Slider

6 x Tallinna lasten kanssa talvella tai sadesäällä

sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Kaupallinen yhteistyö: Visit Estonia

Tallinna lasten kanssa on todella helppo ja aina yhtä ihana matkakohde. Vuodenajalla tai säällä ei ole väliä, sillä Tallinnassa lasten kanssa riittää tekemistä myös talvella ja sateella. 

Me testasimme kuusi eri aktiviteettia, jotka kaikki sopivat kohteiksi lasten kanssa niin talviaikaan kuin sadesäälläkin.

Oletko sinä ollut jossain näistä? Tai mikä olisi sinun suosikkisi?

Super SkyPark

Kuusi kohdetta ja aktiviteettia Tallinnassa lasten kanssa talvella tai sadesäällä

1. Super SkyPark

Super SkyPark on täynnä trampoliineja ja kiipeilytelineitä kaiken ikäisille lapsille. Tämä on siis jättimäinen sisäleikkipuisto, missä riittää tilaa temmeltää. 

Trampoliineja on kymmenittäin, ja niitäkin eri teemaisia. Osasta voi hyppiä vaahtomuovin sekaan, osassa on koripallokorit ja osassa on ihmeellinen kalteva toinen pää, mistä en oikein ottanut selvää, miten niissä kuuluisi hyppiä.

Myös kiipeilytelineitä oli parissakin eri kohtaa.

Super SkyPark sijaitsee T1-ostoskeskuksen ylimmässä kerroksessa, ja tässä samassa yhteydessä sijaitsee ostoskeskuksen katon maailmanpyörä, mikä on varmasti kaikille Tallinnan kävijöille tuttu näky kaupungin katukuvassa. Lisäksi tässä samassa yhteydessä on pieni tiedekeskus, SkyLab, ja törmäilyautorata.

Super SkyParkin yhteydessä on myös pieni tiedemyymälä sekä ravintola ja kahvila. Ja tietysti koko T1-ostoskeskuksen palvelut, ravintolat ja kaupat ovat saman katon alla. Sieltä löytyy muun muassa ihana pehmolelutaivas.

Katso tekemäni video Super SkyParkista ja SkyLabista:2. Tiedekeskus SkyLab

Tiedekeskus SkyLab sijaitsee siis Super SkyParkin tapaan T1-ostoskeskuksen yläkerrassa. Paikka on melko pieni, mutta enemmän kuin viiden euron pääsylippunsa arvoinen. Täältä löytyy hurja peililabyrintti, rakennuspalikoita, pieni kiipeilyseinä ja tiedekeskukseen kuuluvia pisteitä, missä voi testata ja puuhata kaikkea aikuisenkin näkökulmasta ihmeellistä. 

3. Nukketeatterimuseo Tallinnan vanhassakaupungissa

Tallinnan nukketeatterimuseo pääsi yllättämään todella positiivisesti. 

Me ajattelimme ennakkoon tyttären kanssa, että tuolla menee kenties tunnin verran, mutta mitä vielä. Paikka oli todella upea ja huoneita ja erilaisia nukkeja riitti niin paljon, että parituntinen hujahti tuosta noin vaan.

Täältä löytyy niin paljon erilaisia nukketeatterinukkeja, että en edes tiennyt näin monia erilaisia olevan olemassakaan. Toki melkein kaikki olivat lopulta tuttuja, mutta voin tunnustaa, että ajatukseni nukketeatterista oli hyvin paljon kapeampi kuin mitä se todellisuudessa on.

Näyttävin nukke on jättimäinen Gulliverin matkassa -sadun Gulliver, joka on teatterissa sekä siinä koossa, missä se on ihmisten maailmassa, eli todella suuri, mutta myös siinä koossa, mitä se olisi jättiläisten maassa, eli pikkiriikkisenä versiona. Jättiläisten rinnalla tietysti.

Katso tekemäni video nukketeatterimuseosta:Nukketeatterimuseon vessa on myös käymisen arvoinen!

4. Tallinnan TV-torni

Tallinnan TV-torni on upea ilmestys. Myös tämä on hyvinkin tuttu Tallinnan kaupunkinäkymästä, ja tämän bongaa maailmanpyörän tavoin jo laivasta käsin, kun on saapumassa Tallinnaan.

Kohde oli paljon monipuolisempi, kuin mitä olin ikinä osannut arvata. Luulin, että täällä olisi käytännössä näköalatasanne, mistä on huikeat näkymät Tallinnaan ja tietysti myös toiseen suuntaan. Ja niin täällä olikin, mutta täällä oli tosi paljon muutakin. 

Alakerrassa on pieni tv-studiopiste, missä voi kuvata itsestään videon selostamassa uutisia tai mitä ikinä haluaakaan selostaa. Videon voi lähettää itselleen sähköpostiin. Paikkahan on ollut alunperin nimenomaan tv- ja radiostudiona.

Alakerroksista löytyy myös museo, missä käydään tornin historiaa ja faktoja aina Neuvostoliiton vallan ajoilta asti. Teletornihan on rakennettu Moskovan olympialaisten vuoksi. Tiesitkös sitä? Minä en.

Matkalla ylös on vielä vanhojen radioiden näyttely ja muutamia interaktiivisia pisteitä.

Ylimmissä kerroksissa onkin sitten näköalatasanteet sekä ulkona että sisällä, ja myös ravintola. Täällä pääsisi myös kävelemään tornin ulkoreunalla valjaiden kera. Talviaikaan ei olisi ollut niin miellyttävää, ja sen sijaan me testasimmekin VR-lasielämystä, missä pääsimme näkemään, miltä tuntuisi lentää teletornin ympärillä. Tässä samaisessa kerroksessa oli vielä pallomeri ja värityskuvia lapsille, ja myös piste, missä pystyy ottamaan itsestään kuvan teletornin kanssa haluamallaan taustalla.

Sisäänpääsyn yhteydessä löytyy myös pieni myymälä, mistä voi ostaa kaikkea tv-torniin liittyvää matkamuistoa. 

Täällä on siis niin paljon nähtävää, että tännekin kannattaa varata muutama tunti aikaa.

Näkymästä sen verran vielä, että selkeällä säällä täältä näkee Helsinkiin asti!

Katso tekemäni video Tallinnan Teletornista:


5. Viimsi Spa ja Atlantis H2O -vesipuisto 

Viimsi Spa ja Atlantis H2O vesipuisto muodostavat aivan jättimäisen saunamaailman, altaiden ja vesipuiston yhdistelmän. 

Täältä löytyy koko perheille tarkoitetulta puolelta jopa yksitoista saunaa, joista kaikki ovat erilaisia. K18-puolelta löytyy vielä kasa muita saunoja, tarkoittaen, että täällä on yhteensä parisenkymmentä erilaista saunaa.

Altaita Viimsi Span puolella on muutamia erilaisia. Parhaimmistoa minun mielestäni 34-asteinen rentoutumisallas ja ulkotilan kylmäallas. Lapsille oli allas, missä jalat ylettää pohjaan ja vauvoillekin oli vielä oma altaansa. Uimareille täältä löytyy lisäksi matka-allas.

Vesipuiston puolelle pääsee suoraan sisäkautta, joskin sinne täytyy ostaa erillinen pääsylippu. Täältä löytyy kahdeksan erilaista liukumäkeä, osa isoille, osa pienille, sekä virta, missä voi uida renkaan kanssa tai ilman.

Ja tietysti sekä Viimsi Span että Atlantis H2O -vesipuiston puolelta löytyy molemmista ravintolat, mistä saa juomaa ja ruokaa. 

Ilma täällä oli niin lämmintä, että ruuat pystyy syömään hyvin palelematta. Jopa osa penkeistä oli lämmitettyjä.

Katso tekemäni video Viimsi Spasta ja Atlantis H2O -vesipuistosta:
6. Muuv Adventureland ja keilarata

Muuv Adventureland on pieni sisäleikkipuisto Viimsi Span lähettyvillä, Viimsi Keskuksessa. Tämä oli hyvä lisä vesipuistoiluun, kun pystyi osan aikaa viettämään myös kuivalla maalla puuhaten. Tämän vierestä löytyy myös keilarata. 

Tälläkin alueella voisi viettää hyvin muutaman päivän, eikä tekeminen loppuisi kesken talvellakaan.7. Tiedekeskus Proto

Proto on todella monipuolinen tiedekeskus, mutta suurin osa aktiviteeteista täällä keskittyy VR-laseihin. Niillä pääseekin seikkailemaan täällä kuumailmapallon kyytiin tai esimerkiksi vetämään hevoskärryjä, missä kärryn ohjaaminen tapahtuu penkkiä liikuttamalla.

Protosta löytyy paljon muutakin tekemistä, ja myös tänne on hyvä varata muutama tunti aikaa.

Protossa on ravintola, jossa voi lounastaa ja jatkaa paikan tutkimista.

Katso tekemäni video Protosta:

Seuraa some-kanaviani, ja näet matkakuulumiset ensimmäisten joukossa:

1 kommentti:

  1. Tallinna on useassakin mielessä todella monipuolinen kaupunki. En oikein ymmärrä edes, miksi siellä tulee käytyä niin harvoin, kun tekemistä olisi todella paljon ja välimatka todella lyhyt.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan