Slider

Karibian risteilyn ja leijasurffimatkan risteytys

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Perinteisesti toteutettuna Karibian risteily on sitä, että hypätään laivaan ja kussakin eri kohteessa kierrellään tärkeimmät nähtävyydet. Jos perusturisteilu ei kuitenkaan innosta, voi risteilystä muokata juuri sellaisen kuin mitä itse haluaa. Meidän parin vuoden takainen Karibian risteily toimi hyvin leijasurffimatkana.

Reittimme oli Puerto Rico – Neitsytsaaret – Barbados – St. Lucia – St. Kitts – St. Maarten – Puerto Rico. St Kittsiä ja Puerto Ricoa lukuunottamatta mieheni kävi joka kohteessa surffaamassa. Eikä näillä kahdella saarellakaan surffaamiset jääneet surffirantojen puutteen vuoksi välistä. Niillä keskityimme muuhun lomatekemiseen. Tuuletkaan eivät olleet ongelma, sillä usealla saarella Karibialla leijasurffirantoja löytyy saaren molemmin puolin, jolloin tuulen suunnan mukaan voi päättää mille rannalle menee. Kätevää.

Silver Sands, Barbados


Google kertoo mistä minkäkin Karibian saaren parhaat leijasurffirannat löytyvät, mutta paikalliset myös tietävät minne kannattaa suunnata leijan kanssa. Helpoimmillaan voi siis rantautua laivasta leijavermeiden kanssa, ottaa satamasta taksin ja pyytää häntä viemään sille leijarannalle, missä tuulee sillä hetkellä oikeasta suunnasta.

Se kannattaa kuitenkin aina muistaa, että näillä rannoilla ei välttämättä ole mitään muuta kuin hiekkaa ja meri. Ei kioskia, ei kauppaa, ei ravintolaa, ei baaria. Vettä ja eväsleivät kannattaa siis pakata jo laivasta mukaan. Ja jos taksikuski ei jää päiväksi odottamaan, kannattaa hänen kanssaan sopia aika kun hän tulee hakemaan takaisin laivaan.

Silver Sands, Barbados


Rustailen vielä kohde kohteelta, että millaiset leijarannat me testasimme. Tuloillaan juttua:
Kunhan saan jutut valmiiksi, linkittelen niitä tähänkin postaukseen, jotta ne on myös jälkikäteen helppo löytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan