Slider

Leijasurffaajan Montenegro

perjantai 22. marraskuuta 2013

Päädyimme viime heinäkuussa Montenegron rannikkokaupungeista Ulcinjiin vain ja ainoastaan sen takia, että siellä on se Euroopan pisin hiekkaranta, josta monen monta kilometriä on varattuna leijasurffaajien käyttöön. Itse en leijasurffaa, mutta lupaan, että mieheni oikolukee postauksen ja korjaa typerät virheeni ennen kuin se julkaistaan :)

Velika Plaza, Ulcinj, Montenegro


Minne päin Ulcinjia majoittua leijasurffaajana?

Ehdottomasti Velika Plazan alueelle. Välimatkat on pitkiä joka tapauksessa, eli ilman vuokra-autoa en kohdetta suosittele. Sen puolesta Velika Plazan alueelta mikä osio vain käy. Ulcinjin kesustasta asti en itse jaksaisi joka päivä lähteä rannalle. Mukavampaa on olla valmiina huudeilla. Ihan leijarannalla ei valitettavasti majoituksia ole. Teltoilla siellä oli jonkun verran porukkaa, mutta en osaa sanoa onko siellä jonkinlaiset säännöt siihen, kuka ja minne saa mennä teltan kanssa.

Me valitsimme majoitukseksi vastikään rakennetun huoneisto"hotellin" Vila Milariksen. Hinta ei ollut halvimmasta päästä, mutta ei kalliskaan. Oli ihanaa kun kaikki oli uutta, ja meidän huoneiston keittiötäkään ei varmaan vielä muut olleet edes testanneet. He mainostavat myös uima-allastaan, joka osoittautui sellaiseksi pumpattavaksi versioksi, heh :) Ulcinjissa ei onneksi uima-allasta kaipaa, kun rantaviivaa on niin paljon.

Maalaismaisemaa Vila Milariksen parvekkeelta.Yksi hauskanoloinen majoitus lähellä surffirantoja oli Camp Cobacabana. Voisin valita myös sen itse jos menisimme Ulcinjiin uudelleen. Tosin Vila Milariksen sijainti oli ehkä parempi sen puolesta, että se oli parinsadan metrin päässä pienestä ravintolakeskittymästä. No, ei tästäkään montaa kymmentä tai ainakaan sataa metriä enempää kävelyä tulisi.

Mistä Ulcinjin leijarannat löytää?

Kun lähtee suuntaamaan kohti leijasurffikouluja, käy muutaman kerran mielessä, että ollaanko menossa oikeaan suuntaan. Eihän täällä ole mitään! On siellä, jatkakaa rohkeasti vain matkaa. Tie kulkee pientä kärrypolkua pellon ja rannan välimaastossa, ja tasaisin välein tulee vastaan leijasurffikoulun kyltti.

Tämä ON se oikea tie suffirannoille.


Tienviittoja Velika Plazan alueella ei juurikaan ole, ja vaikka osa teistä on nimetty, ei nimikylttejä kuitenkaan löydy. Välimatkojenkin hahmottaminen peltomaisemassa oli hankalaa. Meillä oli Googlesta tulostettuja karttoja, mutta ensi näkemältä oli vaikea arvioida minkä lehmän kohdalta kannattaa kääntyä. Me löydettiin ensimmäisen kerran leijasurffikoulujen ohi kulkevalle kärrypolulle aivan rannan eteläpäästä Ada Bojanalta. Emme menneet sillan yli Bojanan nudistisaarelle, vaan lähdimme ravintoloiden ohi hiekkatietä, heinikkojen läpi kaartamaan oikealle rantaa kohden. Tämä on se tie, jonka varrella leijasurffikoulut ovat.

Helpomminkin sinne pääsee, mutta en tiedä viekö jokainen Velika Plazan päätieltä lähtevä risteys rannalle asti. Ainakin Copacabanan kohdalta kun kääntyy rantaan, päätyy leijasurffirantojen lähelle, ja kärrypolkua eteenpäin ajamalla löytää loputkin leijakoulut.

Ainakin seuraavat koulut ovat Velika Plazan rannalla:
  • Kite Loop
  • Dragon Project Kite and Windsurf CenterUlcinjin parhaat puolet leijasurffauksen näkökulmasta:
  • Pitkä, leveä ja turvallinen ranta
  • Supertasainen tuuli
Ulcinjin miinukset leijasurffauksen näkökulmasta:
  • Muut surffaajat ja opettajat eivät puhu kunnolla englantia
Saako surffata vai eikö saa surffata?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan