Slider

Uusi italialainen ravintola Porvoossa - Trattoria Nonna Sophia

keskiviikko 6. heinäkuuta 2022

Pr-matka: Trattoria Nonna Sophia ja Press D'Oro

Porvooseen on avattu uusi, tasokas italialaisravintola Trattoria Nonna Sophia. Pääsin yhdessä muutaman muun vaikuttajan ja toimittajan kanssa kesäiselle matkalle Porvooseen testaamaan ravintolan tarjonnan.

Lähden antamaan ravintolalle saman tien isoa suositusta. Täällä oli tunne, että olisin saapunut suoraan alle tunnin lennolta Helsingistä Italiaan. Ruoka oli jäätävän hyvää, sisustus täysi kymppi ja henkilökunta oli selvästi innoissaan uudesta hienosta ravintolasta. Näiden lisäksi meille sattui todella hyvä tuuri, sillä juuri ihana helleaalto oli saapunut Suomeen, ja myös lämpötila ja lempeä auringonpaiste saivat italialaisen tunnelman kattoon asti. Jos minut olisi tuotu ravintolaan sokkona, en olisi epäillyt hetkeäkään ettenkö olisi Italiassa.

Katso videolta yleisvilkaisu ravintolan tarjontaan:

Tavoitteena Suomen parhaat pizzat

Aloitetaan pääasiasta, Suomen parhaista pizzoista. Tietenkään Trattoria Nonna Sophian pizzoja ei ole vielä voitu äänestää Suomen parhaiksi, sillä vastahan ravintola on auennut kuukausi takaperin. Muutamaa eri pizzaa maistellessani en kuitenkaan epäile yhtään, etteikö voitto voisi hyvinkin osua juuri tänne. Näin hyvää pizzaa en muista ennen Suomessa syöneeni. Tässä oli kaikki kohdillaan.

Pizzataikina tehdään Trattoria Nonna Sophiassa tunteella. Se nimittäin saa kohota kaksi vuorokautta, minkä aikana pizzapohja saa todella paljon makua. Pizzakokkina toimii italialainen Vincenzo Cirillo. 

En ole ennen nähnyt, että pizzan täytteet laitetaan jokaiselle pizzaslicelle erikseen. Siis miten kätevää! Ei tarvitse arpoa, kumman viipaleen päälle täyte sujahtaa, kun niitä harvoin saa puolitettuakaan. Näissä pizzoissa jakaminen oli tehty viimeisen päälle helpoksi ja käteväksi, ja ovathan nämä pizzat nyt samalla aivan todella kauniita. 

Minulle täysin uutta oli myös se, että noutopizzaan tehdään erilainen pohja kuin niihin pizzoihin, mitkä nautitaan ravintolassa tuoreeltaan. Ja tämä onkin ihan järkevää. Ravintolassa nautittavan pizzan pohja on nimittäin suussasulavan ohut, eikä se varmasti kestäisikään kuljettamista kotiin asti. 

Täällä osataan!

Pizzoja voi nauttia joko sisätiloissa tai näin kesällä ravintolan ulkoterassilla. Me söimme lounaspizzoja sisällä, ja illan päätteeksi pizzoja terassilla. Voin suositella molempia täysin sydämin. Näiden takia kannattaa matkustaa pidemmältäkin.
Myös muu ruokalista suosittelun arvoista

Pääsimme maistamaan myös muuta ravintolan ruokalistaa. 

Menumme koostui näistä elementeistä:

ANTIPASTI E PANE
Antipasto Misto alla Nonna Sophia
Pane con levito madre con burro rosolato e granella di nocciole con tartufo

Vitello tonnato

Vino Rosso Trambusti Confalone Chianti
Vino Bianco Trambusti, Vernaccia di San Gimignano

PRIMO PIATTO
Risotto coniglio e funghi cardoncelli al crema di burrata

E SECONDO PRIMO PIATTO
Pasta con sugo alle alici di Calabria

SECONDO
Pollo alla diavola con patate all’arrosto alle erbe aromatiche e insalata di pomodori semi dry e olive

CONTORNO
Rucola e Parmigiano

Vino Rosso Villa Giulia, Il Matteo

Limoncello della Nonna Sophia

DOLCI
Tiramisu della Nonna Sophia
Babà al rum e crema diplomatica con frutti di bosco
Cannolo Siciliano

Vino Birbèt, Mosto d’uva parzialmente, Angelo Nero

CAFFÈ

Kaikki oli todella hyvää, mutta jos täytyy jotain erityisesti nostaa esille, niin antipastolautanen oli minusta erityisen kaunis ja valikoima todella hyvä. Kana-annoksen kohdalla pysähdyin oikein ihmettelemään, miten sen jokainen elementti oli niin hyvä itsekseen mutta myös kokonaisuutena. Yhdessä totesimmekin, että onneksi annokseen ei oltu lisätty kastiketta. Se olisi ollut tässä täysin turha.


Juomista viinit olivat kaikki nappivalintoja ruokien kanssa - erityismainintoina valtavan sööttissä pullossa oleva Vino Rosso Trambusti Confalone Chianti, sekä Vino Rosso Villa Giulia, Il Matteo, joka sopi kana-annoksen kanssa aivan äärimmäisen hyvin. 

Limoncello saa aivan oman oodinsa ja kaiken mahdollisen ylistyksensä. En kiljunut innosta, kun sain Limoncello-lasin eteeni, mutta voi pojat, kun se oli hyvää. Limoncello tehdään Trattoria Nonna Sophiassa itse, ja NAAAAAAM! 

Viinejä ja ruokien raaka-aineita suoraan Italiasta

Trattoria Nonna Sophia maahantuo paljon viinejä ja ruokien raaka-aineita suoraan Italiasta, mutta tekee myös paljon itse. 

Viinivalikoimassa on viinejä, joita ei muualta Suomesta saa, ja maisteluiden perusteella jo viinien perässä voisin matkata tähän trattoriaan uudemman kerran. Ruokaviinien lisäksi me pääsimme maistamaan italialaisen Serena Winesin proseccovalikoimaa, ja oi, mitä ihania proseccoja. Rosé oli näistä minun suosikkini.

Myös maistamamme illan terassiviinit saavat minulta aplodeja osakseen. Aivan ihania kesäviinejä, mitkä sopivat sellaisenaan, drinkkinä muutaman jään ja mansikan palan kera tai pizzaviineinä. Persoonalliset kokous- ja juhlatilat

Trattoria Nonna Sophia sijaitsee vanhan Aktia-pankin tiloissa, ja se tavallaan edelleen näkyy tunnelmassa, vaikka kovin Italiaan ollaankin paikassa saavuttu.

Italialaisuus ja muutenkin persoonallisuus huokuu myös paikan kokous- ja juhlatiloissa. Nämä tilat taipuvat muutaman hengen kokouksiin, mutta myös useiden kymmenien ihmisten juhliin.

Iso suositus Trattoria Nonna Sophialle

Summa summarum: Trattoria Nonna Sophia on ehdottomasti ravintola, jonka perässä kannattaa ajaa Helsingistä. Ja onhan Porvoo muutenkin aivan ihana kesäkaupunki. Muusta Porvoosta, kuten upeasta design-hotelli Runosta kuulettekin pian.

Pysy matkassa mukana:

1 kommentti:

  1. Tämä tosiaan kuulostaa todella kivalta paikalta. Ollaan viime vuosien ajan käyty Porvoossa kerran tai kaksi vuodessa, niin täytyypä pitää tämä mielessä, kun seuraavaksi käymme. Pizzat näyttävät todella maukkailta, ja hämmästyin itsekin, että pohja on mukaan ottaessa erilainen.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan