Slider

Tallinnan parhaat cocktailbaarit

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Tallinnassa on paljon hyviä cocktailbaareja. Ne vain täytyy osata löytää. Kirjaimellisesti. Suurin osa niistä on helposti saavutettavissa, ja jopa samalla kadulla vieri vieressä tai vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan, mutta ei kaikki. Yksi listamme cocktailbaareista oli niin piilossa, että emme koskaan löytäneet perille. Sitä ei suotta kutsuta salakapakaksi.

Aloitetaan kuitenkin niistä cocktailbaareista, joihin löysimme, ja joissa pääsimme nauttimaan erinomaisia cocktaileja.

Kiitokset paikkojen suosittelusta kuuluu kahdelle kollegalleni, joista toinen pyysi suositukset parhaalta mahdolliselta taholta, eli tallinnalaisilta baarimestareilta. Kukapa tietäisi paremmin kuin itse alan ammattilaiset.

Sigmund Freud Bar
Aloitetaan suosikistani. Sigmund Freud Bar on ollut pystyssä vasta muutaman kuukauden, ja täytyy sanoa, että baarin perustajat ovat osanneet asiansa.

Minä bongasin ensimmäisenä hyllystä suosikkini, Havana Clubin 3-vuotiaan rommin, ja baarimikon suosituksella valikoin listalta Breakfast at Guantanamo -cocktailin. Enpä olisi arvannut cocktailia tilatessani, että se valmistetaan näin:



Kyllä. Baarimikko liekitti tuoreet hedelmät, jonka jälkeen juomani päätyi shakerin kautta tarjolle kanelitangon ja inkiväärisiivun kera.




Cocktail oli todella hyvä, mutta parasta tässä oli kokonaisvaltainen kokemus. Meidät otettiin heti sisälle saavuttuamme avosylin vastaan, cocktail valmistettiin yllätyksellisesti, siihen käytettiin laadukkaita alkoholeja ja tuoreita raaka-aineita. Kaiken lisäksi paikka on rakennettu niin, että siellä on mukavaa olla. Baarin keskiössä on valtavan pitkä baaritiski, jolloin saat nauttia sekä baarimikkojen työskentelyn katselusta ja uuden cocktailin tilaaminenkin on aika helppoa :)

Sigmund Freud Bar saa minulta täydet pisteet!


Frank
Frank löytyy aivan Sigmund Freud Barin vierestä, joten nämä kaksi cocktailbaaria on helppo napata samalla kertaa. Jos Sigmund Freud Bar on vain cocktaileihin keskittynyt baari, löytyy Frankin listalta lisäksi oluita ja pientä purtavaa. Klassinen design-sisustus, rento fiilis ja hyvä cocktail saisivat minut palaamaan Frankiin uudelleenkin.






Horisont Restaurant & Bar
Swissotel Tallinnan ylimmän kerroksen sky baarissa parasta on baarin näköala. Juomavalikoima ei varsinaisesti häikäissyt, sisustuskin oli tavallisen tyylikkään baarin sisustus. Se näköala on kuitenkin jo erittäin hyvä syy vierailla baarissa.




Manna La Roosa
Tämän baarin sisustuksen parissa ei tule tylsää. Yksityiskohtia on niin paljon, että en oikein tiennyt mistä aloittaa ihailu. Juuri tällainen hillitty sekamelska on minun mieleeni. Kilistelimme täällä kuohuvilla, joten cocktailit jäivät testaamatta. Myös ruokaa olisi ollut tarjolla niin lounas- kuin illallisaikaankin.






Butterfly Lounge
Käväisimme Butterfly Loungessa aperitiivilla ennen lauantain dinneriä. Pikainen vierailu riitti meille. Klubimainen sisustus ja nuorekas perhosten sävyttämä pastelliväritys ei ole ihan omaan makuuni, joskin iso kylmäkaappi täynnä G.H. Mumm -samppanjaa houkutti.


Dissident Cocktails & Curiosity
Ja sitten se salakapakka. Otimme taksin alle ja lähdimme kohti baarin osoitetta. Päädyimme kaupungin laidalle suljettujen autokorjaamojen keskelle. Baaria ei näkynyt missään, eikä taksikuskimme ollut innokas etsimään sitä kanssamme. Vaihtoehtoina oli jäädä keskelle pimeyttä tai jatkaa taksin kyydillä takaisin keskustaan. Valitsimme jälkimmäisen. Taksikuskin hätäilyn vuoksi emme ymmärtäneet soittaa baariin. Se olisi nimittäin ollut ongelman ratkaisu. Heillä on vain parisenkymmentä asiakaspaikkaa ja baari on ihan oikeasti salakapakan tavoin piilossa. Jäipä jotain seuraavalle visiitille :)

Pööbel
Extrana mainittakoot vielä hotelliamme vastapäätä ollut panimoravintola Pööbel. Se ei ole cocktailbaari, mutta sen verran viihtyisä, että pakkohan se on listalla mainita.




Pysy matkassa mukana:

26 kommenttia:

  1. En ollut kuullutkaan Sigmund Freud -baarista ja Frankistä. Täytyy pitää mielessä! Muut ovat tuttuja nimeltä, vaikka en olekaan käynyt niistä yhdessäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Sigmund Freud on tosiaan melko uusi. Siellä kyllä kannattaa käydä piipahtamassa. Ja tietty Frankissa myös. Frankin "alakerrassa" on toinenkin baari - Frank 2 tai jotain. Mutta se oli vielä kiinni, kun olimme Frankissa niin aikaisin, emmekä jääneet odottelemaan naapurin aukeamista.

      Poista
  2. Tallinnaan ei ole lähiaikoina reissua suunnitteilla, mutta tuo Pööbel vaikuttaa mielenkiintoiselta. En hirveästi ole cocktailien ystävä, olutkuppilat kiinnostaa enemmän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, minua aina surettaa, kun joku kertoo, ettei ole cocktailien ystävä. Se maailma on niiiiiiin laaja, että jokaiselle hyvien juomien ystävälle varmasti löytyisi suosikit :) Minä tosin olen myös noiden panimoravintoloiden ystävä. Pööbel oli hieno!

      Poista
  3. Mukava postaus, vaikka itse olenkin enemmän gastropubien ystävä! Jäi hieman kiinnostamaan tuo salakapakka, hieno idea :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidit! Minuakin jäi kiinnostamaan se salakapakka. Seuraavalla Tallinnan visiitillä sitten...

      Poista
  4. Nämä täytyykin laittaa muistiin - keväällä on tulossa ulkomaalaisia kavereita kylään ja ajattelimme piipahtaa Tallinnassa. Minulla edellisestä visiitistä onkin vierähtänyt varmaan ainakin 15 vuotta, joten vinkkejä kaikesta mahdollisesta nähtävästä ja kokemisen arvoisesta kaivataan! :D Mielenkiintoinen tuo salakapakka... :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos postauksesta on hyötyä! :)

      Salakapakka tosiaan herätti meidänkin mielenkiinnon, varsinkin, kun sitä ei löytynyt :D

      Poista
  5. Hyviä baarivinkkejä! Näköalabaari on ehdoton, Manna La Roosa vaikuttaa olevan täysin mun makuun ja muutkin voisin testata mieluusti. Ilman lapsia, luonnollisesti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kierosta ei tosiaan kannata lasten kanssa tehdä :) Tai ainakin kierros on aika paljon miellyttävämpi aikuisten kesken :)

      Poista
  6. En ole coctailien ystävä, mutta yhden valmistus on jäänyt mieleen. Oli kuulemma Marilyn Monroen mielidrinkki. Idea oli se, että vihreän omenen mehu savustettiin johtamalla viinikarahviin savua ja lisättiin mehu sitten drinkkiin. Valmistus kesti jonkun 15 min. ja en edes tykännyt siitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Toivottavasti pääsit edes näkemään cocktailin valmistuksen. :)

      Poista
  7. Sinänsä mukavan ajankohtainen juttu ja tuli nopeasti tämä vilkaistua jo heti tämän julkaistuasi. Viikonloppuna otan ohjelmaan Manna la Rosan ja Pööbelin ;-)

    VastaaPoista
  8. Hanneli / duunireissaaja30. marraskuuta 2016 klo 22.04

    Mä olen viime vuosina alkanut testailla drinkkejä vähän laajemmin, mutta luvattoman usein tulee silti valittua ikisuosikkini GT. Napuen myötä se sentään on saanut lisää variaatioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. GT:stähän saa tosiaan irti aika paljonkin, jos kikkailee erilaisilla gineillä ja tonic-vesillä. Me juuri hetki sitten vertailtiin GT:itä perus Beefeaterista, Beefeater 24:stä ja Monkey 47:stä tehtynä. Maisteltiin ihan perus Fentimansin tonicilla. Fentimansilta löytyy tosin myös esim Fentimans Tonic Rose. Aika kivoja vivahteita saa drinkkiin!

      Poista
  9. Mahtava vinkkipostaus! Swissotelin baari on mun vakkari, käyn siellä about jokaisella Tallinnan reissulla, kun oon yön yli. Sigmund Freud seuraavaksi testiin! Tallinnan viinibaareja haluaisin myös tutkailla tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvä, että vinkit tulee käyttöön :)

      Poista
  10. Mielenkiintoisen oloisia paikkoja! Kiitos vinkeistä. Tallinnaan olisi mukava tutustua joskus ihan ajan kanssa. Ainakin muutaman päivän hotelliloma siellä maistuisi. Cocktaileja en ihan hirveän usein nautiskele, mutta maistuvat sitäkin paremmalta, kun ovat harvinaista herkkua. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa tulee usein oltua tosi lyhyitä aikoja. Tämä kahden yön reissu taisi itsellä olla pisin ikin :D Pari yötä vielä lisää toimisi kyllä hyvin.

      Poista
  11. loistovinkkejä - Tallinnansuositukset ovat ana tervetulleita. Manna la Roosa on ihan huikee kyllä :-)

    VastaaPoista
  12. Tuliskohan tä kommentti nyt esille kun koitan läppärin kanssa, moobililla hävis johonkin! Huippu vinkkejä kertakaikkiaan. Toi kattobaari etenkin menee niin testaukseen ens kerralla kun vaan pääsen Tallinnaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommenttien katoaminen on kyllä Bloggerin tylsin ominaisuus :( Kiva, kun jaksoit näpytellä kommentin uudelleen!

      Kiva kuulla, että vinkit tulee käyttöön! Korkeuksista juomat maistuu kyllä aina asteen paremmalta :)

      Poista
  13. Erinomainen lista! Sigmund Freud, Frank, Manna La Roosa, Horisontin cocktail-baari sekä Pööbel ovat myös meidän suosittelemia paikkoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo on kyllä erinomaisia cocktailbaareja :)

      Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Vuoden 2024 matkasuunnitelmat ja -unelmat

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan