Slider

Runo Hotel - Uniikki maalaismoderni design-hotelli Porvoossa

sunnuntai 10. heinäkuuta 2022

 Pr-matka Runo Hotel ja Press D'Oro

En muista, milloin hotelli olisi viimeksi tehnyt minuun näin suuren vaikutuksen. Olin viikko sitten Porvoossa kesäreissulla yhden yön verran, ja tämän yön vietimme Runo Hotellissa.


Videolta näet yleiskuvan Hotel Runosta:

Maalaismoderni teema uusimmalla teknologialla

Hotelli Runon konsepti kiteytyy maalaismodernin teeman ympärille. Sisustus on modernia, mutta samalla siihen on integroitu ihania maalaishotellin elementtejä. Sisustuksessa onkin kierrätetty vanhoja materiaaleja, ja omistajaveljesten lapsuudenkotimaatilalta on esimerkiksi ladosta löytyneitä heinäseipäitä pyyhetelineitä sekä puutavaraa kylpyhuoneiden pyyhehyllyissä. Hotelli Runo onkin hyvin suomalainen design-hotelli.

Hotellin perusperiaatteena on olla kotoisa, lämmin ja helposti lähestyttävä. Jokainen vieras otetaan ystävällisen tuttavallisesti vastaan ja pyritään saattamaan huoneeseen. Minua ei saatettu huoneeseen, kun meitä oli useampi saapumassa samaan aikaan, mutta kaikin puolin allekirjoitan hotellin perusperiaatteet.


Hotellin omistajaveljekset

Hotellin omistajien karjalaiset juuret ovat läsnä niin aamiaisen ruokavalikoimassa (mm. karjalanpiirakat tulevat suoraan karjalaisesta leipomosta), kuin myös keramiikassa ja hotellin tekstiileissä. 

Moderni ajattelutapa näkyy hotellilla todella monessa aihealueessa. Omistajat kertoivatkin, että he haluavat tuoda hotelliin elementtejä, mitä ei ole aiemmin hotelleissa nähty. He eivät vain halua kopioida hyväksi havaittua tapoja toimia, vaan pyrkivät tuomaan mm. teknologiaa, mikä helpottaa hotellielämää täysin uudella tavalla. Täällä todella tuntuu, että jokainen yksityiskohta on mietitty loppuun asti.


Huoneet ja sviitit

Hotellilla on 56 huonetta, joista 11 on sviittejä. Minä majoituin kahden hengen huoneessa, ja se oli todella hieno ja tyylikäs, mutta samalla kotoisa.

Peilipöytä oli aivan valloittava, ja kaapista löytyi hei kuplavesikone!! Kylpyhuonekuvasta näkyy nuo hienot heinäseipäistä tehdyt pyyhetelineet (tällaiset haluaisin omaankin kotiini - jos sinne mahtuisi), ja mikä parasta, kuplavesikaapin viereisestä kaapista löytyi kylpytakit. Tämä pääsi käyttöön, kun kävin hotellin ylimmän kerroksen saunassa. Vaikka sieltäkin löytyi pukuhuoneet, on silti paljon ihanampaa, kun voi hipsiä kylpytakissa huoneesta saunaan.
Pääsimme myös kurkistamaan muutamaan sviiteistä, ja ne ne vasta ihania olivatkin! Jokainen huone on omanlaisensa, onhan kyseessä vanha talo, ja sen muodot määrittelevät sen, minkä mallinen kukin huone voi olla. 

Sviiteissä oli kulmahuoneita, huone upealla kaari-ikkunalla, parvekkeellinen huone, huone vanhalla takalla. Siis todella upeita! Ja huomaatko nuo alkuperäiset koristeelliset ikkunalliset wc-tilojen ovet?!

Aamiainen

Runo Hotellin aamiainen on yksi parhaista aamiaisista, mitä olen hotelleissa koskaan syönyt. Aamiainen oli runsas ja laadukas. Käsintehdyistä karjalanpiirakoista jo mainitsinkin, mutta näiden lisäksi hotelli pyrkii tekemään paljon itse ja suosii lähiraaka-aineita. 

Huomaathan toisessa kuvassa pöydän keskellä olevan taideteoksen! Taide on täällä ripoteltu kaikkien ihasteltavaksi luonnollisiin kohteisiin.

Pääsääntöisesti aamiainen noudettiin buffasta, mutta kananmunat sai tilata annoksena pöytään toivomassaan muodossa. Minä valitsin tyylilleni uskollisena eggs benedictin.

Huomattavaa on myös aamiaistilan aivan valloittava sisustus. Voiko näin ihanaa ollakaan!

Aamiaistila toimii iltaisin cocktailbaarina. Tätä emme tällä reissulla ehtineet testaamaan, mutta jäipä jotain seuraavallekin Porvoon reissulle.
Rauhoittava saunatila

Kuten jo mainitsin, sijaitsee hotellin ylimmässä kerroksessa sauna. Meillä oli tunnin verran aikaa majoittua, ja hyödynsin tämän ajan saunomiseen. Tai en ihan koko aikaa pystynyt saunomaan, sillä tilaa oli toki kuvattava, ja innostuinpa myös viikinki-suihkusta: saavin, minkä narusta vetämällä sai päälleen saavillisen kylmää vettä. 

Viikinkisuihkusta minulla ei ole kuvaa, mutta jos katsot tämän kirjoituksen alkuun laittamani videon, on ihan sen lopussa pätkä, kun nykäisen narusta niskaani tuon kylmävesisaavillisen. Täytyy sanoa, että tyylikäs ja nerokas, virkistävän tuore tapa saada vilvoiteltua saunomisen yhteydessä. 

Sauna on Runo Hotellissa unisex, eli täällä täytyy muistaa joko uikkarit tai vaihtoehtoisesti voi mennä saunomaan pyyhkeen kanssa. Mainitsinkin jo kylpytakit, mitkä löytyvät hotellihuoneen kaapeista, mutta tämän lisäksi pukuhuoneen kaapeissa on tarjolla erilliset kylpytakit ja pyyhkeet saunomiseen. Tämä olikin todella hyvä esimerkki hotellin loppuun asti mietityistä yksityiskohdista. Enhän olisi märässä kylpytakissa halunnutkaan hipsiä takaisin huoneeseen. Saunatilaan pystyin nappaamaan saunatilan kylpytakin. Niin nerokasta!

Mainittakoot vielä, että pukuhuoneet ja suihkutilat on saunalla kuitenkin naisille ja miehille erikseen.
Vaihtuva taidenäyttely - kaikki taide-esineet myynnissä

Runo Hotellilla voi ja kannattaa vierailla, vaikka ei majoittuisikaan, sillä hotellin yleisissä tiloissa on paljon taidetta. Taidetta löytyy niin rappukäytäviltä, aamiaistilasta, aulasta kuin yleisöwc:stäkin. 

Kaikki tämä taide on myynnissä, ja taidenäyttely vaihtuu tasaisin väliajoin. Tämän hetken näyttelyssä on mukana taitelijat Jasmin Anoschkin, Emma Helle, Heli Hiltunen, Iisa Maaranen, Sonja Löfgren-Birch ja Tommi Toija, ja näyttely kestää lokakuun alkuun asti, jonka jälkeen tulevat uudet taiteilijat ja uudet taide-esineet.


Yleisöwc kertoo hotellin tason

Ja hei halleluja! Olen aina ollut sitä mieltä, että hotellin tai ravintolan tason määrittää sen yleisöwc-tilat. Tarkoittaen siis sitä, että jos hotellin tai ravintolan yleisöwc on hieno ja siihen on panostettu, on ravintolan taso sen mukainen. Vai oletko koskaan ollut hotellissa tai ravintolassa, jonka vessat on olleet upeat, mutta muu taso surkeaa?  

Ja tässä se paras osuus: Ensimmäistä kertaa ikinä kuulin ammattilaisen toistavan tämän. Tämä ei siis todella ole ollut vain oma näkemykseni, vaan myös ammattilaiset ajattelevat samoin.

Kuten kuvasta näkyy, on Runo Hotellin yleisten tilojen vessat kertakaikkisen hienot, ja tämä Tommi Toijan pissaava poika on toki sijoitettu täysin oikeaan paikkaan, vessojen ulkopuolelle.
Tiesitkö, että Hotel Runo on saanut nimensä hotellin katolla olevista Väinämöisen kasvoista? Jos et huomannut, käypä vielä kurkkaamassa tämän jutun ensimmäinen kuva. Siellä se Väinämöinen komeilee alkuperäisellä sijainnillaan.

1 kommentti:

  1. Tuo huoneisiin saattaminen on mielenkiintoinen näkökulma. Suomessa näin ei tosiaan tavanomaisesti tehdä, mutta tämän vuoden reissulla Malediiveilla, Meksikossa ja Sri Lankassa tämä tapahtui joka ainoassa hotellissa.Toki moni hotelli oli selvästi pienempi kuin suuret Suomen ketjuhotellit. Hyvä mieli siitä joka apauksessa aina tuli, laukutkin aina kannettiin. Joka tapauksessahan tuo näyttää mainiolta paikalta majoittua.

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan