Slider

Esittelyssä uusi Viking Glory - upea saaristomaisema näkyy joka puolelta laivaa

sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

*pr-matka: Viking Line

Pääsin parisen viikkoa sitten upouudelle Viking Glory -laivalle Turusta Maarianhaminaan. Laiva ei ole vain uusi, vaan todellakin upouusi, sillä se on aloittanut liikennöinnin tämän vuoden maaliskuussa. Eli vain muutama hassu kuukausi sitten. Ja tiedättekö, laiva oli juuri niin hieno ja itseasiassa vielä vähän hienompi kuin mitä uudelta laivalta voisi odottaa.

Ja aivan ensimmäisenä täytyy todeta sekin, että Viking Glory on yksi ilmastoviisaimmista laivoista Itämerellä. Tällä laivalla voi siis nauttia täysillä ja hyvällä omatunnolla.

Tästä videolta näet yleiskatsauksen laivasta:

Maisemaikkunat takaavat, että joka puolelta laivaa näkee saaristomaiseman

Viking Glory on suunniteltu niin, että joka puolelta laivaa näkee ulos. Laivalla onkin paljon terassi- ja kansitilaa, ja tämän lisäksi sisätiloja kehystävät valtavan suuret, jättikorkeat maisemaikkunat. Voit vaikka istua sisällä keskellä laivaa, ja melko varmasti näet ulos. Aika ihanaa!

Terassikin on suunniteltu niin, että se on osittain katettu, ja osittain sellaista, mihin saa tarvittaessa katon päälle. Suomen olosuhteet on siis otettu erinomaisesti huomioon, ja myös viileämmällä syyssäällä on mahdollista nauttia terassista.

Viking Glorylla Turun ja Tukholman saaristot pääsevät erityisen hyvin oikeuksiinsa. 
Ja ikkunat eivät rajoitu vain seiniin, vaan yhdessä kohtaa on myös lattiassa ikkunat. Tämä oli myös tosi hieno, ja oli alkuun tietysti kuumottavaa kävellä kuin ilmassa meren päällä.


Näitä hienoja yksityiskohtia on laivalla myös taiteen muodossa, ja ainakin nämä Stefan Lindforsin taideteokset sopivat laivan tyyliin hienosti.

Luksusaamiaisella pääruoka tilataan annoksena pöytään

Me aloitimme matkamme luksusaamiaisella laivan á la carte -ravintolassa. Viking Gloryhan lähtee Turusta heti aamusta, ja en kyllä keksi parempaa tapaa aloittaa matkaa. Tässäkin ravintolassa oli isot ikkunat, ja pääsimme nauttimaan samppanja-aamiaisesta maiseman kera.

Aamiainen oli pääsääntöisesti noudettavissa buffasta, mutta pääruoka tarjoiltiin pöytään. Minä otin eggs florentinen pekonilla, kun en osannut valita eggs benedictin ja florentinen väliltä. Onneksi Juri oli fiksumpi, ja keksi, että annokset voi yhdistää. 

Tätä aamiaista suosittelen erittäin suurella lämmöllä. Ruoka, juoma, maisema, muut puitteet ja seura kaikki olivat priimaa.
Kolmen ruokalajin à la carte -lounas

Myöhemmin vielä söimme kolmen ruokalajin à la carte -lounaan samaisessa ravintolassa, ja taso oli juuri niin hyvää kuin mitä aamiainenkin jo lupaili. Kuvat varmasti kertovat enemmän kuin sanallinen kuvailuni. Tai sanallisesti voin kertoa, että ruoka oli todella hyvää, ja kuten kuvista näkyy, astioita myöden erittäin kaunista. Täällä kelpaa ruokailla.
Myös Viking Gloryn buffa näytti todella tyylikkäältä ja herkulliselta. Tällä yhdellä Turku-Maarianhamina-välillä me emme kuitenkaan ehtineet tämän enempää syömään. 

Samoin laivan salakapakkaan ehdimme tutustua vain päällisin puolin, mutta drinkit jäi siellä tällä erää tilaamatta.

Kuntosali, kylpylä, spa, joogat, HIIT-treenit...

Viking Glorylta löytyy myös kylpylä, spa ja kuntosali/treenihuone. Kylpylän puolella on pari poreallasta, relax-allas, lumiluola ja erilaisia saunoja. Kuntosalin puolella on perinteisen kuntosalin lisäksi mahdollista tehdä ohjattu virtuaalinen jooga tai vaikka HIIT-treeni. 

Spa-puoli kuuluu tähän kokonaisuuteen, ja kuuleman mukaan tila on ihanan rentouttava, missä voisi rentoutua aikuisten kesken. Tila on suunnattu aikuisille, mutta lapset pääsevät sisälle aikuisten seurassa.

Koska minulla ei ole tilasta kuvia, voit nähdä niitä Viking Linen sivuilta tästä linkistä.

Seaside Double -hyteissä mukavat, leveät parivuoteet

Meillä oli myös hytit käytössä, mikä oli tavaroiden säilyttämisen kannalta erittäin kätevää. Muuten emme ehtineet hyteissä kuin piipahtaa, koska aikamme vierähti pitkällä aamiaisella, lounaalla ja laivakierroksella.

Hytti oli kuitenkin sellainen, että myös siellä olisi viihtynyt. Seaside Double -hytissä on aivan ihana muhkea parivuode ja tietysti ikkuna merelle nimensä mukaisesti. Tilaa ei sängyn lisäksi juuri ole, mutta pidin hytistä silti tosi paljon.

Jos arvostaa myös tilaa, kannattaa napata yksi Viking Gloryn sviiteistä. Niissä on tilaa ja tilan lisäksi myös poreammeet. Wau! Kannattaa huomioida, että parhaat hytit myydään kuulemma hyvin usein ensimmäisenä loppuun, eli jos halajat sviittiin, varaa matkasi hyvissä ajoin tai valitse hiljainen aika matkustaa.

Sviiteistä minulla ei ole kuvia, mutta kuvat näet Viking Linen sivustolta tästä linkstä.  

Uniikki kokous-/juhlatila pyörivällä pöydällä

Luulisin, että laivan spa- ja kuntosalitilat voisivat olla minun suosikkejani, mutta koska emme nähneet niitä, valitsen suosikkipaikakseni Viking Glorylta aivan valloittavan juhla-/kokoustilan. Tila sijaitsee laivan keulassa yhdessä ylimmistä kerroksista. Uniikin ja upean tilasta tekee tietysti isot maisemaikkunat, mutta näiden lisäksi se, että tilan pöytä pyörii. 

Tässä tilassa on siis ajateltu jokaista vierasta, eikä kenenkään tarvitse istua koko aikaa selkä maisemaa kohti, vaan jokainen näkee maisemaa omalla vuorollaan. Pyörimisvauhti ei ole sellainen, että sen vuoksi tulisi merisairaaksi, ja toki pöydän saa pidettyä paikallaankin, jos pyöriminen ei innosta. 

Tilassa on kuulemma jo kokoustettu ja pidetty pyöreiden vuosien vastaanottoa. Me kippisteltiin cocktailea ja kuulimme laivavarustamoiden kesän tarjonnasta.

Kohderyhmänä nautiskelijat

Kun kyselin, kenelle tämä laiva on pääsääntöisesti tarkoitettu, ei vastauksena ollut joko lapsiperheet tai aikuismatkaajat tai muutenkaan tällä tavoin kohdennettu ryhmä, vaan tässä laivassa viihtyvät laivamatkaamisesta nauttijat, jotka arvostavat saaristomaisemaa ja sen tarjoamaa luontoa. Matkaajat voivat olla liikkeellä joko lasten kanssa tai aikuisten kesken, mutta tarjolla olevat laadukkaat ravintolat, kylpylä ja kuntosali ovat ihana lisä nautiskelevassa matkanteossa. 

Huomaan tässä kuvailevani samalla itseäni matkaajana. Ja uskonkin vahvasti, että minä ja Viking Glory tapaamme vielä uudelleen.  

Millä reitillä Viking Glory liikennöi?

Viking Glory liikennöi Turun ja Tukholman väliä, ja pysähtyy molempiin suuntiin Maarianhaminassa. Me siis matkasimme vain tämän Turku-Maarianhamina -välin. Turussa Viking Glory vain käy piipahtamassa, eli jos haluaa mennen tullen Tukholmaan Viking Glorylla, on joko otettava vuorokauden kestävä risteily ilman käymistä maissa, tai vaihtoehtoisesti voi myös jäädä Tukholmaan hotellilomalle ja palata takaisin laivan kyytiin seuraavana päivänä.

Viking Gloryn risteilyitä pääset varaamaan Viking Linen sivuilta tästä linkistä

Pysy mukana matkassa:

1 kommentti:

  1. Viking Glory kuulostaa kyllä upealta kokemukselta. Aika harvoin tulee itselläni Itämerellä risteiltyä, mutta seuraavaksi, kun Tukholmassa tulee käytyä, testaan itsekin kyseisen laivan.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan