Slider

Pala aitoa Thaimaata Suomen Oulussa

sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Istahdin torstaina pienen thaimaalaisen ravintolan pöytään ja sain eteeni ruokalistan. Tiesin, mitä halusin: kaikkien aikojen thairuokien kestosuosikkini, vihreää currya kookosmaidossa, kanalla. Tarjoilija kysyi minulta laitetaanko mieto vai keskitulinen, piti pienen tauon ja kertoi vielä tulisenkin vaihtoehdon. Innokkaana tiedustelin, onko tulinen ihan tosi tulinen, oikeasti tulinen. Olimmehan Oulussa, emme Thaimaassa. Tarjoilija naurahti tulisen olevan ihan oikeasti tosi tulinen. Huomasin keittiössä hääräävän kaksi thaimaalaista naista. Valitsin keskivahvan, varmistaen kuitenkin, että siinäkin löytyy potkua.

Huomasin naapuripöytään kannettavan annoksen. Vau. Olisiko omanikin noin kaunis. Jäin innolla odottamaan.
Löysin Oulun keskustassa sijaitsevan Phuket Thai Take Away -ravintolan Rantapallon sivuilta googletellessani hyvää ruokapaikkaa työrupeaman lomaan. Ravintolassa on nimestään huolimatta mahdollisuus syödä myös paikan päällä, mikä Oulussa vierailevana hotelliasukkina oli ehdoton kriteeri. Torstai-iltana siellä vieraillessani paikan kuudesta pöydästä oli yksi tyhjillään. Se oli minun onneni. En olisi halunnut jäädä paitsi tästä kokemuksesta.
Annokseni saapui pöytään. Se oli juuri se sama kaunis annos, kuin mitä naapuriinkin oli hetki aiemmin viety. Annoskateudelle ei ollut aihetta.
Kauneuden lisäksi currykanani oli taivaallisen hyvää. En tiedä kuinka monta kertaa asiasta kerroin henkilökunnalle. Aika monta. Syytä olikin, sillä tässä oli ehkä paras currykana-annos, mitä olen koskaan syönyt. Ja olen syönyt niitä vuosien varrella aika monta. Myös Thaimaassa. Annoksessa oli potkua täydellisen verran. Sen verran, että nenä alkoi vuotaa, välillä jopa silmät kyynelehtivät. Mutta ei niin paljoa, että tulisuus olisi vienyt kaikki muut maut mennessään. En osaa erotella sanoin thaimaalaisen curryn ainesosia. Mieleni kuitenkin muistaa sen herkullisen makujen yhdistelmän. Tässä Oulun Phuket Thai Take Away -ravintolan currykana-annoksessa oli ihan jokainen pala kohdallaan.

Jos tekee mieli Thaimaan makuja, muttei pysty juuri sillä hetkellä irtautumaan Thaimaahan asti, on Oulun Phuket Thai Take Away kelpo vaihtoehto. Tästä ravintolasta voi todella sanoa sen olevan löytö. Pala aitoa Thaimaata.

Pysy matkassa mukana:

30 kommenttia:

 1. Ravintola ei ulospäin näytä kovin houkuttelvalta, mutta eihän se ulkokuori olekaan tärkeintä, vaan mitä sisällä saa :) Ja sinulle annan isot pisteet siitä, että annoit positiivista palautetta myös suoraan henkilökunnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan olisi ehkä valinnut ravintolaa ulkokuoren perusteella. Onneksi löysin suosituksen googlettamalla :)
   Tuota ruokaa oli kyllä lähes pakko kehua ääneen. Olin yksin ravintolassa, joten ei ollut ketään muutakaan, kenelle kehua, heh :D Ja tulee kyllä sanottua useinkin terveiset keittiöön, kun ruoka ravintolassa on noin hyvää.

   Poista
 2. Nam! Thaikkuruoat on ihan tykkejä. Pitääpä pistäytyä jos tuonne päin Suomea eksyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ne nimenomaan on :) Suosittelen kyllä käymään tuolla.

   Poista
 3. Olipa hyvä, kun olit löytänyt vinkin paikasta etukäteen, uskoisin nimittäin, että minulta olisi ainakin jäänyt herkut kokeilematta ravintolan ulkonäön perusteella ;). Thai-ruoka on kyllä ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Olisin varmaan valinnut jonkun tylsemmän vaihtoehdon ilman suosituksia.

   Poista
 4. Täytyy laittaa muistiin seuraavaa Oulun työreissua varten :-)

  VastaaPoista
 5. Tämähän oli sitten oikea helmi, vaikka hiukan nakkikioskimaisesta julkisivusta ei heti arvaisi! Mulle jäi Thaimaasta parhaiten mieleen keitto, jossa oli kokonaisia pieniä mustekaloja imukuppeineen, vaikka muut ruoat taisivat olla miellyttävämpiä kokemuksia. :D Hyvää oli joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ne pienet kokonaiset mustekalat imukuppeineen (ja silmineen) on kyllä aina yhtä "mielenkiintoisia", heh :) Currykanaa ei minulla voita mikään :)

   Poista
 6. Ravintola oli siis ilmeisesti thaimaalaisten? Laitetaan muistiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omistuksesta en toki tiedä, mutta ruoka tulee ainakin thaimaalaisten käsistä.

   Poista
 7. Voisikin lähteä iltapalalle Ouluun. Nopeasti tästä Tampereelta sinne lenkkeilee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) Oulu on kyllä sitten kaukana. Vaikka Tampere onkin Helsinkiä hitusen lähempänä, niin on se silti liian kaukana :(

   Poista
 8. Thaimaalainen ruoka on niin hyvää. Harmi vaan kun Oulu on niin kaukana, ettei tuota paikkaa pääse testaamaan. Onneksi omasta kotikaupungista löytyy myös hyvä thairavintola. Ne eivät yleensä ulkoapäin ole kovin kummoisen näköisiä, mutta pääasia että ruoka on hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne tosiaan mennään täysin ruuan perässä.

   Minä käyn Oulussa noin kerran vuodessa työn puolesta olemassa yhden yön. Muuten sinne ei tule kyllä eksyttyä Helsingistä käsin.

   Poista
 9. Thairuoka on parasta! Mahtavaa, että pienemmistäkin suomalaisista kaupungeista alkaa löytyä muutakin tarjontaa kuin kiinalaista ja kebabia, mitkä oli ne vaihtoehdot, kun asuin Lappeenrannassa :) Mieskin sanoi Suomessa asuessamme, että eniten kaipaa Melbournesta ravintolavalikoimaa. Ja hintoja tietysti, Suomessa ei usein ulkona voinut syödä hintojenkaan puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thairuoka ON parasta! Aiemmin olen syönyt Oulussa tyyliin Scandicin ravintolassa, joten oli aikakin googletella muita vaihtoehtoja. Ja todellakin ihanaa, että hyviä pieniä ravintoloita alkaa tulla muuallekin kuin Helsinkiin

   Poista
 10. Thai-ruokaa! Mun suosikkia on Tom Kha Kai. Currykanaa sekin, mutta olikohan se punaista currya ja kookosmaitoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen aika pihalla vielä noista thai-ruoista, enkä yleensä muista tarkalleen mitä mikäkin oli. Olen onneksi kaikkiruokainen, niin helposti voin tilata ruuan ja jäädä jännityksellä odottamaan, mitä tulikaan tilattau :D

   Poista
 11. En ole syönyt thaikkuruokaa, mutta nyt tiedän, mitä se sisältää. Kanaruokia syön harvoin tai en ollenkaan, koska kanoja kohdellaan niin massiivisen huonosti ja kanat ovat kuitenkin salaa älykkäitä. Ne pystyvät tekemään niin monimutkaista musiikkia, ettei siitä ihminen ymmärrä yhtään mitään. Varmasti kuitenkin kasvisvaihtoehtojakin on.
  Minä olen joskus miettinyt, miten ihminen keksi jonkin chilin kelvolliseksi mausteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi chili on kelpuutettu mausteeksi :)

   Kasvisvaihtoehtoja myös on, ja se thai-keittiössä on ihanaa, että ne on myös aina ihan tosi hyviä. Kanojen kohtelu kyllä surettaa minuakin, vaikka sitä vesi kielellä usein syönkin.

   Poista
 12. No nyt tekisi mieli päästä syömään kunnon Thaikkulaista :D Ihana tietää että suomesta löytyy paikkoja joista saa kunnolla tehtyäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan löytyy! Voi fiilistellä näin etänäkin :)

   Poista
 13. Kuulostaa hyvältä! Koskaan en ole thaimaassa käynyt, mutta rakastan thaimaalaista ruokaa! En osaa sanoa, onko se sitten samanlaista mitä siellä paikanpäällä saa kuin mitä muualla maailmalla. Joku päivä vielä sitä oikeaakin. ^^ Mut pidetään tää paikka mielessä, jos tulee Oulussa reissattua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ainakin täysin aitoa. Ja varmaan aitoa ja oikeaa saa kyllä monesta muustakin paikasta. Niin moneen sopukkaan ovat thaimaalaisetkin muuttaneet ja ravintoloitaan perustaneet.

   Poista
 14. Tulee mieleen aivan mun lempithaikku Helsingissä, Pinto's Sörnäisissä. Mulla ei oo monta vakkariravintolaa, mutta se on yksi niistä... Papaijasalaatti... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uu, täytyypä käydä joku kerta testaamassa tuo Sörnäisten paikka!

   Poista
 15. täytyy myöntää että nimen ja ulkomuodon perusteella en olisi paikkaa harkinnutkaan mutta ruoka vakuutti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nykyään on google ja ravintolasuositukset :D

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan