Slider

Ulcinjin tuntemattomuus toi haastetta matkaan

maanantai 25. marraskuuta 2013

Montenegrossa ja Ulcinjissa oli mukava käydä, ja hyvin voin kuvitella että tulemme käymään siellä joskus toistekin. Ei nyt ehkä ihan lähivuosina, mutta sitä voi pitää helppona ja edullisena kohteena, jonne myös pääsee nopeasti ja edullisesti.

Velika Plaza -biitsin aivan eteläisin osa.

Ihan helpoimmasta päästä ei kuitenkaan ole matkustaa kohteeseen, mistä ei ollut ennakkotietoa tutuilta - eikä edes netistä. Löysin paljonkin sivustoja Ulcinjista, mutta en juurikaan englanniksi. Se onkin tämän listani ensimmäinen haaste.

1. Englannilla pärjää, mutta huonosti
Englanti ei ole käytetty kieli Ulcinjissa. Näytti siltä, että vain alle 25-vuotiaat ovat opiskelleet kieltä. Ravintoloissakaan ei ollut aina saatavilla englanninkielistä listaa. Saksa ja venäjä tosin löytyivät ravintolan kuin ravintolan menuvalikoimasta. Onneksi osaamme edes hieman saksaa, niin ei tullut ihan sokkona tilattua annoksia.

Ainoa hankala tilanne kielen kanssa tuli, kun emme meinanneet löytää majoitustamme. Soitin majapaikkaan, he eivät puhuneet englantia, ja minä en niin paljon saksaa että osaisin ottaa vastaan ajo-ohjeita. Onneksi omistajan tytär osasi ja ymmärsin itse omistajan puheista sen verran, että tytär soittaa minulle viiden minuutin päästä takaisin. Perille päästiin ja vastaanotto oli ystävällinen. Kasvokkainhan pystyy keskustelemaan käsiä käyttäen.

2. Majoituksen löytäminen ennen matkaa
Ei voi olla totta! Eikö 13-kilometrisen hiekkarannan lähellä ole kuin pari majoitusvaihtoehtoa? Ei voi pitää paikkaansa. Eikä pitänytkään. Majoituksen tarjoajia oli ihan joka kadun kulmassa, joissain useampikin. He eivät vaan vielä ole nettiin asti päätyneet. Kylttiä pitelevä mummu on se heidän markkinointikanavansa.

Kävin vaikka ja mitä sivustoja läpi. Trivagoa mainostettiin tuolloin paljon, joten ajattelin, että sehän listaa useamman sivuston tarjonnan. Mutta eihän se listaakaan sivustojen KAIKKIA majoitusvaihtoehtoja. Onneksi päädyin Booking.comin omille sivuille, koska siellä oli lopulta paljon enemmän vaihtoehtoja, mitä Trivago antoi ymmärtää. Ja enemmän vaihtoehtoja kuin muilla sivustoilla. Useammilla ei ollut Velika Plazan (eli sen pitkän hiekkarannan) alueella majoitusvaihtoehtoja ollenkaan. Eri vaihtoehtojen vertaaminenkin oli toivotonta puuhaa, kun ei juuri kukaan ollut jättänyt majoituksista arvioita.

Majoitusvalintamme kerroin edellisessä postauksessani.

Tämä suihku ei onneksi kuulunut meidän majoituspakettiin.

3. Suunnistaminen ilman tienviittoja
Oli virhe yrittää suunnistaa majoituspaikkaamme osoitteen perusteella. Olimme maaseudulla. Ei siellä käytetä teiden nimiä. Paikalliset eivät tienneet edes viereisten teiden nimiä ja niiden sijainteja. Muuten olisivat kyllä auttaneet mielellään. Majoitukset löytyvät parhaiten etsimällä majapaikan kyltin päätien varrelta.


4. Paluu tulevaisuuteen -leffan kuvauksissa?
Paikka ei siis ole vielä kovinkaan rakennettu. Osittain se on, mutta jos haukuin Egyptiä, että siellä kaikki on pysähtynyt 15 vuoden takaiseen maailmaan, niin Ulcinj on sitäkin kauempana. Jopa huvittavan kaukana.

Velika Plazan tivolissa.

Velika Plazan alueen tivolit oli pakko käydä katsastamassa. Tuntui, kuin olisimme olleet 50-luvulla tai vaihtoehtoisesti Paluu tulevaisuuteen -leffan kuvauksissa. Tivolin laitteet olivat sen näköisiä, että en olisi itse niihin uskaltautunut, saati sitten laittanut lasta niiden kyytiin. Hymy nousee huulille kun tivoleita muistelee. Olivat ne kyllä melkoisen sööttejä :)

Ehkä vähän liian hutera karuselli minun makuuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan