Slider

Unelma talvesta

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Harmaata, vesisadetta, loskaa. Jos sää säilyy tällaisena, ei edes sitä loskaa. Missä ne ihanat aurinkoiset pakkaspäivät luuraa? Minne ne lumikinokset sulivat? Merikin jo näyttää siltä, että pilkkimiset jäävät nekin vain haaveeksi tältä talvelta.

Tämän päivän harmautta.

Viikonloppuna talven ensimmäiset hiihdot olivat jo todella lähellä. Porissa oli ladut suht kunnossa. Tai ainakin siellä oli ladut. Kunnossa tai ei, hiihtämään olisi päässyt. Sain flunssan. Ei kannattanut ottaa suksia mukaan ja hiihdot jäi. Ei ole montaa talvea mennyt elämäni aikana niin, etten olisi päässyt kertaakaan hiihtämään. Nyt jo purot solisee ja linnut sirputtavat kevättä. Eihän tässä näin pitänyt käydä.

Perjantai oli oikea kateuden päivä, kun sai toivottaa joka toiselle kollegalle mukavaa lomaa. Melkein kaikki heistä olivat lähdössä Leville, Tahkolle, Ylläkselle. Kuka mihinkin nauttimaan lumesta ja talven aktiviteeteista. Nauttikaa, lomalaiset, nyt täysin rinnoin. Talvea ette näe viikon päästä kun palaatte pääkaupunkiseudulle.

Televisiokin on tulvillaan ihanaa talvi- ja vuoristomaisemaa Sotshista. Millään ei pääse edes unohtamaan, minkälainen täydellinen talvi voisi olla. Ja sitten vielä aloin selata viime talven ulkoilukuvia. Näin kaunista oli vuosi sitten.Viime vuoden pilkit Lauttasaaressa.


Toivottavasti edes järven jäät säilyisivät Etelä-Suomen alueella vielä ainakin viikon. Pääsisi edes kerran pilkille. Näille jäille pääsisi, jos vain jäitä riittää. Saisi riittää.

Säilykää jäät, säilykää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan