Slider

Ei kuitenkaan mikään täydellinen El Gouna

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Listasin aiemmin tällä viikolla viime kevään Egyptin matkamme parhaat palat - tässä ne huonoimmat.

1. Jos haluaa ajassa 10 vuotta taaksepäin, tervetuloa paratiisiin! Hotellin iltashowt, musiikkitarjonta, yleinen ilmapiiri, ihan kaikki oli täysin samanlaista kuin mitä 10 tai jopa 15 vuotta sitten. Miten voi olla mahdollista, että mikään ei ole muuttunut?

2. Egyptiläiset ovat todella raivostuttavia kauppamiehiä. Kauppaan tai kojuun päin ei voi edes vilkaista, jos haluaa välttyä riippakiveksi muodostuvalta myyjältä. Tämä olikin jo tiedossa ja erittäin hyvässä muistissa lapsuuden matkalta Marokkoon. Silti myyjien aggressiivisuus ärsytti.

3. Kaikki ruoka maistui täysin samalta. Hyödynsimme all inclusive -alennusta myös hotellin italialaisessa á la carte -ravintolassa. Pitsa maistui samalta kuin buffan pöperöt, mutta egyptiläinen luomuviini pääsi yllättämään positiivisesti! Ruoka ei siis missään tapauksessa ollut pahaa. Kaikki vain maistui samalta, ja muutama päivä saman makuista ruokaa aamiaiseksi, lounaaksi ja illalliseksi on vähän liikaa. Dine Around –ohjelma on siis todella suositeltava vaihtoehto ainakin parille aterialle.


Matkalla törmäsi myös matkaajiin, jotka ottivat all inclusive -matkailun hieman liian tosissaan. Kuvan pöydässä istunut seurue oli jo lopettanut ruokailunsa. Vaikka ruoka on ilmaista, onko sitä pakko hamstrata pöydän täydeltä suoraan roskiin?!


4. Viileät illat. En muista koska viimeksi aurinkolomalla olisi tarvinnut pukea pitkät housut, pitkähihainen paita, sukat ja umpinaiset kengät jotta tarkeni olla ilta-aikaan ulkona. Näin syksyn pimeydessä ja viimassa tämä kuulostaa typerältä – tämä ei siis ole valittamista, vaan asia, joka kannattaa huomioida kotona pakkausvaiheessa.

5. Tylsää, tylsää ja tylsää. Leijasurffauksen ja opinnäytteen tekemisen lisäksi tyhjästä rakennetussa lomaparatiisissa ei ole juuri muuta tekemistä kuin maata aurinkotuolissa. Matkamme leijasurffaajakin oli matkan hetkellä käsi kantositeessä, joten pääasiallinen ohjelma oli opinnäytteeni. Tiedetään, tiedetään, El Gounassa akvaario, sieltä on helppo lähteä snorklaamaan, sukeltamaan, tai tehdä vaikka päiväretki Kairoon ja pyramideille. Ilman ennakkosuunnittelua ei siis tännekään kannata lähteä, jos haluaa muun kuin aurinkotuolin olevan matkaohjelmassa. Me emme halunneet muuta – haluatko sinä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan