Slider

Milloin matkaaminen menee liian överiksi? Meillä menee ihan pian.

sunnuntai 6. elokuuta 2017

Pidämme matkaamisesta tyylillä. Vuosi vuodelta majoitusten, kuljetusten ja tekemisten taso on hiljalleen ollut nousussa. Kun olet nähnyt jotain hienoa, tarvitset wow-fiiliksen saamiseen seuraavalla kerralla jotain vielä hienompaa. Niinhän se vain menee. Aiempaa huonompi ei sävähdytä enää, vaikka se olisi vielä muutama vuosi sitten nostattanut ihokarvat pystyyn ja saanut hengen salpautumaan.

Emme edelleenkään lentele yksityiskoneilla saati sitten käy ravintoloissa helikopterin kyyditsemänä - emmekä sen puoleen muuallakaan. Useimmiten matkustamme turistiluokassa, välillä majoitumme tavallisissa hotelleissa, saatamme napata hampurilaiset tai muuta pikaruokaa lounaaksi, kokkailla illallisen majoituksen omassa keittiössä. Ihan tavallista perustason matkailua siis. Mutta vain välillä.

Sitten kun löydämme hyvän diilin tai upean kohteen, olemme valmiita panostamaan hieman enemmän aikaa, vaivaa ja myös rahaa, jotta pääsemme käsiksi parempaan. Vielä hieman hienompaan tai erikoisempaan, kenties paikalliseen, mitä emme ole aiemmin nähneet. Sellaiseen, mitä emme ole ennen kokeneet. Johonkin, joka saa meidät hihkumaan innosta, hyppimään tasajalkaa. Vähintäänkin hieraisemaan silmiämme ja nipistämään ranteesta uskoaksemme, että emme näe unta, vaan ihan oikeasti pääsemme kokemaan jotain mieletöntä.Juuri niistä omista kokemuksista riippuukin se, mikä kenellekin on luksusta, mikä jopa överiä. Luksusta minulle oli vielä kymmenen vuotta sitten torakoiden asuttama motelli, kunhan se oli tropiikissa palmujen ympäröimällä rannalla, kristallinkirkkaan, turkoosin meren äärellä. Viitisen vuotta sitten riitti, kun yksi matkan useista majoituksista oli viittä tähteä ja sviittialuetta. Muuten riitti upea luonto ja ympäristö. Viime vuonna luksus olikin sitten viiden tähden resortia läpi loman - useamman loman. Kokeilimme kyllä syrjähyppyä kahden tähden hotelliin, mutta lopputulos oli se, että vaihdoimme loppumatkan hotellisuunnitelmia neljään tähteen. Olimme tottuneet liian hyvään. Paluuta ei enää ollut, vaikka niin ennakkoon kuvittelimme.

Wow-fiilikseen toki pääsen myös vaikkapa pari kolikkoa maksavan reggae-bussin kyyditsemänä tai valtaisan kaunista maisemaa katsellen luonnossa patikoinnin päätteeksi - on se sitten suomalainen järvimaisema tai maailman kaunein ranta maailman äärissä. Luksus ei siis välttämättä tarvitse rahaa lainkaan, kunhan kokemus on entistä parempi tai erikoisempi, maisema aiempaa upeampi.

Kohti seuraavaa wow:ta


Jälleen kerran suunnittelemme matkaa - hienoa matkaa. Meillä oli jo aiemmin varattuna risteily yhdellä maailman suurimmista ja hienoimmista risteilijöistä, Royal Caribbeanin Oasis of the Seas -laivalla. Matkustamme lähtösatamaan, Orlandoon, kaikkein kätevimmällä reitillä Icelandairin kyydillä, mikä on superluksusta lapsen kanssa matkustettaessa. Majoitumme risteilyn jälkeisen viikon upeassa Sheraton-ketjun resortissa. Eikö tässä olisi ollut riittävästi luksusta yhdelle reissulle?

Ei.

Nälkä tunnetusti kasvaa syödessä ja laitoin kokeiluna yhteen Orlandon mielettömän hienoista hotelleista kyselyn, tarjoaisivatko he meille edullisemman mediahinnan bloginäkyvyyttä vastaan pariksi yöksi ennen risteilyämme. Niinhän siinä sitten kävi, että majoitumme ensimmäiset Orlandon yöt vuonna 2015 rakennetussa Magic Village Resortissa.


Tätä varausta vahvistaessani mietin mielessäni, menikö nyt liian överiksi?


Meillä tulee olemaan neljän makuuhuoneen sviitti, jossa on neliöitä 215. Kyllä. Luit oikein. Kaksisataaviisitoista neliötä. Voi hyvää päivää! Emme me toki majoitu siellä vain oman perheen kesken, vaan samaan majoitukseen tulee myös nelihenkinen ystäväperheemme. Mutta silti. 30 neliötä yhtä henkeä kohden. Jokaisessa makuuhuoneessa on oma kylpyhuone ja kaupan päälle vielä yksi ylimääräinen. Jokaiselle majoittujalle on vähintään yksi sohva, telkkareita ainakin viisi. Näyttäisi huoneessamme olevan myös poreallas - tietysti. Täysin varustellun keittiön lisäksi myös ulkokeittiö grilleineen. Puhumattakaan yleisistä alueista - upeista uima-altaista, kuntosaleista, lasten leikkihuoneista, pleikkaritilasta, ravintoloista. Ja eksklusiivisesta palvelusta.

Kuva toki kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Fiilisteltyämme kuvia ja Youtubesta löytämiämme videoita, emme pystyneet perääntymään. Meidän oli varattava majoitus. Juuri tämä majoitus. Meni överiksi tai ei.


Mahdammeko haluta lähteä tuolta pois ollenkaan? Epäilen.

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat Magic Villagen kuvia, eihän minulla vielä ole paikasta omia kuvia. Matkan jälkeen niitä on varmasti useampi sata. Uskoisin, etteivät kuvauskohteet tuossa resortissa lopu ihan heti ;)

Missä menee sinun raja liian överistä? Vai onko sellaista rajaa olemassakaan?

Yövymme Orlandossa yhteistyössä Magic Villagen kanssa.

Pysy matkassa mukana:

48 kommenttia:

 1. On kyllä upea sviitti! Miten tuolta voi lähteä pois sitten kun on lähdön aika? Tai ylipäänsä oleskelunkaan aikana :D
  Mä en yleensä panosta majoitukseen kovinkaan paljoa, sillä mulle se on paikka, missä käydä vain nukkumassa. Eri asia on sitten resorttilomat, jolloin ei hotellialueelta paljoa poistuta, mutta nekään ei ole mun juttu. Mutta mahtavaa, että teille järjestyi tällainen diili, tuosta tulee varmasti ikimuistoinen hotellikokemus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei ole edes sviitti, vaan resortin ihan perushuone :D
   Sitä itsekin pohdittiin, että miten maltetaan lähteä, ja vaikka lähdemmekin risteilylle yhdelle maailman suurimmista risteilijöistä, miten mahdamme viihtyä hytissä noiden neliöiden jälkeen :D :D :D
   Meillä on ajatuksena shoppailla outletit tyhjäksi tuossa ensimmäisten lomapäivien aikana. Mutta ehdottomasti yritetään viettää myös hotellilla mahdollisimman paljon aikaa. Siellä varmasti riittää puuhaa pariksi päiväksi, vaikka mekin yleensä melko nopeaan kyllästytään ja kaivataan puuhaa. Lapsi toki hidastaa normaalia tahtia, mutta hänkään ei enää niin paljon kuin alle 2-vuotiaana.

   Poista
 2. Otsikosta ajattelin, että överiksi tarkoittaa matkojen määrää ja mietin, että kivaa, jollain muullakin ehkä jo, eikä vaan meillä :-)
  Luksukseen laivan hyteissä tai hotelleissa harvoin panostamme kun, lapsettomina, vietämme yleensä aika vähän aikaa huoneissa, mutta harvoin sittenkään majoitumme yhtä yötä pitempään alle neljän tähden hotelleissa. Viisi tähteä tarkoittaa usein vähän vaivautunutta oloa reissukamppeissa ja turhan paljonkin huomiota henkilökunnan puolelta, mielestämme.
  Mutta varmaan tuollakin voisi asua ...

  Matkojen määrässä tänä kesänä on melkein ollut överiksi menon makua vaikka melkein kaikki reissut ovat olleet lyhyitä, pisinkin 8 päivää: Hanko, Espoo-Oulu -kierros, Tampere+Mänttä, Naantali+Turku, kohta Visby ja vielä Tallinna ennen syyskautta, joka taas alkaa Alaska+Havaiji -yhdistelmällä: 2 risteilyä melkein peräkkäin, välissä vajaa viikko Vancouverissa ja Honolulussa. Mutta näiltä näkymin lokakuussa ei (vielä) ole yhtään reissua, eli ei kai tämä vielä ole mennyt överiksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkojen määrä meillä pysyy kohtuullisissa mitoissa töiden ja pienen lapsen vuoksi. Ei pysty ihan jatkuvalla syötöllä reissaamaan. Matka per kuukausi alkaa olla maksimi. Olenkin ihastellut noita teidän matkojanne. Överiksi menee, mutta ihanan överiksi :)

   Poista
 3. Siis wau!! Aivan upean näköistä ja koko reissu kuulostaa ihan unelmalta! Tunnistan tämän saman ilmiön, kun on siirtynyt kolmesta tähdestä neljään ja jos on joskus saanut maistiaisen viidestä tähdestä, paluu on todella hankalaa. Antakaa mennä vaan, tuleepahan muistoja kiikkustuoliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan todella innolla tuota matkaa! Nyt, kun suunnitelmat alkaa olla pikkuhiljaa paketissa, niin voidaan alkaa panostaa yksityiskohtiin seuraavaksi - ja siihen itse matkan odotteluun :)
   Taso tosiaan pikkuhiljaa kasvaa ja ihan huomaamatta.

   Poista
 4. Huh, nyt kyllä ollaan lähellä överiä :D Mutta ihan asiasta kirjoitit. Dormeista en ole koskaan pitänyt, mutta kyllä etenkin opiskeluaikana oli tyytyväinen aika pieneen. Kunhan sai oman huoneen, joka nyt suurinpiirtein oli siisti. Nykyään katson jo paljon tarkemmin, minkälaisen hotellin valitsemme. Minäkin syytän siitä tottumista - kun Suomessa (työ)matkoilla majoittuu kohtuulaatuisissa ketjuhotelleissa, ei huonompi meinaa enää kelvata myöskään muualla maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole koskaan ollut mikään dormien fani. Ehkä johtuu siitä, että aina on käynyt huono tuuri huonekavereiden kanssa. Nyt tarvittaisiin aika paljon, että suostuisin enää dormiin :D

   Poista
 5. Siis wau! Nyt on oikeasti överi lähellä! ;) Upea loma teillä tiedossa!

  Viime vuosina Italiassa asuessani olen keskittynyt lähinnä lähimatkailuun. Eli matkailuun Italiassa, joten hotelleja ei ole juuri tullut varattua. Jännä miten siitä huolimatta pientä tason nousua on meilläkin havaittavissa juurikin hotellivalinnoissa ja lentojen aikatauluissa. Parisuhteen vaikutusta...? Neljä tähteä alkaa olla vakio ja suoria lentoja tai ainakin järkeviä aikatauluja suositaan. Ennen riitti katto pään päällä ja tärkeintä oli päästä perille halvalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan kyllä matkaa jo innolla! Siitä tulee varmasti hieno.

   Kuulostaapa ihanalta - lähimatkailua Italiassa :) Mutta niin se vaan menee, sitä mukaa mitä johonkin parempaan tottuu, ei sitä enää oikein vanhaan osaa palata.

   Poista
 6. Hienoa! Kiva varmaan lapsillekin! ^_^ Minusta on kiva kokea erilaisia majoituksia eri paikoissa, mutta en osaa lähteä metsästämään niitä wow-efektejä kuitenkaan: ne tulevat jos ovat tullakseen, ja joskus ne saattaa hoksata vasta matkan jälkeen. Hyvä matkaa - jään seuraamaan kuvaraportteja paikanpäältä! : ) ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan varmasti kiva myös lapsille. Noin hyvät leikkimahdollisuudet tekevät lomasta lasten kanssa myös meille vanhemmille kivan helppoa :)
   Minä nimenomaan metsästän niitä wow-elämyksiä. Tosin silloin niitä parhaiten tulee, kun ei osaa odottaa ollenkaan, mitä tuleman pitää :)

   Poista
 7. Aika hienolta tuo kuulostaa! Tuossa matkassa on todella paljon odotettavaa. Itse en juurikaan ole hyödyntänyt bloggaamista mitenkään mutta tuollaisessa vastaavassa tarkoituksessa kyllä voisin. Kun tällä hetkellä näkyvyyttä saavat ihan ilmaiseksi meikäläiseltä. Ei ehkä reilua muiden bloggaajien kannalta. Ja nyt kun on tullut reissattua hiukan enemmän, alkaa luksus kiinnostamaan enemmän. Tulee hiukan vaativammaksi majoituksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka saisi todellakin jo pian tulla! Vaikka niin se kyllä tuleekin. Syksy menee aina niin nopeaan :)

   Matkablogia kirjoittaessa tulee annettua todella paljon ilmaista näkyvyyttä eri tahoille. Minusta on ihanaakin antaa näkyvyyttä niille, jotka tarjoavat jotain sellaista, minkä haluan kaikkien muidenkin saavan tietoonsa ja näin mahdollisuuden päästä kokemaan saman. Tokihan blogikirjoituksilla on myös arvoa, mutta jos intohimona on matkustaminen ja matkabloggaaminen on harrastus, niin silloin sitä ilosanomaa jaetaan sekä palkkiota vastaan että ihan siitä omasta innostuksesta ilman kompensaatioita :)

   Poista
 8. Me olemme näin vanhemmiten suunnanneet luksuksen lentoihin, kerran bisneksessä, aina bisneksessä. Lentokentätkin ovat hitusen mukavampia kun on lounge ja etenkin kun ei tarvitse jonottaa. Lentäminen kunnon makuuasennossa on ihan parasta. Paikan päällä emme yövy hotelleissa vaan vuokraamme aina asunnon. Ennen se oli huvila omalla uima-altaalla mutta nyt budjetti sanelee että kerrostalokin käy ja yhteinen uima-allas, jos se on katolla ja jos mereen on lyhyt matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole vielä noihin lentojen bisneksiin asti päässyt. Kerran olen kokenut sängyssä yölennon viettämisen, sekin upgreidauksen myötä. Se oli kyllä mieletöntä, mutta toistaiseksi olemme silti tyytyneet perus turistiluokan lentoihin. Tiedossa kyllä on, että joku päivä se kenties tulee vastaan, kun ne turistiluokan lennot eivät enää kelpaa itsellenikään :)

   Poista
 9. Ihan mielenkiinnosta kysyn. Kun menette johonkin kohteeseen tai hotelliin niin katsotteko kuinka ne ottavat ympäristöasiat huomioon ja kuinka paljon jää siihen maahan majoituksen hinnasta. Eli onko monikansallinen jättiketju vai paikallinen yrittäjä hotellissa? Itse pyrin ottamaan nämä asiat huomioon, koska tukemalla pienempää yritystä tuen myös heidän tavallista kansaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. Nuo on tosi tärkeitä asioita myös minulle. Näin pienen lapsen kanssa matkustettaessa täytyy myöntää, että olemme alkaneet panostamaan enemmän mukavuuteen ja helppouteen. Mutta jos kohdalle osuu vaihtoehdoiksi perheyritys vs jättiketju, niin kyllä se perhetausta painaa paljonkin. Vuosi sitten Rodoksella valittiin hotelli juurikin tällä perusteella.
   Ympäristöasioita pyrin ottamaan muutenkin matkoillani huomioon. Valitsen esimerkiksi mieluummin ison muovisen vesipullon kuin monta pientä, kotioloissa pyöräilen matkat vaihtoehtona autoilulle, joka toivottavasti osaltaan kompensoi lentomatkustamistani (ei tosiaan kokonaan, mutta edes pieneltä osalta). Pieniä yksittäisiä tekoja ja tapoja on onneksi paljonkin vastuullisessa matkailussa, mitä voi jokainen matkoillaan soveltaa. Ei vain ympäristöasioissa vaan juurikin myös noissa paikallisten pienten palveluntuottajien suosimisessa muissakin kuin majoituksessa.

   Poista
 10. Wow, kuulostaa aivan mahtavalta! Panostan itsekin laatumatkailuun, varsinkin jos kyseessä on erityinen kohde tai sattuu hyvä tarjous kohdalle. Laatumatkailun ei tarvitse tarkoittaa ökyilyä, vaan nautinnollisia puitteita lomalle. Varmasti ikimuistoinen matka tiedossa, nauttikaa! Jään innolla odottamaan matkakuvia ja -juttuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luksusta voi olla tosiaan hyvin pienikin asia ja tietystihän se riippuu henkilöstä, mikä kenellekin on luksusta. Tämä on aivan varmasti meille luksusta ja odotan kyllä innolla matkaa! :)

   Poista
 11. Oi, ihanaa luksusta! Nauttikaa täysin siemauksin! Mä myös tunnistan tuon, että nälkä kasvaa syödessä - enkä alunperinkään ole ollut mikään hostellityyppi. Mutta monesti esimerkiksi järkevämpi (joku voisi sanoa pihi...) mieheni rajoittaa osaltaan tuhlausta niillä reissuilla, joilla on mukana. Muuten olisinkin ihan vararikossa koko ajan tän matkusteluaddiktioni kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautimme ihan varmasti! Tuo on toisaalta ihan hyvä, että on joku järkeistämässä matkoja. Minullakin mies on usein se järjen ääni :D

   Poista
 12. No onhan tuo ihan luksusta, joten nauttikaa. En poistuisi koko aikana huoneesta :D. Itselleni varmaan mieluisimpia paikkoja ovat boutique-hotellit, joissa on välitön tunnelma, mutta perusasiat kunnossa. En kyllä sanoisi ei tuollaisellekaan paikalle :D. Se on ihan totta, että vaatimustaso kasvaa, kun tottuu parempaan ja se pätee ihan kaikkeen: vaatteisiin, ruokaan, viiniin ja tuohon majoitukseen. Toki se toimii kuitenkin myös alaspäin, ja olen tässä muutamat vuodet pakon edessä joutunut totuttamaan itseni hostelliloukkoihin. Ja kyllä, myös niihin tottuu. Muistelen vielä aikoja, kun nyrpistelin nenääni jollekin kolmen tähden kreikkalaiselle hotellihuoneelle, vaikka se olisi ollut luksusta verrattuna hostellidormiin, jossa majoittuu lisäkseni 20 muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin pohdin, että miten maltamme lähteä shoppailemaan tuolta lainkaan. Olen muuten niin laiska ostostelemaan vaatteita, että Jenkkien outletit täytyy kyllä hyödyntää kunnolla ja käydä ostamassa vaatekaappi täyteen parille seuraavalle vuodelle.

   Tuo on niin totta. Myös matalampaan tasoon tottuu. Kymmenisen vuotta sitten Costa Ricassa asuimme perheessä, jonka vessassa piti öisin pitää jalat liikkeessä koko ajan, jotta kaikki kymmenet torakat pysyivät paikoillaan, heh :D Niin sitä vaan ötökkävapaasta Suomesta tullut tyttönenkin siihen tottui :D

   Poista
 13. Tunnistan hyvin tuon tunteen, kun aina pitää keksiä jotain parempaa. Meillä on vain menty täysin päinvastaiseen suuntaan: nyt kun ei ole enää vauvoja matkassa, uskallamme kokeilla vähän hurjempia ratkaisuja. Meillä siis wow-efekti tulee kokemuksista, joihin yleensä liittyy vanhan tason alentaminen. Hotellit ovat muuttuneet kaikenlaisiksi vuoristomökeiksi ja leirintäalueiksi, ja kokemuksia yritetään saada mahdollisimman edullisesti. Kaikenlaiset ilmaiset huvitukset ja paikalliset asuinalueet ovat tulleet tutuiksi, ja lämmitetyt uima-altaat ovat vain kaukainen muisto. Ehkä joskus taas palataan niihin, mutta lähes kymmenen vuoden jälkeen nautitaan suunnattomasti siitä, että voidaan lähteä todella karuihin oloihin näkemään jotain sellaista, mikä aiemmin jäi näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta, että kun lapsi/lapset kasvaa, tulee taas niin paljon enemmän mahdollisuuksia matkailuun! Vuoristomökit ja leirintäalueet ei tosin välttämättä ole downgreidausta. Wow-efekti voi olla yhtä hieno kuin jossain superluksuksessa, vaikkei varustelutaso ym. olisikaan kummoinen.

   Poista
 14. Mielestäni hotellihuoneen taso pitää olla suhteessa siihen kuinka paljon siellä tulee viettämään aikaa. Jos aikoo käydä vain nukkumassa on turhaa maksaa luksuksesta, jos taas on vaikkapa lapset mukana on parempi hotellihuone tai asunto mukavuutta ja helppoutta. Itse pyrin valitsemaan hotellin missä on uima-allas. Nauttikaa olostanne kun olette onnistuneet tekemään tuollaisen hyvän diilin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä! Nyt, kun matkaamme vielä melko pienen lapsen kanssa, tulee hotellissa vietettyä väkisinkin aika paljon aikaa. Ja toki halutaan, että palvelut on kohdillaan myös lapsen vuoksi.
   Kiitos, varmasti nautimme! :)

   Poista
 15. Ei liian överiä olekaan. Kyse on enemmän siitä, että rahat loppuu ; - ) Minä viihdyn oikein hyvin ÖKY- hotellien sviiteissä. En vain halua itse maksaa niitä. Eli kiva juttu, että saitte tuon yhteistyökuvion tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D On muuten totta tuokin.
   Tuolla meidän hotellissa ei taida varsinaisia sviittejä ollakaan - tai päin vastoin kaikki huoneet taitaa olla sviittien tasoisia :D
   Oli kyllä oikein mukavaa saada diili tähän :)

   Poista
 16. On kyllä tosi hieno hotelli varmasti, ettekä tule katumaan hetkeäkään! :) Ajattelen tästä niin, että jos on varaa / haluaa olla tuon tason paikoissa niin sitten sitä ehdottomasti on! :) Toki sitä jokainen pystyy tyytymään vähempäänkin, mutta ymmärrän miksi jäät näihin koukkuun! :) Innolla jään odottamaan omia kuviasi paikan päältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, ei näitä voi jättää välistäkään! Kyllähän sitä vähemmälläkin pärjäisi, mutta jos ei tarvitse pärjätä, niin on tämä aika paljon mukavampi vaihtoehto :D

   Poista
 17. Upealta näyttää! Kyllä kelpaa. Eihän tuolta malta lähteä koko loman aikana mihinkään. :D Pitäisi itsekin joskus repäistä ja varata jotain yhtä luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tässä pelkäänkin, ettemme malta lähteä minnekään koko huoneesta :D

   Poista
 18. Ooh ja iih, upean näköinen paikka!!! Ehdottomasti enemmin överit kuin vajarit, jos multa kysytään... :-D Hotellien suhteen arvostan siisteyttä ja palveluiden monipuolisuutta, ja joskus pitää saada luksusta ja juurikin mainitsemiasi wow-fiiliksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu - ja nyt tosiaan vedämme överit aikalailla koko matkan osalta :) Wow-fiilikset on vaan niin ihania!

   Poista
 19. Aikamoinen lukaali, kyllä tuolla kelpaa majoittua! Meidän reissutyyli on kyllä niin päinvastainen kuin voi olla, ja majoitusta varatessa klikataan poikkeuksetta "show lowest price first" :D meidän kriteerit on lähinnä, että sänky ja vessa löytyy, ja kaikki muu on plussaa. Ehkä sitä joskus kyllästyy reppureissarielämään ja raskii sijoittaa enemmän majoitukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!!
   Minä haen myös aina edullisimpia hintoja! Kunnes hieman katsastan, mitä muuta on tarjolla, ja sitten on menoa, kun ei enää mieli tyydykään ensimmäisiin vaihtoehtoihin. Tosin hyvä hinta-laatusuhde täytyy olla aina!

   Poista
 20. Onpa ylellistä! Mutta ei kai se överiä ole, jos siihen kerran on varaa ja mahdollisuus ja jos kerta nautitte tuollaisesta luksuksesta. Mä olen aika hintatietoinen matkustaja, mutta oon huomannut vähän samaa muutosta, että nykyään ottaa mieluummin sen jotenkin kivan ja miellyttävän hotellin kuin kaikkein halvimman vaihtoehdon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taso tosiaan pikkuhiljaa nousee ihan huomaamatta. Tosin tämä ei tullut huomaamatta, vaan lähdimme tarkoituksella metsästämään jotain tosi kivaa. Onneksi sellainen löytyi ja vielä sopuhintaan :)

   Poista
 21. No onhan melkoinen lukaali, varokaa ettette eksy toisistanne ��

  En osaa tuollaisia kaivata matkoillamme, hotellihuone on se kaikkein vähiten kiinnostava osuus, lähinnä nukkumiseen. Voin yhtä hyvin majoittua airbnb-kämpässä kunhan sijainti on hyvä. Majoitukset varataan yleensä sillain jossain pitäisi yöpyäkin mentaliteetilla, kun kumpaakaan ei oikein huvita niitä katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D Tuolla voisi muuten aika helposti eksyä tai vähintäänkin hukata lapset. Piilosta-leikkikin voi olla aika haastavaa :D

   Meillä hotelli nyt pienen lapsen kanssa on paljon muutakin kuin nukkumista, ja halutaan myös siihen panostaa. Airbnb:stä meillä on ollut tosi hyviä kokemuksia ja ollaan saatu pari kertaa paljon parempaa tasoa ja paremmalla sijainnilla ja huomattavasti edullisemmin kuin mitä hotelleissa.

   Poista
 22. Nälkä kasvaa syödessä. Kun matkustin ensimmäisen kerran businessluokassa, ajattelin ettei turreluokdkaan ole paluuta. No, valitettavasti on joutunut sielläkin matkustamaan kun rahat ei aina riitä businekseen. Teille on tulossa ihan superihana reissu. Mullekin kelpais tollanen hotellihuone. Jään innolla odottamaan postauksia reissusta ja varsinkin tuosta hotellista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kasvaa! Me ei olla vielä lentojen osalta totuttu turistiluokkaa parempaan. Tai kerran ollaan päästy yölennoilla sängyille nukkumaan, mutta onneksi ei ehditty täysin tottua, koska muuten meillä menisi koko matkakassat pelkkiin lentoihin :D

   Poista
 23. Nyt on pakko kirjoittaa yksi eriävä mielipide kaiken hypetyksen keskelle. Anteeksi, mutta musta tämä on kamala! En ole koskaan ymmärtänyt miksi kaikki SUURI on hienoa. Tai miksi kallis on automaattisesti wau. Mihin kukaan tarvitsee viittä telkkaria ja vielä lomalla? (mulla ei yhtäkään)
  Työmatkoilla olen ns. hienoja hotelleja nähnyt, mutta ei ne tee mitään vaikutusta. Mitä vanhemmaksi tulen, sen yksinkertaisempia asioita arvostan, esim nyt on haaveissa ollut telttailu.
  Ihan vertailun vuoksi laitan tähän yhden oman suosikkipaikan, jota varmaan moni pitäisi kamalana loukkona. Meitä on niin moneen junaan!
  http://www.rantapallo.fi/kaukaahaettua/2016/07/14/hyvan-mielen-majatalo/
  Ihanaa lomaa kuitenkin teille tuonne ökylandiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, että toinen arvostaa toista ja toinen aivan jotain muuta. Et ole ajatuksinesi yksin. Facebookin eri ryhmissä kävi kuuma keskustelu samaisesta aiheesta.

   Mutta wau, minun kuvailuni loukosta on jotain aivan muuta kuin tuo postauksesi vanha upea talo, mieletön näköala merelle ja herkullinen aamiainen ;)

   Mutta kamalana en kyllä pidä tätä meidänkään vaihtoehtoa. Luksuksen ei tarvitse olla suurta ja kallista, mutta minusta tämä suuri ja kallis on kyllä myös luksusta :)

   Poista
 24. Kuulostaa mahtavalta! Mä en itse ylle kommentoineen Annan tavoin välttämättä kuuluu suuri/kallis on hienoa -leiriin, mutta noi uima-altaat ja porealtaat kyllä kelpais, haha! Hyvää reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en myöskään vaadi suurta, jotta joku on luksusta, mutta Jenkki-tyyliinhän se sopii täydellisesti. Kaikki on rapakon takana todellakin suurempaa kuin meillä. Ja nyt mennään kyllä täysin Jenkki-tyyliin.
   Kiitos! :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan