Slider

Barbadoksen kuvankaunis itärannikko

tiistai 6. tammikuuta 2015

Joulupäivänä Barbados on kiinni. Vain muutama huoltoasema ja ravintola pitävät ovensa auki, mutta muutoin edes kadulla ei näy juuri ketään. Normaalit ruuhkat liikenteessä ovat tipotiessään.

Joulupäivä olikin täydellinen päivä ottaa taksi alle ja kierrellä saarta. Tuntitaksa taksikuskille turistikierroksesta oli 35 jenkkidollaria. Tuntimaksulla kun olimme liikenteessä, oli erinomaista, ettei aika kulunut autojonossa seisoskeluun. Pääsimme ajelemaan kaikessa rauhassa, toki tien kunto ajovauhtia hieman rajoittaen. Vastaan tuli myös muutama niin jyrkkä ylämäki, että pidätin takapenkillä hengitystä, varmaan kuvitellessani, että auto jaksaisi paremmin ylämäen ylös saakka. Ehkä se auttoi, kun auto jaksoi kaikkein jyrkimmätkin mäet (taksin kunto ei nimittäin ollut mikään paras mahdollinen;).

Taksikierroksemme pääasiallinen kohde oli saaren itärannikko. Barbadoksen itärannan eteläpuolisko on kauniin kivikkoista, mutta hiekkarannat ovat länsirannikkoon verrattuna leveämpiä. Maisema ei kuitenkaan ollut ihan niin erilainen länsirannikkoon verrattuna, kuin mitä olin odottanut.

Ensimmäinen toivomamme pysähdyspaikka oli East Point, eli saaren itäisin kohta. Näkymä oli jylhä, ihan joka suuntaan katsottuna. Hyvä valinta meiltä, vaikken itse asiassa edes tiennyt mitä odottaa. Valitsimme vain kartasta jonkin kohdan, johon oli merkitty kameran kuva. Kuvauksellinen kohde tiedossa :)
Kun olimme ottaneet haluamamme otokset, taksikuski halusi meidän vielä asettuvan kallioille poseeraamaan, jotta hän voisi ottaa meistä yhteiskuvia.Matkalla takaisin autolle kuski kaivoi avaimensa esille ja meidän piti vielä kaivertaa nimemme kaktuksen(?) lehteen. Kuski vielä lisäsi siihen päivämäärän. Niin kuului tehdä East Pointilla vieraillessa. Emme kieltäytyneet, vaikka kasveihin kaivertaminen ei lempipuuhaani olekaan.
Taksikuskimme oli kunnon turistiopas. Hän kertoili matkan varrella missä milloinkin olemme, selitti miten majakat ennen vanhaan toimivat, ja pysäytti auton aina kun koki että olemme jonkin tärkeän paikan kohdalla. Tämän, alla olevissa kuvissa olevan pappien ja muiden kirkonmiehien opiston, Codrington Collegen, kohdalla kuskimme kehotti meitä ulos asti ottaaksemme kuvia. Eipä olisi itse tullut tässä pysähdyttyä.

Matkaa jatkoimme kohti Soup Bowlia, piiiiiitkää hiekkarantaa, joka on ilmeisesti lainelautailijoiden suosiossa oikeanlaisten aaltojen aikaan. Nyt rannalla ei ollut edes turisteja. Joskaan itärannikon pohjoisosa ei niin turistista aluetta olekaan. Bussit kyllä kulkevat sieltä saaren eteläosan vilkkaampiin kyliin ja kaupunkeihin, mutta matka on pitkä. Itse en tätä osaa valitsisi pysyväksi lomakohteeksi. Näemmä ei muutkaan.

Barbadoksen itärannikolla on todella kaunista, joten onneksi kuitenkin kävimme siellä.

Matkamme jatkui itärannalta länteen. Siitä lisää myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Mahtavat maisemat, todella upeita kuvia! Saitte näemmä taksikyydin kaupanpäälliseksi oppaan, mikäs sen mukavampaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Näinpä, ei tarvinnut edes ahtautua miljoonan muun turistin kanssa bussiin kiertämään saarta. Saatiin yksityisopas :)

   Poista
 2. Kiitos, saatiin tästä jutusta vinkki taksin vuokraamiseen saarikierrosta varten ja tehtiin samantapainen lenkki kuin te. Kuskit ovat hyviä oppaita, kuulemma saavat siihen koulutusta. Eikä hintakaan ollut tuosta muuttunut, vaan edelleen 35 USD/h ja neljässä tunnissa teki jo oikein kunnon lenkin, itärantaa "ylös" ja länsirantaa "alas", lukuisine pysäyksineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että vinkit tulivat tarpeeseen! :) Sehän on ihan fiksua kouluttaa kuskeja, en tiennytkään tuota. Kiitos infosta!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan