Slider

Mini(ruoka)loma Riiassa

tiistai 10. joulukuuta 2013

Riika on täydellinen kohde pitkän viikonlopun viettoon. Lennot sinne on todella edullisia ja lentoaikakin Helsingistä vain reilun tunnin. Kaupunki on lisäksi sen verran pieni, että kolme päivää tuntui olevan aivan riittävä aika vierailulle.

Riiassa kävimme viime helmikuussa ja nämä muistot ovat siltä matkalta. Koko pitkän viikonlopun keskityimme rentoon olemiseen ja hyvään ruokaan ja juomaan.

Bistro Vērmanītis (65 Elizabetes iela)

Lido-ketjun ravintolat olivat täydellisiä rennolle lounaalle tai tuopilliselle olutta. Bistro Vērmanītis sattui olemaan matkan varrella Skyline Bariin, joten pistäydyimme sinne lounaalle.


Kaikki ruuat on nähtävillä ja kokeilta voi pyytää lautaselleen omannäköisen ruokalajitelman. Tarjolla oli erilaisia lihoja, lisukkeita, keittoja, jälkkäreitä. Ja mikään ei maksanut juuri mitään. Minun lautaselleni pääsi kanavarras, joku makkara, lohkoperunoita ja tomaattinen kastike. Jälkkäreitä ei jättiannoksen jälkeen jaksanut kuin katsella.
Kiploku Krogs

Valkosipuliravintola Kiploku Krogs (Garlic Pub) oli myös hyvä ja edullinen, mutta myös erikoinen valinta. Kuten nimestäkin voi päätellä, lähestulkoon jokaisessa ruuassa heillä on valkosipulia. Annokset olivat jo tuttuun tapaan melkoisen tuhteja, mutta hyviä.Olisi ollut hauska kokeilla myös valkosipulilla maustettua jälkkäriä, mutta tarjoilijamme alkoi olla siinä vaiheessa jo niin humalassa, että hän ei muistanut ehdottaa meille jälkiruokia. Katsoimme siinä vaiheessa paremmaksi päästää hänet viettämään iltaa.

Skyline Bar

Upeat näkymät Radisson Blu Hotel Latvijan ylimmässä, 26. kerroksessa.Muutama tunti vierähti samppanjan ja cocktailien parissa maisemia ja auringonlaskua katsellen. Sisäänpääsymaksu on noin kolmen euron luokkaa.
KHL Sports Bar

Todella hienosti sisustettu sporttibaari, jossa eri screeneiltä näytettiin eri urheilua. Esillä oli myös jääkiekkoilijoiden nimmareilla varustettuja pelipaitoja ja kiekkoja. Tämäkin tuli vastaan matkalla Skyline Bariin.
Domini Canes

Emme mahtuneet tähän ravintolaan, koska meillä ei ollut ennakkoon tehtyä pöytävarausta. Edes seuraavalle päivälle ei enää pöytiä ollut vapaana. Olen kuullut paikasta kuitenkin usealta taholta positiivisia kommentteja, joten uskallan sitä suositella. Ja tietenkin täytyy paikka rustata itselle muistiin, jos vaikka seuraavalla Riikan visiitillä muistaisi ravintolan jo ennen matkaa.

Leipomot

Mmmjam miten ihania leipomoita lähes joka kadunkulmassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan