Slider

Lomamatkalla Helsingissä @ Clarion Hotel Helsinki

sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Viime viikonloppuna saimme viettää jo toista kertaa tämän syksyn aikana lomaa ilman lasta. Tällä kertaa kiitos kuuluu mummalle, joka saapui koko viikonlopuksi lapsenvahdiksi. Me vanhemmat lähdimme kotisaaristosta (Lauttasaaresta) isolle kylälle, sillan toiselle puolelle Helsingin keskustaan. Ohjelmassa meillä oli aikuisten juhlat kera ihanien ystävien.

Yön vietimme mieheni kanssa juuri avatussa Jätkäsaaren Clarion Hotel Helsingissä. Nappasimme Clarionin tarjouksen ja saimme huoneen alle 100 eurolla. Oikein hyvä diili vasta avattuun tasokkaaseen hotelliin melkein Helsingin keskustassa.

Aikuisten illan aloitimme maistellen cocktaileja. Kävimme syömässä pitkän kaavan mukaan - sen kerran kun niitä lapsia ei ollut mukana, eikä ollut minnekään kiire. Piipahdimme ruokailun jälkeen yksitellen naapurin karaokebaarissa (kaksi meistä ehti sisään ja ostaa prikallisen shotteja, kun ovimies kertoi lopulle seurueelle baarin olevan täysi - noh, onnistuu se baarissa käynti näköjään vuorotellenkin, ja saimmepa ainakin hyvät naurut, jos emme viihtyisää karaokeiltaa:). Loppuillan kulutimme kaikkien äänet käheiksi Kallen Suomi-pop-puolella Antti Tuiskua ja Virve Rostia huutolaulaen. Olipa ilta!


Entä Clarion Hotel Helsinki?

Mistä pidin?
 1. Uusi on aina uutta - uuden tuoksuinen huone, uudet tyynyt ja peitot, uudet kulumattomat lattiat, uusi kiiltävä kylpyhuone.
 2. Pyyhkeitä oli kahden värisiä, valkoisia ja tumman harmaita. Kerrankin ei tarvinnut aamulla arpoa, kumpi pyyhe on kumman.
 3. Pienet söötit viestit kylpyhuoneessa ja henkareissa - mukavaa kuulla, että Clarion rakastaa minua <3
 4. Näköala meidän huoneesta oli hieno. Olimme "vain" kuudennessa kerroksessa, mutta kaupunkiin päin. Näkymä jo tältä korkeudelta oli vaikuttava.
 5. Meidät ylennettiin Standard-tason huoneesta Superior-huoneeseen. Huoneylennyksistä ilman lisämaksua pidän aina :)
 6. Kaunis skandinaavinen sisustus yleisissä tiloissa oli mieleeni. Pidin etenkin koivun runkoja esittävistä "sermeistä" (ne tosin saattoi olla ihan vain taideteoksia). 
 7. Luulen, että olisin pitänyt ylimmän kerroksen uima-altaasta. Veistelin kuitenkin saman päivän aamuna sormeeni niin suuren viillon, etten voinut upottaa sormea laastareineen uima-altaaseen, enkä halunnut mennä altaaseen sormi pystyssä veden yläpuolella. Uinti jäi toiseen kertaan.
 8. Aamiainen oli todella kattava ja pekoni maistui. Yleensä en syö pekonia, mutta aikuisten juhlan jälkitunnelmissa se näytti tällä kertaa olevan yksi niistä harvoista tarjottavista, mikä maistui. Onneksi tällaisia vahinkoja käy nykyään vain kerran muutamaa vuotta kohden. Hotellin aamupala on nimittäin se, mitä en halua missata miltään osin.
Mistä en pitänyt?
 1. Yöpöydän lamppujen jalat olivat niin isot, että ne veivät suurimman osan yöpöydän pinta-alasta. Yön aikana meinasin monta kertaa kaataa vesilasin asettaessani sitä juuri lampun jalustan päälle. Lukulamput voisivat hyvin olla kiinnitettyinä/upotettuina seinään, missä ne eivät ole kenenkään tiellä.
 2. Ylimmän kerroksen näköalabaari oli niin täysi, että kun kävimme siellä ennen illan rientoihin valmistautumista, en ehtinyt jäädä odottamaan vuoroamme baaritiskillä, vaan minun oli jätettävä alkumalja välistä ja lähdettävä suihkuun. Valmistautumisen jälkeen mieheni oli kyllästynyt jonottamiseen, ja siirtynyt alakerran ravintolaan. En siis ehtinyt nauttia yläkerran baarissa kuin maisemista.
 3. Sijainnin voisin meidän tapauksessamme laittaa molempiin kategorioihin, sillä Clarion Helsinki on tasan keskustan ja kotimme puolimatkassa. Yön paluun jouduimme kuitenkin hoitamaan taksikyydillä, mikä olisi pyhäinpäivänä ilman hyvää tuuriamme voinut olla katastrofi (myöhemmin taksille oli ollut tunnin jono). Sunnuntaina lähtiessämme matkaamme hidasti satamaan juuri saapunut laiva ja laivasta valuva autojono. Olkoot sijainti siis ei ehkä paras mahdollinen -osiossa, vaikkakin juuri hieman kaupungin laidalta näkymä keskustaan olikin todella hieno.Clarionissa oli siis paljon enemmän hyvää kuin huonoa. Harva hotelli oman kokemuksen mukaan on täydellinen, eikä tätä ollut Clarionkaan, mutta silti varsin hyvä. Emme joutuneet jonottamaan vastaanottoon, vaikka siitä monelta muulta olenkin kuullut valituksia. Suhteellisen pieni huonekaan ei häirinnyt minua, kun en yleisestikään kaipaa tilaa ympärilleni hotellihuoneessa pikaisella kaupunkilomalla.

Uudessa Clarion Helsingissä on muutkin matkabloggaajat vieraillet ahkerasti. Juttuja yöpymiskokemuksista voi lukea ainakin seuraavista blogeista: 

18 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että pääosin tykkäsitte. :) Minä vielä odotan tilaisuutta päästä vierailemaan. Hyvin tiivistetty että uusi on aina uutta, kyllä se jo luo oman fiiliksensä. Ja eriväriset pyyhkeet olivat hauska idea! Baarista olen valitettavasti kuullut lähinnä negatiivista. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baari vaatii tosiaan vielä hieman treeniä. Muutama käsiparia lisää auttaisi jo kummasti, että jokainen saisi edes juomansa. Eivätköhän he vielä vauhtiin pääse, kun aikaa hieman kuluu :) Puitteet on nimittäin sen verran hienot.

   Poista
 2. Minä olisin kyllä lisännyt "en tykkää" listaan sen, että jos osa seurueesta on jo päässyt sisään, niin sitten ei loppuja päästetä. Ravintoloissa niin kauan töissä olleena, voin luvata, että ovimiehillä ei ole laskuria siitä kuinka monta ihmistä baarissa on, vaan se arvio tehdään summittaisesti (ja joskus narikkalappujen tai myytyjen lippujen perusteella). En usko, että kaksi ihmistä olisi pakkaa paljoa sekoittanut, ja te olitte sentään hotellin asukkaita. Eri asia jos kyseessä olisi ollut iso ryhmä. Tai ehkä olen vaan niin amerikkalaistunut, että olisin kyllä pahastunut jos seurue erotettaisiin tuolla tavalla.

  Odotan mielenkiinnolla, että pääsen joskus kokeilemaan tämän uuden hotellin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olen näköjään taas kirjoittanut hieman epäselvästi. Tuo karaokebaari olisi siis keskustassa illallispaikkamme vieressä, ei Clarion-hotellilla.
   Ja se karaokebaarilla on vain 25 asiakaspaikkaa, ja kuusi ylimääräistä ihmistä on kyllä aika paljon. Ovat poken mukaan saaneet asiasta tarkastajilta juuri huomautuksenkin, joten ymmärsimme kyllä hyvin, ettemme voi päästä sisälle.

   Oppimista oli tosin juuri sillä Clarionin baarilla :D

   Poista
 3. Tämä hotelli tuntuu olevan nyt matkabloggajien suosiossa. Tuntuu aivan kuin olisin käynyt siellä itsekin, vaikken ole :D Mukavan näköinen hotelli ja tuo tutustumishinta on oikein passeli. Toivottavasti jatkossakin olisi aina jotain pikku tarjouksia/kampanjoita. Sijainnista en osaa sanoa, kun tunnen Helsinkiä huonosti, mutta näin yhtäkkiä ajateltuna sijainti kauempana keskustasta ei välttämättä ole plussaa..juuri ajatellen shoppailua kaupungilla, yörientoja ym..ainako on sitten otettava taksi jos julkinen liikenne ei kulje.
  Mutta mielenkiintoista olisi itsekin tuolla käydä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clarion on kyllä rakentanut kunnolla hypettä ympärilleen. Todella hyvä idea heiltä tarjota huokeaa tutustumishintaa, jolloin hotelli on alusta asti täysi.
   Tuo sijainti on hieman sivussa, mutta päivällä sinne pääsee kyllä helposti ratikalla. Yöllä sitten odotellaankin taksijonoissa. On se matka myös käveltävissä, mutta ei kyllä kovin korkeilla koroilla eikä liian kovissa pakkasissa. Tunnissa tosin olisi kävellen perillä (alle puolessakin tunnissa), joten pitkään taksijonoon ei kannattaisi asettua.

   Poista
 4. Minusta tuntuu, että nuo ruuhkat ovat vain alun ongelmia ja pian tasoittuu. Näppärä Clarion on tultaessa tai mentäessä laivoilla. Näkymä keskustaan päin on hulppea, mutta niin on vaikkapa Malminkartanon täyttömäeltä. Onkohan näkymää sitten merelle tai teidän kotisaarellenne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti ruuhka tasoittuu, ja toisaalta työntekijöiden tapa toimia juuri siinä baarissa parantuu, he saavat koulutusta ja tehokkuus ja asiakaspalvelu paranee sitäkin kautta.

   Laivalla tultaessa tuo Clarion on kyllä ihan täydellisellä paikalla. Baarista ei ollut näkymää Lauttasaareen päin, mutta osasta huoneista tietysti on. Uima-altaan näkymä oli osittain keskustaan, mutta myös merelle.

   Poista
 5. Kuulostaa kivalta viikonlopulta. Olin viime viikolla parina päivänä Radisson Seaside hotellissa töiden puolesta ja aamiaispöydän ikkunasta katselin Clarionin näköalabaaria. Näytti houkuttelevalta - varsinkin perjantaina :) Harmi, jos palvelu on liian hidasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi hieno se Clarionin näköalabaari. Uskoisin, että palvelu siitä paranee ja nopeutuu ajan kanssa.

   Poista
 6. Hanneli / duunireissaaja16. marraskuuta 2016 klo 21.50

  Tuon uuden hotellin tuntu on kyllä kiva. Testailin alkuvuodesta Tampereella uutta ja remontoitua hotellia, ja ero oli tosi selkeä uuden eduksi.

  VastaaPoista
 7. Pitäis kyllä saada aikaiseksi käydä&yöpyä joskus tuolla, ihan vaikka vaan huvikseen jos ei muuten! Mä olen aina myöhässä kaikesta, tässäkin. Jospa myöhemminkin tulisi kampanjoita.

  Ihanaa, että kerrankin on hoksattu kattobaari! En tajua, miksei Helsingissä ole useampia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten ihan totta! Helsingin kattobaarit on kyllä aika harvassa. En itseasiassa tuon Clarionin lisäksi keksi kuin Tornin. Maisemat on kuitenkin Helsingissä meren äärellä tosi upeat.

   Poista
 8. Mielnkiintoista miten erilailla eri ihmiet tästä hotellista kirjoittavat. Olen kohta menossa testaamaan Claronin Lentokenttähotellin. Saas nähdä minkälainen se on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellien arviointeja lukiessa saa kyllä aina olla tarkkana. Jokainen kokemus kun on todella yksilöllinen. Henkilökunnan kohtaamiset on tosi erilaisia, kun tietysti kaikki muutkin kokemukset. Kokki ravintolassa saattaa olla eri, ja ne makutottumukset. Vaikka kuinka hotelli on sama, kokemus on aina jokaisen ikioma.

   Poista
 9. Kiva on ollut lukea tästä hotellista monesta eri blogista. Täytyy itse käydä vielä testaamassa. Aika kiva tosiaan tuo eriväriset pyyhkeet! Muutenkin tykkään itse tummemman värisistä pyyhkeistä, kun jos olen juuri värjännyt hiukseni (jälleen kerran punaisella), niin valkoiseen pyyhkeeseen jää kurjat värijäljet. Tummassa ei näy. :-p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän kyllä enemmän ei-valkoisista pyyhkeistä. Punaiseksi en ole hiuksiani värjännyt :) mutta jotenkin valkoisesta tulee tosi nopeaan nuhjuisen oloinen muutenkin.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan