Slider

Ylpeitä vedestään

tiistai 13. tammikuuta 2015

Mikset juo meidän vettä? Meillä on maailman puhtain vesi. Miksi se ei kelpaa? Mitä? Ilman jäitä? Mutta tämä on lämmintä.

Joka kerta sain selitellä samaa asiaa, kun en juonut raanavettä ravintolassa, kun ostin pullovettä kaupasta, kun pyysin virvokkeeni ilman jäitä. Jäitä, jotka on tehty raanavedestä. Siitä maailman puhtaimmasta Barbadoksen vedestä. Selittely oli jatkuvaa, ja myös noloa. Loukkasinhan barbadoslaisia, kun heidän vetensä ei minulle kelvannut. Hotellin ravintolassa oli loppujen lopuksi helpointa ottaa lasillinen raanavettä ja jättää se juomatta. Tarjoilijat kyllä ymmärsivät, että en halua lasiini jäitä. He lorottivat vesikannusta vettä lasiini niin, että jäät jäivät vesikannuun. Se ei ihan ollut ajatukseni. Helpompi oli antaa olla.

Kätilön suosituksesta pullovettä
Ennen Barbadoksen matkaa tein päätöksen kätilön suosituksesta, että juon matkalla vain pullovettä. On vesi miten puhdasta tahansa, on se erilaista kuin mihin olen tottunut. Ei sillä että pieni turistiripuli sikiötä tappaisi, mutta voisi se minut viedä huonoonkin kuntoon. En halunnut ottaa sitä riskiä, että makaisin hotellihuoneessa voimattomana päivän tai pari, tai jotain vielä pahempaa.

Maailman puhtainta vettä
Ymmärsin kyllä, että barbadoslaiset olivat ylpeitä vedestään. Ja ihan syystä. Onhan se heidän vetensä harvinaista maailmassa. Siksi pyrinkin selittämään hienovaraisesti, että haluan raskausaikana olla hyvin tarkka kaikesta, olkoon se sitten turhan tarkkaa tai ei. Ainakin minulla oli asiasta parempi mieli. Se riitti minulle. Jos jotain olisi sattunut ja olisin juonut loman ajan raanavettä, en varmasti koskaan olisi antanut itselleni anteeksi ja lopettanut pohtimista, olisiko tilanne toisin jos olisin juonut pullotettua vettä. Totta kai mistä tahansa muustakin bakteereita voi saada, mutta ainakin tiedän minimoineeni riskit omalla käytökselläni.

Minä en juonut vettä, enkä saanut vatsanpuruja enkä muutakaan koko matkan aikana. Mieheni joi raanavettä koko matkan ajan ja myös hän selvisi ilman mitään ylimääräisiä turistivaivoja. En kuitenkaan koe jääneeni mistään paitsi, etten juonut Barbadoksen vettä. Kenties loukkasin muutamaa vedestään ylpeää, mutta eivätköhän he minut ole jo unohtaneet ;) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan