Slider

Säätämällä säästöä matkakassaan

tiistai 5. marraskuuta 2013

No niin. Lennot Miamiin ja risteily ovat olleet varattuina jo jonkin aikaa. Vihdoin varasimme hotellitkin: neljälle yölle ennen risteilyä Miami South Beachiltä, kolmelle yölle risteilyn jälkeen Keyseiltä Marathonista ja vielä viimeiseksi yöksi Miami South Beachiltä.

Hotellienvarausprosessini on kyllä aina säätämistä. Vertailen aina useammat sivustot, alueet, hinnat, huonetyypit, palvelut ja muiden matkaajien kommentit ennen kuin teen päätöksen. Ja tietenkin nukun yön tai parin yli, ennen kuin painan varaa-nappia. Ja tulee matkaseurankin mielipide tietenkin kysyttyä, mutta heille esittelen vain parhaat löydökseni.

Hetki sitten pääsin taas loistamaan säätämiselläni, kun ensin olin löytänyt edukkaan hotellivaihtoehdon Booking.com -sivuston kautta. Muutamia päiviä myöhemmin huomasin heillä olevan alennusmyynnit. Peruin varauksemme ja varasin saman hotellin uudelleen – 100 euroa edullisemmalla. Kyllä se säätäminenkin välillä kannattaa, tai oikeastaan aina!

Mistä edullisimmat majoitukset Miamista?

Miami Beach ei ole mikään edullisin matkakohde majoitusten puolesta. Varsinkaan jos haluaa majoittua ihan huudeilla niin, ettei Miami Beachin sisäisiin siirtymisiin tarvitse taksia. Ja nyt en puhu hostellista dormimajoituksessa. Ne ajat ovat auttamattomasti ohi.

Miami

Hotelli huutokaupalla:

Priceline on erinomainen sivusto, jos haluaa hieman tasokkaamman majoituksen edullisella. Hintaerot hotellien normaalihintoihin on parhaimmillaan yli kolmen tähden hotelleissa. Sivustolla voi tarjota tietyn alueen ja tietyn tähtiluokituksen hotellista haluamaansa hintaa, ja jos joku hotelli hyväksyy tarjouksen, huone on otettava ilman peruutusmahdollisuutta. Ennakkoon voi tutkia esimerkiksi betterbidding.com -sivustoa, jolloin pystyy ennakkoon näkemään millä hinnalla mitäkin hotelleja ovat muut saaneet.

Huutokaupasta saatuihin huoneisiin saa majoittua vain kaksi henkilöä ja matkaseurueessa meitä on neljä. Huutokaupoille ei siis tällä erää lähdetty. Pääsemme nimittäin hotellien osalta todella edullisella, kun majoitumme kaikki samassa huoneessa tai huoneistossa.

Kotimajoitukseen:

Emme ole koskaan vuokranneet yksityishenkilöiden koteja, joten katsastin tämän vaihtoehdon.

Flipkey.com ja Homeaway.com tarjoavat yksityisille henkilöille mahdollisuutta vuokrata kotejaan turisteille. Palvelu oli kuitenkin vähän turhan monimutkainen. Ilmoitetut hinnat eivät pitäneet paikkaansa, koska perusmaksuun tulisi lisää siivous-, petivaate- ym. kustannuksia sekä takuumaksuja. Hinta siis piti laskea uudelleen itse, enkä silti ollut varma lopputuloksen paikkansapitävyydestä. Huoneistojen varaustilanne on näkyvillä, mutta se on ajan tasalla vain jos vuokranantaja on sitä päivittänyt. Varauksen tekeminenkin tuntui liian pitkältä prosessilta, koska ensin täytyi kirjoittaa vuokranantajalle ja ”myydä” itsensä ja matkaseurueen, jotta hän suostuisi meille huoneistonsa vuokraamaan. Kirjoitin parille, ei vastausta. Luovutin.

Myös Airbnb.fi tarjoaa mahdollisuuden majoittua yksityishenkilöiden koteihin/huoneistoihin. Lisäksi hotellivaraukset onnistuvat heidän kauttaan. En ole tätä sivustoa vielä itse kuin vilkaissut, mutta tänään lounaalla kuulin heistä vain hyvää. Ja paljon! Asuntojen vuokraajien ilmeisesti kannattaa vastata kyselyihin nopeaan, pitää asuntonsa siisteinä ja palvella majoittujia muutenkin hyvin, jotta heidän vuokrakohteensa listautuu jatkossa paremmin - eli saavat näin lisää majoittujia. Lounasseura oli testannut palvelua pariinkin otteeseen ja oli erittäin tyytyväinen.

Perinteisesten kanavien kautta:

Tämänkertaisen matkan hotellit löysin jo aiemmin mainitsemani Booking.comin kautta. He tarjosivat parhaat vaihtoehdot hinnan, sijainnin ja muiden asiakkaiden arvioiden puolesta. Kokeilin myös paljon mainostettua Trivagoa, mutta heidän palvelunsa ei hae huoneita kuin kahdelle hengelle, joten sekin sivusto oli hyödytön.

Viimeisen hotelliyön otimme Hotels.com -sivuston kautta. Heidän hintansa eivät ole olleet viime aikoina kaikkein edukkaimmat, mutta meillä sattui olemaan viime joulun matkalta yksi palkintoyö käyttämättä, joten hyödynsimme sen tässä kohtaa.

Eli mistä sitten ne edullisimmat hinnat Miamin majoituksiin. Jaa’a. Säätämällähän se selviää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan