Slider

Naissaaren kahvila Vaajakosken kanavan varrella

sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Sain tämän vuoden synttärilahjaksi siskoltani lahjakortin Naissaaren kahvilaan. Ja en vain lahjakorttia, vaan myös seuraa kahvilaan. Kävimmekin heinäkuisena sunnuntaina yhdessä tyttäreni, siskoni ja hänen kolmen poikansa kanssa Naissaaren kahvilassa iltapäiväkahvilla.

Naissaaren kahvila sijaitsee Naissaaressa, Vaajakoskella. Vaajakoski taas on osa Jyväskylää, eli sijainti on keskellä kaunista Järvi-Suomea.

Olen asunut koko lapsuuteni ja nuoruuteni Jyväskylässä, mutta tätä ennen en ollut koskaan ennen käynyt Naissaaressa. En, vaikka olen ajanut siitä satoja kertoja ohi. Sijaitseehan Naissaari täysin matkalla, kun Helsingistä ajaa Lahden kautta Jyväskylään. Käsittämätöntä, etten ollut edes kuullut koko paikasta.

Nyt olen, ja olen myös käynyt paikalla.

Katso videolta yleiskatsaus Naissaaren kahvilasta:

Kahvila vanhassa puutalossa veden äärellä

Naissaaren kahvila on vanha puutalo, ja se sijaitsee aivan veden äärellä. Kahvilan pihassa on ihana maalaismainen terassi seipäistä tehtyine aitoineen. Harmillisesti meidän vierailun aikaan oli hieman sateista, ja päädyimme sisälle kahville. 

Ei se toki haitannut, sillä myös sisätilat olivat hienot. Onhan tällaiset vanhat rakennukset aina hienoja.

Kahvilassa on myynnissä sekä kahvilatuotteita että lounasta. Me olimme syöneet lounaan, joten suuntasimme leivoshyllylle. Valitsimme tyttäreni kanssa kaksi eri kakkupalaa, molemmat jaettavaksi. Toisen päälle tytär vielä valitsi pallon vaniljajäätelöä. Siihen ei ollut minulla koskemista.

Kakut olivat hyviä, joskin sen verran makeita, että meiltä jäi molemmista paloista osa syömättä. Onneksi oli muutakin seuraa mukana, ja tyttäreni pojat auttoivat meidän urakassa, eikä lopulta kakkupaloista jäänyt mitään jäljelle.


Moni kakku päältä kaunis, mutta kallis

Hyvä näin, sillä Naissaaren kahvila, niin viehättävä kuin onkin, oli todella kallis, ja kuten kuvasta näkyy, eivät kakkupalat ainakaan olleet erityisen suuria. Minun ja tyttäreni ostokset, kaksi kakkupalaa, mehulasillinen ja tee maksoivat 21 euroa, kun taas siskoni sai kolmen lapsen kanssa maksaa kahvittelusta lähes 50 euroa. Minusta tämä on paljon.

Myös palvelun laadussa on kahvilalla vielä paljon opittavaa. Tilasin ostokseni, mutta saimme vain kakkupalat mukaamme pöytään. Tee ja mehulasi tuotaisiin tarjoilijan toimesta pöytään. Kun olimme jo lähes syöneet kakkumme - hyyyyvin hitaasti - menin kysymään, saisimmeko myös juomat. Tarjoilija ei ollut vielä edes aloittanut näiden tekemistä, vaan totesi, että hän hoitaa ensin jonon loppuun ja tuo meidän juomamme vasta sen jälkeen. Jonoonhan siis tuli uusia ihmisiä koko ajan, eikä ollut näköpiirissä hetkeä, jolloin tilanne tulisi vastaan, että tarjoilijalla olisi aikaa tehdä meidän juomat. Muut asiakkaat kyllä saivat kahvinsa, mutta minun tee ja kannusta kaadettava mehulasillinen olivat näemmä liikaa.

Tässä vaiheessa tarjoilija onnistui pyytämään apua toiselta, täysin toimettomalta tarjoilijalta apua, ja näin saimme juomamme, joskin vielä tovin odottelun jälkeen.

Vinkki kahvilalle: tarjoile ensin yksi asiakas loppuun ja aloita vasta sitten palvelemaan seuraavaa.

Silti Naissaaressa oli mukava käydä ja nähdä taas uusi puoli mukamas niin tutusta entisestä kotikaupungista.

Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. En olllut minäkään kuullut paikasta, vaikka Jyväskylässä aika säännöllisesti tulee käytyä ja usein myös ajettua ohi. No kieltämättä palvelun laadussa on opittavaa, mutta voihan olla, että kyse on vain yhdestä työntekijästä ja yleensä kokemus on parempi.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan