Slider

Harrastuksena maapisteiden kerääminen

lauantai 14. joulukuuta 2013

Jokunen vuosi takaperin – tai siis itse asiassa lähes kymmenen vuotta sitten – olin avoimen yliopiston espanjankurssilla. Samalla kurssilla oli myös vanhempi herrasmies, joka ensimmäisen tunnin esittelykierroksella kertoi vierailleensa yli 100 maassa. Wau! Minäkin haluan!

Ja tässä sitä ollaan, puolivälissä tavoitetta. Melkein.

Tripadvisorin cities I'v visited -karttani.


Jollain porukalla joskus määrittelimme, että mitkä kaikki maakäynnit lasketaan. Lentokentällä koneen vaihtoa ei lasketa, eihän maassa ole varsinaisesti silloin käynyt. Maan halki pikaisesti ajamistakaan emme huolineet. Mittariksi asettui oluen juonti. Jos maassa on viettää sen verran aikaa, että käy paikallisessa ravintolassa/baarissa/kuppilassa oluella (juu, lasi viiniä tai limpparikin käy), on maapiste ansaittu.

Muutamia pulmia on tämän lisäksi tullut ratkaistavaksi. St Maartenhan ei ole itsenäinen valtio. Toinen puoli siitä on Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluva autonominen alue. Toinen puoli taas on Ranskan merentakainen yhteisö. Onko se siis maa, jonka voi laskea käytyjen maiden listalle? Päätin, että minä sen ainakin maakäynteihini lasken mukaan.

Entä sitten Suomi? Itsenäinen valtio tämä nyt ainakin on, ja täällä olen matkaillut enemmän kuin missään muussa maassa. Olisi siis sääli jättää Suomi pois listalta. Nyt pohdinta on hyvin ajankohtaista, koska haluan tietää mikä on maa numero 50.

Jos – tai kun lasken St. Maartenin ja Suomen maihin mukaan, niin maassa numero 50 tulee käytyä hyvinkin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan