Slider

Dubrovnik - helmi vai ei?

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Dubrovnikia kutsutaan Adrianmeren helmeksi. Lisäksi irlantilainen näytelmäkirjailija Bernard Shaw on sanonut: "Niiden, jotka etsivät taivasta maan päällä, täytyy tulla Dubrovnikiin".

Veikkaisin, että nämä lauseet on keksitty silloin kun jättimäiset turistilaumat eivät olleet vielä vallanneet kaupunkia. Dubrovnikin vanhakaupunki on hieno – kaukaa katsottuna. Kun heinäkuun helteessä ahtautuu vanhankaupungin porteista sisään tuhansien muiden turistien käsipuolessa, ei olo todellakaan ole kuin Bernard Shawin sanojen mukaan taivaassa. Ei matka kaupunkiin hukkaan mene. Kyllä se on hyvä kerran nähdä (niin kuin kaikki muutkin maailman paikat). Toinen kerta ei ole välttämätön.


En olisi pari vuotta sitten uskonutkaan, että palaan kaupunkiin näin pian. Niin kuitenkin kävi, että viime kesänä lennettiin juurikin Dubrovnikiin. No, ei siinä kaupungissa mikään muu vetänyt puoleensa kuin halvat suorat lennot ja lyhyt matka Montenegroon. Paluulento oli aamulla, jonka vuoksi vietimme matkan viimeisen päivän ja yön Dubrovnikissa.

Kaikkien näiden haukkujen jälkeen tässä yksi todella hieno löydös kaupungin uudemmalta puolelta: Cave Bar More.Tämäkin menee turistinähtävyyden puolelle, mutta kallion sisälle rakennettu baari oli todella hieno ja sen aivan veden äärellä olevalla terassilla oli erittäin mukavaa nautiskella päivästä.


Ilman sisäänheittäjää emme kenties oltaisi edes baaria löytäneet, kun rantakujalta ei näe baarin terassia jos ei kurkkaa kalliolta alas oikealla kohdalla.


1 kommentti:

  1. Pidän blogisi! Olen käynyt Dubrovnik viime vuonna, se oli mahtavaa. Ei voi odottaa mennä sinne uudestaan halvat auton vuokraus

    VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan