Slider

Matkavinkit kesäiseen Porvooseen - mukana tämän kesän uutuuskohde

sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Pr-matka Visit Porvoo ja Press D'Oro

Pääsin vierailemaan ihanassa kesäisessä Porvoossa yhdessä muutaman muun vaikuttajan ja toimittajan kanssa. Lounastimme pitkän kaavan mukaan juuri avatussa Trattoria Nonna Sophiassa, kiertelimme Porvoon vanhassa kaupungissa, piipahdimme ihanalla kesäterassilla, jatkoimme iltaa Trattoria Nonna Sophian terassilla ja majoituimme upeassa Runo Hotellissa.

Porvoo onkin aiemmin ollut minulle päivävierailukohde, mutta näköjään Porvooseen kannattaa ehdottomasti jäädä yöksi asti. 


Tässä kirjoituksessa vielä koottuna kesäisiä matkavinkkejä ihanaan Porvooseen. 

Alkajaisiksi videolta voit katsoa läpileikkauksen Porvoon kesästä:


Uusi laadukas italialaisravintola Trattoria Nonna Sophia

Me siis vierailimme uudessa, täksi kesäksi avatussa italialaisravintolassa, Trattoria Nonna Sophiassa kahdesti. Ravintola tarjoilee todella hyviä napolilaisia pizzoja, jotka ainakin omalla listallani pääsi kaikkien aikojen pizzojen kärkikahinoihin! Pizzojen lisäksi listalta löytyy kattaus myös muita perinteisiä italialaisia ruokia ja herkkuja.

Trattoria Nonna Sophia tekee valtavasti itse, ja tuo raaka-aineita paljon suoraan Italiasta. Myös viinejä he tuovat suoraan italialaisilta viinitiloilta, joita et siis muualta Suomesta saa.  

Täällä voit ruokailla Italian tunnelmissa sisätiloissa tai kesäterassilla.

Lue lisää Trattoria Nonna Sophiasta aiemmasta kirjoituksestani tästä linkistä.
Runo Hotelli - upea maalaismoderni design-hotelli keskellä Porvoota

Porvoon vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Runo Hotelli on täydellinen majoitusvaihtoehto Porvoossa vierailulle. Hotelli on todella hyvätasoinen, mutta silti kotoisa ja helposti lähestyttävä. 

Tämän hotellin parhautta oli se, että jokainen yksityiskohta oli mietitty huolella alusta loppuun asti. Aamiainen oli loistava, paikallinen ja laadukas, saunatila tyylikäs ja rentouttava, sisustus täysi kymppi.

Näitä superlatiiveja voi lukea lisää edellisestä kirjoituksestani tästä linkistä. 
Espanjalainen ravintola ja kesäterassi vanhan maatilan paikalla

El Patio on persoonallinen espanjalaisravintola ja kesäterassi keskellä Porvoon vanhaakaupunkia. Me istahdimme ravintolan terassille, ja saimme kuulla ravintolan omistajalta palan ravintolan historiaa. Ravintola on nimittäin ollut joskus muinoin maatila, ja ravintola on rakennettu sikaloiden sun muiden eläinten tiuksille.

Ravintolan omistajalla on pitkä historia Espanjassa, ja ainakin terassin ja sisätilojen tunnelmassa tämä huokui. 
Ihana Porvoon vanha kaupunki

Porvoossa vierähtäisi päivä jos toinenkin ihan vaan kierrellessä vanhankaupungin kujia ja piipahdellessa sen viehättävissä pienissä putiikeissa.

Me törmäsimme mieheen, joka asui Runebergin vanhassa kotitalossa. Muilta osin päädyimme vain keskenämme spekuloimaan, ketä mahtaa asua toinen toistaan viehättävämmässä rakennuksessa. 

Kuvat puhukoot puolestaan Porvoon vanhankaupungin osalta.

Porvoolainen Hamarin kylä uutuuskohteena

Täytyy mainita tässä listauksessa myös porvoolainen Hamarin kylä. En ole täällä itse vielä vieraillut, mutta sähköpostiini kilahti tiedote, missä kerrottiin tästä tämän kesän uutuuskohteesta. 

Hamari on vanha laivanrakennus- ja sahakylä, ja se sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Porvoosta länteen. Hamarista löytyy ainakin kirppis-kahvila, rantaravintola terasseineen, ulkoilureitti, venesatama ja vesitorni. Ilmeisesti paikan tunnelman pitäisi olla ihana.

Lue lisää Hamarin kylästä Visit Porvoon sivuilta tästä linkistä.

2 kommenttia:

  1. Itsekin olen pitänyt aina Porvoota päiväretkikohteena, sillä se soveltuu sijaintinsa puolesta varsin hyvin sellaiseksi. Mutta tosiaan tarkemmin ajateltuna yönylireissukin voisi olla mukava, jolloin ehtisi nauttimaan rennommasta olemisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porvoossa on todellakin helppoa käydä päiväseltään pääkaupunkiseudulta käsin, mutta on sen tunnelma vaan niin ihana, että oli kyllä tosi mukavaa jäädä yöksi asti sitä fiilistelemään.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan