laivayhtiö kun on profiloitunut eri kohderyhmille, ja tieto eri yhtiöistä helpottaa valintaa. Tosin jokaisella risteilijällä on varmasti matkailijoita joka lähtöön, joten sitä ei kannata pohtia että sulautuuko joukkoon vai ei.
Eikä tässä tosiaan kaikki yhtiöt. Niitä kyllä riittää.

Itse suosin Carnivalia, kun itse risteilyyn en halua tuhlata koko matkakassaani. Laivat ovat upeita ja vievät tasan samoihin kohteisiin kuin muutkin risteilijät.

Carnival Victory @ St. Thomas, Neitsytsaaret

Risteilyn varaaminen:
Risteilyn voi usein (huom poikkeus alla) varata suoraan laivayhtiön sivuilta. Myös eri matkanvälittäjien sivut kannattaa tarkastaa, jos jaksaa vertailla mistä löytyy paras hinta juuri omalle risteilylle. Risteilytarjouksia löytää laivayhtiön omien sivujen lisäksi mm. seuraavilta sivustoilta:

Cruise Direct
 • Hakutulosten listassa näkyvät laivayhtiö, risteilyn pituus, hinta, reitti ja lähtöpäivät, eli kaikki tarpeellinen!
Cruise Critic
 • Hakutuloksissa ei ole hintaa, koska he eivät suoraan myy risteilyitä vaan ohjaavat kävijät mm. Priceline.com tai Cruise.com -sivustoille.
 • Sivustolta löytyy todella paljon hyödyllistä infoa risteilymatkustamisesta. Suosittelen sivustoa artikkeleiden, vinkkien ja arvosteluiden lukemiseen.
Seascanner
 • Tämän sivuston hakutuloslista ei näytä risteilyn reittiä, mikä on itselläni se tärkein valintakriteeri. Risteilyjen vertaaminen on siis mahdollista, mutta hidasta.
Jos haluaa päästä helpolla, suosittelen laivayhtiön omia sivuja. Ja jos haluaa päästä vielä helpommalla, niin onhan noita kotimaisia matkatoimistojakin, jotka ”hieman” kalliimmalla hoitavat sekä lennot että risteilyvarauksen puolestasi.

Ja tässä se poikkeus: Puerto Ricosta lähtenyt risteilymme pystyi varaamaan vain matkatoimistovirkailija. Itku pääsi, kun lennot oli varattu Puerto Ricoon, eikä laivayhtiön sivusto antanutkaan meidän varata risteilyä, kun emme ole USA:n tai Kanadan kansalaisia. Ei Puerto Ricossakaan varsinaisesti vikaa ole, mutta kaksi viikkoa siellä ei olisi varsinainen unelmien loma ollut, kun suunnitelmissa oli kuuden eri Karibian saaren kiertäminen. Cruise Direct pelasti lomamme: heidän sivuillaan voi chattailla matkatoimistovirkailijan kanssa, joka varasi risteilyn puolestamme täysin samaan hintaan kuin mitä se olisi matkatoimiston kauttakin maksanut. Huoh!

Castries, St. Lucia

No mistä sitten liikkeelle?
Itse aloitan risteilyn etsimisen reitin, lähtösataman ja risteilyn pituuden perusteella suoraan laivayhtiön, eli suosikkini Carnivalin sivuilta, mutta saatan vilkaista myös Cruise Directin sivut. Näin kannattaa tehdä, jos ei vielä ole varma minkä laivayhtiön aikoo valita.

Ainakin osa hakukriteereistä on hyvä olla pohdittuna jo etukäteen:
- Milloin haluaa risteilylle?
- Miten pitkään risteilyllä haluaa olla?
- Missä haluaa viettää sen osan lomasta kun ei risteile, eli minkä lähtösataman valitsee?
- Missä kohteissa haluaa käydä?

Sivusto antaa kasan vaihtoehtoja. Mitä tarkemmat hakukriteerit, sen helpompaa valikoiminen on. Sitten vain vertailemaan ja varaamaan risteilyä.

Auringonlasku Carnival Victoryn kannelta

16 kommenttia:

 1. Ei saa postata tällaisia kuvia suomalaiselle marraskuussa!!!! :-D Joku päivä mäkin tempaisen ja lähden Karibialle, risteily on bucket listallani ollut jo iät ajat. Atlantin ylikin olisi makeeta mennä laivalla, siinä tosin itse laiva olisi "se juttu".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Eihän tätä vuotta ole enää montaa viikkoa jäljellä ja sitten alkaa kevätaurinko taas Suomessakin paistaa :) Alaskan risteilystä olen kuullut myös kehuttavan paljon. Se voisi myös olla upea kohde risteillen.

   Poista
 2. Mistä olet varannut Carnivalin risteilyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varannut kaikki risteilyt suoraan Carnivalin omilta sivuilta www.carnival.com.

   Poista
 3. Ok, luin vain jostain, että Suomesta ei pystyisi maksamaan matkaa Carnivalin sivujen kautta. Osaatko sanoa kuinka paljon varauksen edetessä hintaa tulee lisää ja missä vaiheessa palvelumaksut maksetaan? Tuhannesti kiitoksia jos viitsit vastata. Pikkasen stressaa tämä ekan risteilyn varaaminen itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miamista ja ilmeisesti muualtakin Jenkeistä lähteville risteilyille pystyy risteilyn maksamaan ja varaamaan suoraan Carnivalin sivuilla. Puerto Ricosta lähtevää risteilyä sivut eivät antaneet varata kun emme ole USA:n tai Kanadan kansalaisia. Sen risteilyn varasi Cruise Directin asiakaspalvelija.

   Kun menee sivujen varausprosessissa eteenpäin, näkee sivuston oikealla laidalla verot ym. palvelumaksut, ja siinä näkyy sitten se lopullinen summa. Varausvaiheessa voi maksaa myös vain varausmaksun. En muista tarkalleen, mutta tulisikohan koko risteily maksettavaksi kuukautta tai kahta kuukautta ennen risteilyä. Me maksoimme koko summan saman tien.

   Sen lisäksi tulee maksettavaksi tipit, jotka voi maksaa ennakkoon tai vasta risteilyllä loppulaskun yhteydessä. Ja loppulasku tulee siis laivalla ostetuista alkoholijuomista, laivan koru- tai vaatekaupoista tehdyistä ostoksista jne. Siinä vaiheessa tipin määrää voi myös käydä lisäämässä tai vähentämässä, jos kokee ettei palvelu ole ollut tipin arvoinen suuntaan tai toiseen. Me olemme antaneet a la carte tarjoilijallemme vielä suoraan käteisellä tippiä viimeisenä iltana.

   Mielelläni vastaan! Kysele vain lisää jos vielä tulee vastaan jotain mitä haluat tietää, tai jos en osaa riittävän tarkasti vastata :)

   Poista
 4. Täällä jahkataan edelleen varauksen kanssa.
  Nyt ihmettelen tuota hinnoittelua, kun en oikein ymmärrä mitä eroa on Fun Select ja More=Merrier hinnoilla? Siis noin käytännössä. Kummalla hinnalla te olette ottaneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt esitit hieman hankalan kysymyksen. En muista mitä hintaa aiemmin olemme käyttäneet, mutta nyt kun olen ollut jo parilla risteilyllä, niin olen käyttänyt kanta-asiakasalennuksia. More=Merrier -hintoihin en ole itse vielä törmännytkään. Carnivalilla näyttää olevan usein erilaisia kampanjahintoja, jotka sisältävät aina erilaisen paketin etuja.

   Pääsääntöisesti voisin sanoa valitsevani edullisimman hinnan, mutta kannattaa vertailla mitä mikäkin paketti sisältää. Upgrade-etu ei ole ainakaan omasta mielestäni etu, kun upgreidausta ei saa kuin ikkuna-hytistä ikkuna-hyttiin tai parveke-hytistä parveke-hyttiin. Ei siis esim. ikkuna-hytin hinnalla parvekkeellista hyttiä.

   Pahoittelut kun en osaa tämän enempää asiassa auttaa.

   Poista
 5. Kiitos hyvistä vinkeistä. Mahtava kuulla jonkun omia kokemuksia.
  Mitä noihin risteilyhintoihin yleensä kuuluu? Katsoin, että on mahdollista varailla jotain retkiä pysähdyssatamissa. Oletteko kokeillut niitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että vinkkini ovat hyödyllisiä!

   Carnivalin risteilyihin on kuulunut käytännössä kaikki alkoholijuomia lukuunottamatta, eikä nekään ylihinnoiteltuja. Ilmeisesti joillain yhtiöillä myös alkoholijuomat kuuluvat hintaan. Hintaan kuuluu siis ruuat ja paljon ohjelmaa ja aktiviteetteja. Lisäksi laivoilla on myös lisämaksullisia ravintoloita, mutta ainakaan viikon risteilyllä me emme ole ehtineet kyllästyä valtavaan, hintaan kuuluvaan ravintolavalikoimaan :) Lisämaksusta laivalla on ravintoloiden lisäksi mm. kampaamo, kauneushoitola, ohjattuja jumppia, mutta niitäkään emme ole ehtineet risteilyillä käyttämään, kun tekemistä riittää ilmankin.

   Satamissa on tosiaan paljon laivayhtiöiden järjestämiä retkiä. Kävimme Grand Turkilla Carnivalin järjestämällä snorklausretkellä. Paikanpäältäkin olisi saanut buukattua retken, kun kaikki retkien tarjoajat ovat kokoontuneita satamiin odottamaan turistimassoja laivoista. Usein selvitän jo etukäteen, onko kohteissa tarjolla edullisemmalla retkiä kuin mitä laivayhtiö niitä tarjoaa. Silloin pääsee useimmiten myös pienemmässä porukassa viettämään päivän. Toinen hyvä tapa tutustua kohteeseen on ottaa satamasta taksikuski muutamaksi tunniksi, joka esittelee kohteen parhaat nähtävyydet, tai vie sinne, minne itse haluaa. Laivayhtiöiden retkivalikoima on kuitenkin erinomainen tapa saada selville, mitä kaikkea kohteessa voi tehdä. Helpoimmalla tietenkin pääsee, jos valitsee heidän retkensä, kun säästyy muulta nettisurffailulta.

   Poista
 6. Hei,

  pystyykö risteilyn varaamisesta ja laivallaolosta selviytymään käteisellä vai onko luottokortti välttämätön.

  VastaaPoista
 7. Hei,
  Ainakin meidän risteilyillä luottokortti on ollut välttämätön. Kaikki risteilyn hintaan kuulumaton maksetaan laivalla hyttikortilla, joka sitten risteilyn päätteeksi kuitataan luottokortilla. Luottokortin tiedot laivayhtiö haluaa jo etukäteen.

  VastaaPoista
 8. Moi! Kiitos, kun vastailet meille tietämättömille. :)
  Oliko niin, että kaikkiin Carnivalin risteilyihin sisäiltyi ruoka? Onko ruoka all inclusive ja onko siinä sekä buffet- että alacartevaihtoehtoja? Kun heidän sivuiltaan yrittää varata matkaa, missään varauksen vaiheessa ei jostain käsittämättömästä syystä ilmene, onko risteily all-inclusive.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, mielelläni vastailen kaikkeen, mihin vain osaan.

   Juu, kaikki ruoka kuuluu hintaan ainakin Karibian risteilyillä. Aamiaisen saa joko buffasta tai a la cartesta, lounaita pääsääntöisesti erilaisista buffista, ja illalla voi taas valita, meneekö a la carte -ravintolaan vai rennommin buffaan. Laivoilla on myös muutamia lisämaksullisia ravintoloita, jos haluaa niissä vierailla. Meillä ei viikon risteilyillä ole ollut tarvetta. Juomat eivät kuulu hintaan (ainakin vettä ja jääteetä on toki koko ajan tarjolla), viineihin ja limuihin on myynnissä paketteja.
   Jos et vielä lukenut tätä ruoka-postaustani, niin käy kurkkaamassa: http://lahdetaantaas.blogspot.fi/2014/01/ruokatarjonta-karibian-risteilijalla.html

   Poista
  2. Kiitos kovasti vastauksesta! :)

   Poista
  3. Mukavaa, jos voin olla avuksi!

   Kurkkasin muuten vielä noita Carnivalin sivuja, ja kun sieltä valitsee tietyn risteilyn, niin kohde-esittelyjen jälkeen se näyttää laivan tietoja. Dining-kohdassa esittelyssä on laivan ravintolat, ja siitä näkee, mitkä kaikki ravintolat kuuluvat hintaan ja mitkä eivät. :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan