Slider

Pori lasten kanssa - käy ainakin Pelle Hermannin puistossa ja Yyterissä

torstai 29. heinäkuuta 2021

Matkasimme viime viikonloppuna Poriin siskonpoikani Poricup-turnauksen kannustusjoukkoihin. Matkassa meitä oli neljä aikuista ja 12-, 11-, 6- ja 2-vuotiaat lapset. Matkan pääosassa meillä oli tietysti jalkapallo, mutta ehdimme nähdä muutakin Poria kuin pelkän urheilukentän tekonurmen.


Aikaa meillä oli kuitenkin vain viikonlopun verran, kun saavuimme Poriin perjantaina aamupäivästä ja lähdimme pois sunnuntaina iltapäivällä viimeisen pelin jälkeen. Ehdimmekin nähdä Porista vain parhaat palat. Porissa varmasti löytyy myös muuta tekemistä lapsiperheille, mutta näin viikonloppuvisiitillä tämä tekemisen määrä riitti ainakin meille.Majoituimme vuokramökki Villa Einolassa Kokemäenjoen varrella, mistä jo ehdinkin kirjoittaa aiemmin. Jo tässä mökissä olisi vierähtänyt vaikka koko viikonloppu sieltä poistumatta, ja otimme kyllä kaiken ilon irti myös mökistä, sen pihapeleistä, paljusta, vieressä virtaavasta Kokemäenjoesta. Villa Einolasta pääset lukemaan lisää täältä.Villa Einolan ja Poricupin lisäksi kävimme kahdessa lapsiperhekohteessa:

Pelle Hermannin leikkipuisto - Porin parhautta lasten kanssa

Koska Yyteri on Porin itsestäänselvä matkakohde, aloitetaan Pelle Hermannin leikkipuistosta. Tämä on nimittäin Yyterin ohella Porin parhautta lasten kanssa. Tiesin, että puisto on hieno, ja lapseni aina Porin mummolassa vieraillessaan on puistosta puhunutkin, mutta en tiennyt, että kyseessä on isoin leikkipuistokompleksi, mitä olen koskaan missään nähnyt.Pelle Hermannin leikkipuistossa on noin kymmenen leikkipuistoa. Siis sellaista, mikä voisi olla sellaisenaan yksittäisenä leikkipuistona. En tiedä, kuka on keksinyt laittaa nämä kaikki samalle alueelle, mutta tämä oli tosi toimiva kokonaisuus. Alueella olikin leikkipuistoja joka makuun ja joka ikäisille lapsille. Täältä löytyi tietysti perinteiset leikkitelineet, Angry Birds -puisto, isompia liukumäkiä, kuntoilutelineitä, puistoalue soittimilla, liikennepuisto ja kahvila ja jäätelökioski. Ehkä vielä jotain muutakin, koska emme ehkä huomanneet ihan kaikkea. Matkan aikana sainkin kyselyn, suosittelenko puistoa 8- ja 10-vuotiaille lapsille, ja siskoni 11- ja 12-vuotiaat pojat olivat kanssani samaa mieltä, ja ehdottomasti suosittelimme puistoa heille.

Pelle Hermannin leikkipuisto sijaitsee Kirjurinluodolla, ja sen vierellä on paljon parkkipaikkoja. Paikalle on siis todella helppo tulla autolla tai vaikka kävellen keskustasta.Yyterin hiekkaranta ja seikkailupuisto 

Yyteri on sitten se itsestäänselvä Porin matkakohde, mutta todella hieno sellainen. Me kävimme Yyterissä lauantaina iltauinnilla pelipäivän jälkeen samaan aikaan kun siskonpoikani muu joukkue tuli hiekalle pelaamaan jenkkifutista. 

Yyterin hiekkarantamaisema on kuin ulkomailta, enkä ymmärrä, miksei niitä ole mainostettu suomalaisille tämän enempää. Tai ehkä onkin, kun majoituskapasiteetti oli täysin varattuna meidän vierailun ajankohtana. Yyterin palvelutarjonta on toki vuosi vuodelta parantunut, ja Yyterissä on tällä hetkellä ainakin pari hotellia, leirintäalue, surffikeskus (missä itsekin olen joskus testannut purjelautailua ja viettänyt juhannusta), seikkailupuisto ja ainakin yksi ravintola (ehkä enemmänkin, en tiedä). Alueelle rakentuu lisäksi koko ajan lisää ja lisää mökkejä. Näin korona-ajan mökkibuumissa uskoisin rakentamisen vain kiihtyneen, mutta tämä on vain oma ajatukseni, ei faktatietoa.

Alueen luontoa on kuitenkin kunnioitettu, eikä palvelutarjonta ole vienyt alueen luonnonkauneutta. Yyterissä pääseekin nauttimaan myös kauniista luontomaisemista kaiken puuhan lisäksi.


Millaisia Pori-vinkkejä sinulla on lapsiperheille?

Pori näytti meille parastaan ja viihdyimme tosi hyvin. Mitä Pori-vinkkejä sinulla on lapsiperheille? Kommenttikenttä on avoinna kaikille vinkeille ja muillekin kommenteille!

Pysy matkassa mukana:

4 kommenttia:

 1. Pelle Hermannin puisto on kyllä ihan paras!
  Siinä puiston vieressä, Kirjurinluodolla on hiekkaranta, josta päsee Kokemäenjokeen uimaan. Alue on poijuilla rajattu, mutta alkukesästä virta siinä kohtaa jokea oli ainakin todella voimakas. Lisäksi sieltä löytyy mingolfia ja Polsan luontoreittikin. Harmillista, että puiston Pellehermannin vaunut ja kahluuallas on annettu rapistua, mutta olin lukevinani jostakin, että siellä alkaa Pelle Hermannin elokuvan kuvaukset elokuun puolella ja alueelle tulee mm. sirkuskylä. Kirjurinluodon alueella on Pelle Hermannin vieressä ainakin kilejä ja riikinkukojakin aitauksessa. Jazzien aikaan siellä on myös Kids jazz- konsertit.
  Yyterin lähellä on ainakin seikkailupuisto Huikee, jossa kiipeilyratoja yläilmoissa. Sieltä kai saapi vuokrata myös niitä isorenkaisia pyöriä 😊
  Porin maauimala on myös kiva paikka kesäpäivän viettoon 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos kaikista vinkeistä! Porissa on tosiaankin paljon enemmän kuin mitä me ehdimme nähdä!

   Poista
 2. Joo, Pelle Hermannin puistossa tuli vietettyä useita kesäpäiviä lapsena, huippupaikka. Ja oikeastaan koko Kirjurinluodon alue on todella kiva paikka! Oltiin Marikan kanssa viime kesä Seikkailupuisto Huikeessa ja tykättiin kovasti! Oltiin kahdestaan, mutta paljon näkyi myös lapsiperheitä. Huippukohde lähes kaiken ikäisille siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjurinluoto on tosiaan kaunista kokonaisuudessaan. Minäkin pidän tuollaisista seikkailupuistoista, vaikken juuri tuolla Porin seikkailupuistossa olekaan käynyt. Niissä viihtyy tosiaan monen ikäiset.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan