Slider

Minne matkustaa raskaana?

tiistai 20. tammikuuta 2015

Babymoon oli minulle täysin uusi termi vielä syksyllä. Jenkeille kaikki kunnia siitä, että he ainakin osaavat keksiä erinomaisia tekosyitä matkusteluun. Babymoon - jotta vanhemmat vielä kerran pääsevät kahdestaan nauttimaan lomasta ja rentoutumaan raskauden keskellä. Erinomainen ajatus. Me like :)

Mutta minne kannattaa matkustaa, vai onko koko maailma vapaata riistaa? Ei ole, valitettavasti. Ei ollut ainakaan minulle.

Malaria ja hygienia
Ensimmäisenä kannattaa sulkea pois malaria-alueet. Ja kun googlettaa malaria-kartan, niin huhhuh! Suuri osa maapallosta on malarian riskialuetta. Malarian estolääkitystä ei voi raskaana syödä, ja sama lääkehän on silloin kyseessä, jos sattuu malarian saamaan. Ainakin minä ruksin kaikki nämä maat listalta heti pois.

Kuva: facts-about-malaria.webnode.com


Karibialla on jo vuoden verran riehunut chikungunya-kuume. Hyttysten pistoja vältellen pystyy siltäkin taudilta välttymään, mutta malariaan verrattuna kuume on pois sairastettavaa mallia, eikä siihen ole siis lääkkeitä, joita raskaana ei kuitenkaan saisi syödä. Tauti olisi vaarallinen raskausaikana, jos synnyttäisi samalla, kun synnyttäjällä olisi kuume. Tällöin lapsi voisi saada kuumeen synnytyksen yhteydessä.

Hygieniataso muutenkin on oltava kohteessa kunnossa. Kukaan ei varmaan halua lähteä matkaan pakaten kahden viikon eväät matkalaukkuun. Totta kai ruokailu on rajoitettua raskaana ollessa, mutta niin se on Suomessakin. Maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Itse jätin matkalla pois raanaveden ja jääpalat, sekä kaiken kypsentämättömän juuston, raa'at lihat ja kalat. Mukana minulla oli pikakaurapuuroja niin lennoille kuin välipalaksi itse matkalle. Koneeseen kun en jaksanut raskausruokavaliota erikseen tilata, ja paikanpäällä oli hyvä että minulle oli helppoa välipalaa, kun kuitenkin söin useammin kuin mieheni. Lisäkuidutkaan eivät olleet pahitteeksi.

Miten kauas sitten viitsii lähteä?
Minähän olin lähdössä Tahitille ja Bora Boralle. Katselin ihan tosissani tarjousta, jossa olisi saanut viisi yötä ilmaiseksi Tikehaun saarella. Kuva varmasti kertoo kaiken.

Kuva: SPM Hotels, jolla tämä hieno tarjouskin olisi ollut.


Saari on pieni sirppi keskellä ei mitään. Lääkärikin pääsisi paikalle kenties helikopterilla. Ja kukahan sen sitten maksaisi? Hmm.. jätettiin niin Tikehau kuin Bora Borakin raskausmatkasuunnitelmista pois. Niisk.

Mitä jää jäljelle?
Kesällähän koko Eurooppa olisi valloitettavissa, mutta talvella aurinkoon pääsy vaatii pidempää lentämistä. Melkein koko Karibia on malaria-vapaata aluetta ja useaan kohteeseen pääsee yhdellä vaihdolla. Lentomatkalla tietenkin tulee muistaa juoda paljon vettä, venytellä ja nousta kävelemään aina kun mahdollista, ja tukisukat kannattaa kiskoa jalkaan jo lähtöpäivän aamuna. Mutta niinhän minä aina muutenkin teen.

Uima-allas ja ilmastointi!!!
Jos Babymoon-kohde on kovin kuuma, kannattaa panostaa majoitukseen sen verran, että voi varmistaa pääsevänsä veteen päivän aikana. Merikin käy, mutta entä jos ranta ei olekaan hyvä jatkuvaan meressälillumiseen? Plussaa siis on, jos on meren ja uima-altaan yhdistelmä käytössä.

Kuuman päivän päätteeksi, tai välipaussiksi, hotellihuoneen ilmastointi on myös taivaallista. Päivän aikana turvonneet jalat olivat taas kuin uudet viileässä nukutun yön jälkeen.

Vakuutukset kuntoon ja menoksi
Raskaana matkustavan vakuutuksista kirjoittelin jo aiemmin. Myös syntymättömälle lapselle kannattaa nimittäin ottaa matkustajavakuutus. Just in case.

2 kommenttia:

 1. Hei Teija;
  löysin blogisi sattumalta ja huomasin että haikailet Tahitin ja Bora Boran maisemiin. Jotta et tuskailisi ja repisi ranteita auki haaveillessasi voin hiukan lohduttaa sanomalla (oman mielipiteeni) ettei se Bora Bora ole niin upea ja mahtava kuin jostain käsittämättömästä syystä sinnikkäästi annetaan ymmärtää.
  Olin töissä alueella vuoden ja ihan oikeasti olen tuon työkokemuksen jälkeen monelle sanonut että sillä rahalla mitä tuollainen Tahitin matka maksaa pääsee muutamankin kerran paljon mielekkäämpiin paikkoihin ja kohteisiin. Bora Bora on lähinnä "brändi", kuvat joita kohteesta usein somessa näkee on 5* resorteista joista suurin osa sijaitsee rinta rinnan samalla alueella. Toki jos matkan tarkoitus on "honeymoon" tuo hotellialueella oleskelu ja loputon snorklailu lienee ihan ok, mutta jos on tottunut shoppailemaan, syömään "ulkona" ja istumaan kahviloissa tulee kyllä pettymys vastaan.
  Tämä on makuasia enkä sano etteikö sinne kannattaisi mennä "once in a lifetime" -tyyppisesti mutta paljon on kiinni siitä mitä lomaltaan haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit blogiin ja kiitos kommentista.
   Monet on sanoneet samaa, että Bora Bora ei ehkä ole ihan niin hieno, kuin minkälaista mielikuvaa siitä on rakennettu. Silti siellä, ja itseasiassa maailman ihan joka ikisessä kolkassa, olisi mieluisaa käydä. Veden päällä olevia bungaloveja on tosin paljon muuallakin, joten jää nähtäväksi, tuleeko Bora Boralle lähdettyä, vai valikoituuko vedenpäällinen bungalovi jostain toisaalta :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan