Slider

Japani alkaa selkeytyä

keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Vihdoin päästiin oikein kunnolla vauhtiin Japanin matkan suunnittelussa. Kiitos siitä kaikille omia ja muiden matkakokemuksia jakaneille. Niiden avulla oli helppo päästä alkuun!

Alkuunpääsemisellä olikin jo kiire. Booking.com-sivusto kertoi, että matka-ajankohtanamme 70 % Kyoton majoituksista oli jo varattu. Jaiks. Ei siis enää ollut Kyotossa liiemmälti valinnanvaraa, mutta ihan mukavanoloinen ja suht edullinen japanilaistyylinen majoitus saatiin, futoneineen kaikkineen. Kävelymatkaa rautatieasemaltakin on vain parin minuutin verran (jos siis löydetään kerralla perille, mistä en ole lukemani perusteella yhtään niin varma - ilmeisesti kaikki turistit eksyvät jossain vaiheessa).

Tokiossa näytti vielä olevan majoituksia enemmän vapaana, joten sitä ei vielä lyöty lukkoon. Kapselihotellissa olisi hauska majoittua, mutta jostain luin, että kapselihotelli ei sovellu monen yön yöpymiseen, sillä sieltä pitäisi joka yön jälkeen ottaa kaikki tavarat mukaan. Mistään en vain löydä, että pitääkö tämä paikkaansa vai ei - pitääköhän? Anyone?

Korkeatasoinen, silti edullinen kapselihotelli Tokiossa - tänne haluaisin. Kuva: booking.com


Toiseksiviimeinen yö saatiin myös jo varattua. Sen vietämme temppelissä Mount Koyalla. Kallista se lysti on, mutta varmasti hieno paikka ja joka jenin arvoinen. Varausvahvistuksessa jo kerrottiin, että kyseessä ei ole hotelli, vaan buddhalaisten munkkien ylläpitämä temppeli, joten päivärytmi menee heidän mukaansa. Majoittujien on mm. pakko osallistua aamulla klo 6 alkavaan rukoushetkeen, ja aamiainen tarjoillaan klo 7. Ruuatkin on munkkien tyyliin kasvisruokaa. Pieni rauhoittuminen tulee varmasti tarpeeseen matkan loppuvaiheessa. Vähän jo valmiiksi harmittaa, että olemme siellä vain yhden yön. (Kerron sitten matkan jälkeen harmittaako enää sitten:)

Tuleva temppelimajoituksemme Henjoson-in. Kuva: japaneseguesthouses.com


Matkaohjelmamme tulee olemaan melkoisen tiukka. Tähän tietoon se näyttää tältä:

1. päivä: siirtyminen Nagoyasta Tokioon
2. päivä: Tokio
3. päivä: Tokio, tai mahdollisesti Hakonen hot springsit + Mt. Fuji
4. päivä: Kyoto
5. päivä: Kyoto
6. päivä: Kyoto
7. päivä: Mount Koya
8. päivä: Nagoya
9. päivä: paluu kotiin

Näihin päiviin pitäisi saada mahdutettua kalatori, karaokeboksi, sumopaini, teeseremonia, hot springsejä, munkkeja, hyviä ravintoloita, tuliaisostoksia, vuoristomaisemaa, katuruokaa, temppeleitä, puistoja, kirsikankukkia, kirsikankukkapiknikiä, liikenneruuhkaa, eksymisiä, kettupuisto, geishoja, rukoushetki munkkien kanssa ja vaikka mitä muuta, mistä en vielä ole tietoinenkaan.

Kollegoille, ystäville ja rakkaalle miehelleni siis tiedoksi, että tältä matkalta en ole tulossa takaisin löhönneenä ja levänneenä. Toivottavasti kuitenkin virkeänä ja täynnä energiaa!

2 kommenttia:

  1. Mikä tuo luksuskapselin nimi on? Kiitos vastauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitikin oikein etsiä, kun en ollut sitä laittanut itsellenikään ylös. Kuvan kapselihotelli on First Cabin Akihabara http://www.first-cabin.jp.e.jr.hp.transer.com/locationlist/akihabara.html. Löytyy myös mm. Booking.com:in listoilta.

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan