Slider

Mitä mukaan Karibian risteilylle?

tiistai 3. joulukuuta 2013

Pakkaaminen. Mitä tuskaa. Jos voisin jättää yhden osan matkailusta pois, se olisi ehdottomasti pakkaaminen. Paljon mieluummin matkustan matkakohteeseen 20 tuntia vaihtaen konetta pariin otteeseen kuin pakkaan. Pakkaaminen ei ole mukavaa.

Jotta pakkaaminen olisi mahdollisimman helppoa ja vaivatonta, teen yleensä listan tarvittavista tavaroista jo hyvissä ajoin, jotta itse pakkaamistilanteessa ei tarvitse kuin nostella listan tavarat laukkuun.

Mitä erityistä Karibian risteily vaatii mukaan?


75 cl viinipullo jokaista matkaajaa kohden
Risteilylle ei saa viedä omia juomia. Yhden viinipullon per täysi-ikäinen matkustaja saa kuitenkin ottaa mukaan. Sen saa nauttia joko omassa hytissä veloituksetta, tai pientä korkkirahaa vastaan laivan à la carte -ravintolassa. Kuvan Campo Viejo Reserva* ei ole tulossa Suomesta asti mukaan. Jos satumme käymään Miamissa ruokakaupassa ja löydämme jotain hyviä viinejä, niin sitten varmasti pullolliset löytyy myös meidän risteilytavaroidemme joukosta.

Risteilyn kohteista voi ostaa tuliaispulloja, mutta ne tulee jättää ”narikkaan” loppuristeilyn ajaksi, ja ne saa sieltä risteilyn viimeisenä päivänä. Ei siis tarvitse pelätä, ettei tislaamokierroksella saisi risteilyn vuoksi ostaa tuliaisrommipulloa.

Ekologista aurinkorasvaa
Jos aikoo mennä risteilyn aikana uimaan esimerkiksi delfiinien kanssa, on todella suositeltavaa olla luonnonmukaista aurinkorasvaa, jotta eläimet eivät joudu uimaan turistien aurinkorasvamyrkkyvedessä. Ovathan ne muutenkin parempi valinta kuin normiversiot.

Paremmat illallisvetimet
Karibian risteilyillä on aina risteilyn pituudesta riippuen ainakin yksi tai kaksi muodollisempaa illallista (formal night). Iltapukuja, smokkeja, cocktailmekkoja, kravaatteja. Silloin à la carte –illallistakaan ei saa mennä nauttimaan ihan missä tahansa vaatteissa (tosin tavallisenakaan iltana lipilapeissa ja rantashortseissa on turha à la carte -illalliselle yrittää). Jos ei halua pukeutua, voi hyvin käydä syömässä buffet-ravintolassa. Minä en tätä kuitenkaan välistä jättäisi. Aurinkopäivän jälkeen on ihana laittaa cocktailmekko päälle ja vähän muutenkin laittautua. Yleensä näinä iltoina à la carte -listalta löytyy hummeria, joten senkin takia pieni vaivannäkö on suositeltavaa.

Kaikkein korkeimpia korkkareita en kuitenkaan pakkaa mukaan. Välimatkat, etenkin hyttikäytävät, Karibian risteilijöillä ovat niille aivan liian pitkiä.

Salmiakkia
Salmiakki on parasta pahoinvointilääkettä ikinä. Vaikka olen erittäin herkkä matkapahoinvoinnille, en ole vielä koskaan voinut pahoin Karibian risteilijällä. Mutta ei sitä koskaan tiedä.Vähintääkin se on tekohyvä syy ottaa salmiakkia matkalle mukaan ;)

Teippiä
Ennen risteilyä pitää tulostaa erinäisiä matkadokumentteja, joiden mukana on myös matkalaukkulaput hyttinumeroineen. Laput pitää teipata matkalaukkuun ennen risteilyä, laukut jätetään lähtöselvitykseen, ja ne toimitetaan hytille matkalaukkulappusen mukaisesti.

Tekninen pyyhe
Risteilyllä on tarjolla erikseen myös rantapyyhkeet, mutta kuka jaksaa kantaa isoa rantapyyhettä koko päivän kohteissa mukana? En minä ainakaan. Pieneen tilaan mahtuva ja nopeasti kuivuva tekninen pyyhe helpottaa kummasti.

*Campo Viejo Reserva valikoitui kuvaan työnantajani, Pernod Ricard Finlandin, tuotevalikoiman perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan