Slider

Turistimassojen ja julkkisten suosima Barbadoksen länsirannikko

torstai 15. tammikuuta 2015

Joulupäivän taksiajelumme jatkui itärannalta melkein saaren pohjoisimman osan kautta länsirannikolle. Tämän tiesin olevan itää turistisempi. Kuvittelin vaaleita, pitkiä ja vähintäänkin yhtä leveitä hiekkarantoja kuin mitä kotirantamme Silver Sands on. Todellisuudessa rannat Karibian puoleisella rannalla olivatkin pitkiä, kyllä, mutta hyvin hyvin kapeita (syvyyssuunnassa siis). En tosin osaa sanoa miltä ökyresorttien yksityiset rannat näyttävät. Resorteista näimme ohi ajaessamme vain niiden korkeat kiviaidat. Mutta julkiset rannat olivat vain parin-kolme metriä leveitä, joskin hyvin pitkiä.

Taksi ajoi pohjoisesta Fryer’s Well Pointista saakka aivan rantatietä pitkin kohti etelää. Välillä vastaan tuli selkeästi paikallisten asuttamia kyliä. Välillä taas huomasi selkeän eron, kun saavuimme turistiresorttien kohdalle. Esimerkiksi Speightstown oli todella hyvin hoidettua, selkeästi rikkaille turisteille rakennettua aluetta.

Kartta: worldatlas.com


Hieman Speightstownia pohjoisempana taksikuski esitteli meille Barbadoksen parhaan huoneistokompleksin, Port St. Charlesin. Paikassa on huoneistoja, joita voi joko vuokrata tai ostaa kokonaan itselleen. Näytti pramealta, mutta google kertoi, etteivät huoneistojen vuokrahinnat ole yöltä mitään erityisen huimia. Yhden makuuhuoneen huoneistoa Booking.com tarjoaa noin kahdellasadalla eurolla, kolme makuuhuonetta saisi noin neljälläsadalla.

Jäimme taksin kyydistä pois Holetownissa. Olin katsonut sieltä Lemongrass-nimisen ravintolan, mutta koska ravintola sijaitsee ostoskeskuksen yhteydessä, ei se ollut joulupäivänä auki. Rannan hieman tyyriimpi tai vähintäänkin hienompi (yksi Barbadoksen parhaista ravintoloista) The Tides oli myös suljettuna.Yhden hotellin ruokalista näytti samalta kuin kaikki muutkin Barbadoksen perusravintolat ja se olisi kelvannut meille, mutta heillä oli joulupäivänä tarjolla vain ja ainoastaan joululounasbuffa 170 barbadosdollarin hintaan. Ei kiitos. Päädyimme lopulta rantabaariin burgereille. Oli ruokalistalla muutakin, mutta jonkun ihmeellisen selityksen vuoksi ravintola ei pystynyt valmistamaan muita ruokia. Ei haitannut. Pääasia että saimme ruokaa.Holetown oli myös selkeä turistikylä. Oli Burberryn, Louis Vuittonin ja Hugo Bossin liikkeitä ja rantaresortteja. Myös saaren parhaimmiksi luokitellut ravintolat (ainakin omien löydöksieni perusteella), jo mainitsemani The Tides, sekä The Cliff ovat Holetownissa.

Julkkisten Barbados
Myös Barbadokselta kotoisin oleva Rihanna viettää kuulemma joulunsa Holetownin lähellä, usein One Sandy Lane Resortissa. Nyt hän oli kuluttanut muutaman roposen ja aikoo rakennuttaa Holetownin lähistölle oman lukaalinsa (lisää aiheesta). Rihannan lisäksi Simon Cowel oli myös seurueineen meidän kanssa samaan aikaan Barbadoksella. Ei satuttu liikkumaan samoilla huudeilla Simonin emmekä Rihannan kanssa ;)

Myös monet muut julkimot suosivat Barbadosta. Pinterest on heistä koonnut kuvakollaasinkin, heh :D
Mutta siinäpä se sitten näytti olevan. Ranta ei ollut kummoinen. Kapea ja rantatuoleilla täyteen ahdattu (parhaat rannat varmaan varattu luksusresorteille). Tällä puolella saarta ei myöskään tuullut, joten ilmasto oli ainakin näin raskaana olevan näkökulmasta melko tukala. Eikä se tuon leijasurffarimiehen mieleenkään olisi.
Taas saimme vahvistusta siitä, että olimme valinneet kotirannan lomallemme täysin oikein. Kehun sitä lisää vähän myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan