Slider

Edullisesti Karibialle risteillen

perjantai 1. marraskuuta 2013

Karibian risteily on ihan mahtava ja myös edullinen tapa tutustua moneen upeaan kohteeseen yhdellä kertaa. Itse pääsen tämän vuoden lopulla kolmannelle Karibian risteilylleni. Mutta miksi uudelleen, kun olen jo kahdella risteilyllä ollut? Annapas kun selitän.

Edullinen tapa matkustaa
Tämänkertainen 6-päiväinen risteilymme maksaa 420 euroa per pää ja se sisältää alkoholijuomia lukuun ottamatta kaiken: majoituksen hotellihuoneen kokoisessa hytissä, ruuat todella monista eri teeman ravintoloista, siirtymiset kohteisiin, kuten tietenkin myös laivan oheisohjelmat – allasalue, kuntosali, ohjatut tunnit, minigolf, koripallokenttä, juoksurata, stand up -showt, livebändit jne. Tämänkertaisella risteilijällä Carnival Breezellä näyttäisi olevan myös köysirata ”meren päällä”. Carnivalin laivan esittelyvideo kertoo lähes kaiken laivan tarjonnasta:


Ikkunattoman hytin olisi saanut noin satasen edullisemmalla ja parvekkeellisen hytin noin satasen kalliimmalla. Parveke kun ei ennenkään ollut risteilyllä käytössä vaikka sellainen hytistä löytyi, päätimme säästää satasemme Miamin outleteihin.

Ei se risteily, vaan ne kohteet
Pääasia itselläni ei ole kuitenkaan se risteily, vaan laiva toimii erinomaisena välineenä nähdä kaikki upeat Karibian saaret ilman että saarelta toiselle siirtymisessä tarvitsee pakata laukut ja siirtyä seuraavaan majoitukseen. Reittimatkojakaan meriteitse ei saarelta toiselle juurikaan ole, joten lentäen pitäisi muuten järjestää siirtymiset.

Tämänkertainen matkamme kulkee reitin Miami – Fun Day at Sea – Grand Turk – Ocho Rios, Jamaika – Fun Day at Sea – Nassau, Bahamasaaret – Miami.

Costa Maya, Meksiko

Aiemmin olen risteillyt reitit: Miami – Caymansaaret – Cozumel, Meksiko – Costa Maya, Meksiko – Isla Roatan, Honduras – Miami ja Puerto Rico – Neitsytsaaret – Barbados – St. Lucia – St. Kitts – St. Maarten – Puerto Rico.

Kuten Carnivalin Karibian kohteiden kartasta näkyy, aika monta kohdetta on vielä minullakin kiertämättä, joten kenties seuraava risteily ei tule olemaan vielä viimeinen.


Osa saarista, kuten Barbados ja St. Kitts, ovat olleet niin upeita, että niihin tulemme varmasti palaamaan ajan kanssa. Osa saarista on taas niin pieniä, että yhdessä päivässä ehtii nähdä kaiken mahdollisen (tai ainakin mielenkiintoisen). Näistä esimerkkeinä. St. Maarten ja Caymansaaret.  

Ei vain eläkeläisille ja häämatkalaisille
Monella on mielikuva, että Karibian risteilyt on täynnä vain ja ainoastaan eläkeläisiä ja häämatkalaisia. Ei pidä paikkaansa. Laivayhtiön valinnalla voi vaikuttaa jonkin verran muiden kanssaristeilijöiden laatuun, joskin muutaman tuhannen matkustajan sekaan mahtuu matkailijoita aivan varmasti joka lähtöön laivalla kuin laivalla.

Eikä tässä tosiaan kaikki yhtiöt. Niitä kyllä riittää. Risteilymatkustamiseen tutustumisen olen itse aloittanut Cruise Critic -sivustolta, josta nuokin vinkit olen löytänyt.

Itse suosin Carnivalia, kun itse risteilyyn en halua tuhlata koko matkakassaani. Laivat ovat upeita ja vievät tasan samoihin kohteisiin kuin muutkin risteilijät.

Innostuitko? Toivottavasti. Laitan pian myös vinkkejä siitä, miten risteilyn suunnittelussa pääsee vauhtiin.


6 kommenttia:

 1. Olis varmasti upea matka :)

  Sarina x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti! Karibian saarista ei voi olla pitämättä. :)

   Poista
 2. Kiitos Teija myös tästä vinkistä. Olen itse lähinnä tutkaillut seascanneria - ja reittien vertailu siellä on vaikeahkoa. Mukava löytää muitakin vaihtoehtoja.
  Tosin varsinaisen matkan meille järjesti Kaleva Travel omien toiveidemme pohjalta räätälöitynä, sillä matkaamme liittyi 10 päivää ennen risteilyä ympäri Floridaa. Säästänyt varmaan olisi, jos olisi kaiken hoitanut itse.
  Olen myös samaa mieltä siitä, että kannattaa mennä "hyvissä ajoin" ennen risteilyä ensi kohteeseen. Joillakin risteilylaivoilla on myös heidän "omia hotellejaan", joista on sitten kuljetukset alukselle, nopeutetut check outit jne.
  Itse olen käynyt vain kerran ja laiva oli Royal Caribbean Allure of the Seas - reitin kohteet Haiti, Jamaika ja Meksiko. Haiti oli käytännössä risteily-yhtiön saari, Jamaikalla oli tarjolla paljon eri retkiä ja samoin Meksikossa. Tällä reitillä siis ensimmäinen kohde ei sinällään tarjonnut muuta kuin rantaa ja ranta-aktiviteetteja. Kaksi muuta sitäkin enemmän ja erityisesti Tulum Meksikossa oli hyvä juttu. Meksikossa olisi varmaan viettänyt mainion päivän siinä lähikaupungissakin, mutta Jamaikalla vähän sama juttu kuin Haitilla - eli risteily-yhtiöt rakentavat / rakensivat siihen keinohistoriallista satamaa jonka takana oli varsin vaatimaton kaupunki/kyläpahanen - eli suosittelen retkeä, jos ekstraa hakee.
  Itse matkustin lasten kanssa ja lapsiperheille tuo oli loistava alus. Eri ikäisille lapsille on omaa tekemistä ja sitä riittää. Päiväohjelmat tulevat joka päivä hyttiin. Samoin kaikki viihde aikuisille / lapsillekin oli aivan loistavaa tasoltaan - musikaalit, akrobatiaesitykset, luistelunäytökset jne...samoin omiin aktiviteetteihin riitti tarjontaa. Laiva oli täynnä, mutta se ei näkynyt ruuhkina missään. Söimme risteilyyn kuuluneissa ravintoloissa, ja kerran ns. huippuravintolassa, josta joutui maksamaan extraa. Sanoisin, että turhaa - laivan muissa ravintoloissa riitti tarjontaa riittävästi - myös laadukasta.
  Hyttimme oli junior sviitti - joka sinällään oli vähän turhaa - ei siellä hytissä tule juurikaan vietettyä aikaa muutoin kuin illalla nukkumaan mennessä. Sen sijaan parveke meillä oli käytössä joka ilta ja aamu. Siitä maksaisin myös jatkossa ainakin jos matkustaa lasten kanssa - se tuo myös lisää tilaa.
  Mutta Karibian risteily on mielestäni myös mainio vaihtoehto kanariansaarten löhölomalle ainakin jos lapsiperheistä on kyse vaikka ei niin niissä kohteissa samoilisikaan.
  Tutustuimme reissulla vanhempaan pariskuntaan jotka olivat todellisia risteilykonkareita - he suosittelivat risteily-yhtiöistä juuri Royal Caribbeania jos hakee parasta laatua. Vaikea sanoa, kun itsellä on vain yksi kokemus takana. Nyt kun olen tutkaillut mahdollista paluuta, täytyy sanoa, että monella muulla reitti näyttää olevan mielenkiintoisempi, joten taidan rohkaistua perheeni kanssa vaihtamaan myös laivayhtiötä. Terkuin Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella mukava kuulla kokemuksiasi risteilystä!

   Olen ajatellut ihan samaa, että lapsiperheille risteily on varmasti ihan täydellinen lomavaihtoehto. Lapsille on niin paljon ohjelmaa laivoilla, Carnivalillakin joku clubi, että ei varmasti käy aika pitkäksi, ja hotellihuoneiden kokoiset hytit ovat koko perheelle riittävän kokoisia. Lasten kanssa voin kuvitella että parvekekin on hyvä olla.

   Ja ruoka on ollut kyllä niin hyvää, että me emme myöskään ole kokeneet tarvetta maksaa lisämaksullisista ravintoloista.

   Kenties joskus tulen itsekin kokeilemaan jotain muutakin laivayhtiötä. Nyt olen vain keskittynyt kohteisiin, joten laivan tasolla ei ole juurikaan merkitystä. Hienojahan ne ovat kaikki. Seuraavan risteilyn laiva, Carnival Breeze, on rakennettu viime vuonna, joten vielä varmasti pinnat kiiltää :)

   Poista
 3. Hei! Kiitos mielenkiitoisesta blogista! MIkä on mielestäsi ollut paras kaikista karibian risteilyreiteistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, todella mukava kuulla että blogi on mielenkiintoinen!

   Paras reitti on kenties ollut Puerto Ricosta lähtenyt risteily. Siinä tosin jäi harmittamaan, että St. Lucialla ja Barbadoksella ei ehtinyt olla kuin yhdet päivät. St. Lucia on todella upea saari, ja vaikka se on pikkiriikkinen, on siellä upeat rannat ja snorklausmahdollisuudet, tulivuoria ja täten myös kuumia lähteitä, sekä sademetsää vesiputouksineen. Myös pienet kalastajakylät olivat sööttejä, ja niissä kuulemma järjestetään markkinoita ja muita tapahtumia viikoittain. Ja eihän tätä kaikkea voi yhdessä päivässä kokea.

   Esitit kyllä vaikean kysymyksen, sillä Karibia on kaikkinensa upea. Kenties se Puerto Ricosta lähtenyt reitti oli myös monipuolisin, ja saarten erot olivat melko suuret, eikä matkalla ehtinyt kyllästyä samanlaiseen maisemaan :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan