KARIBIAN RISTEILYT

Olen käynyt kolmella Karibian risteilyllä, kaikki niistä Carnival Cruise Linesin kyydillä. Olen risteillyt seuraavat reitit:

Tammikuu 2011
Miami – Caymansaaret – Cozumel, Meksiko – Costa Maya, Meksiko – Isla Roatan, Honduras – Miami

Tammikuu 2012
Puerto Rico – Neitsytsaaret – Barbados – St. Lucia – St. Kitts – St. Maarten – Puerto Rico

Joulukuu 2013
Miami - Grand Turk, Turks- ja Caicossaaret - Ocho Rios, Jamaika - Nassau, Bahamasaaret - Miami

Kuva: www.carnival.com
Jos Karibian risteilyt kiinnostavat, löytyy tältä sivulta linkit kaikkiin postauksiin, joita olen Karibian risteilyihin liittyen kirjoittanut.

Tässä linkit Karibian risteilyjä koskeviin postauksiin:


Tässä linkit eri kohteita koskeviin postauksiin:

Grand Turk, Turks- ja Caicossaaret
Ocho Rios, Jamaika
Nassau, Bahamasaaret
St. Thomas, Neitsytsaaret
Barbados
St. Lucia
St. Maarten/St. Martin

Toivottavasti postauksistani on apua Karibian risteilyjä suunnitteleville. Jos jokin vielä askarruttaa, aina saa kysyä. Vastailen parhaani mukaan :)

Ocho Rios, Jamaika5 kommenttia:

 1. Hei. Kiitos suuremmoisista vinkeistä Karibian risteilyihin. Meillä kovat matkasuunnitelmat ensi tammikuulle.Reittimme olisi aikalailla sama kuin teidän vuoden 2012 reissu San Juanista etelään kohti. Selasin jo risteilylaivan hyttitarjontaa ja siitä tuli mieleeni, että kummalla puolella laivaa perästä katsottuna eteenpäin, ilta-aurinko paistoi enemmän? Hassu kysymys, mutta mietityttää parvekkeellista hyttiä varatessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiva kuulla, että vinkeistä on ollut hyötyä! Tuo reitti onkin noista kolmesta suosikkini. Voi kun pääsette ihanalle risteilylle!
   Onpa hyvä kysymys! En ole asiaa miettinytkään. Kannattaa varmaan katsoa reittikarttaa, ja katsoa, mihin kohteeseen laiva kustakin satamasta lähtee. Me usein olimme kannella katselemassa auringonlaskua, joten sen vuoksi asiaa ei tullut ajateltua.

   Poista
 2. Hei! Ihan loistoblogi, kiitos! Olen suunnittelemassa toista risteilyä. Ensimmäisen kerran olin viime jouluna royal caribbean Majesty of the seas laivalla, joka oli kyllä ihan huippureissu. Olen miettinyt, että miksi Carnival on niin paljon halvempi, onko laivoissa tosiasn niin paljon eroa? Koitko, että ruoka oli hyvää Carnivalilla? Entä uimaltaat, ja oliko kannella hyvin tilaa ja aurinkotuoleja?
  Edelleen, kiitos loistavista vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos! Tosi kiva kuulla, että vinkeistä on hyötyä!

   Minulla ei valitettavasti (vielä:) ole kokemusta Royal Caribbeanin laivoista, joten en pysty täysin vertaamaan yhtiöitä. Carnivalin laivat ovat (vain) laivoja, ja niistä kyllä puuttuu se wow-efekti, minkä uskoisin Royal Caribbeanin laivoilta saavan. Carnivalin laivat, varsinkin ne uusimmat, ovat silti hienoja, eikä tekeminen tosiaan lopu kesken.

   Ruoka oli minusta hyvää. A la cartessa välillä huomasi, että samanlaisia annoksia on tehty kerralla useita satoja, eivätkä ne samalla minuutilla saavu pöytään, mitä ne valmistuvat. Mutta pääsääntöisesti ruoka oli todella hyvää. Laatu oli hyvää ja myös vaihtoehtoja on enemmän kuin riittävästi.

   Carnival on maailman suurin matkustajalaivayhtiö, ja vaikka Royal Caribbean on toiseksi suurin, on se silti noin puolet pienempi niin markkinaosuudeltaan kuin laivojen määrässä. (lähde: http://www.cruisemapper.com/wiki/749-largest-cruise-line-companies). Tuo varmasti osaksi selittää hintoja, kun Carnival haluaakin suuret massat laivoilleen. Royal Caribbean taas keskittyy enemmän niihin wow-efekteihin.

   Vaikka risteilymme on aina olleet sesonkiaikana, on erot olleet risteilijämäärissä huimat. Ensimmäisellä kahdella kerralla laivalla oli hyvin tilaa. Viimeiselläkin risteilyllä oli paljon tilaa, esim. uima-altailla sai aina hyvin aurinkotuolin, jos ei ihan altaan viereen halunnut, mutta lounaalla ja aamiaisella ruokaa piti tällä viimeisellä risteilyllä jonottaa, kun ihmisiä oli niin paljon.

   Aikaisemmin olen keskittynyt vain kohteisiin, enkä ole niin välittänyt laivasta, mutta kyllä ne hienot laivat on alkaneet hieman kiinnostaa :)

   Poista
 3. Kiitos ! Pitää tutkailla eri vaihtoehtoja, risteilyt kyllä ihan mahtavia. Mukavaa kesää ja hyviä tulevia reissuja!

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!