Slider

Vihdoin talven matka varattuna

torstai 1. joulukuuta 2016

Oli jo aikakin. Varata matka nimittäin.

Viime viikolla vielä tuskailin bloginkin puolella, miten meillä ei ole yhtä ainoaa matkaa varattuna (postaus löytyy tästä linkistä). Eikä ollut ollut lähes kolmeen kuukauteen. Asia korjattiin pikimmiten, kun mieheni bongasi valmismatkan Khao Lakiin. Hintakin oli vähintäänkin kohtuullinen sisältäen suorat lennot ja neljän tähden hotellin, vaikka (tai ehkä juuri sen vuoksi että) tämä rannalla sijaitseva hotelli on juuri avannut ovensa.

Matkaan lähdemme jo tässä kuussa. Itse olin jo haudannut joulun ja uuden vuoden aikojen matkahaaveet. Olimmehan jo niin lähellä ajankohtaa, ja vieläpä niin vilkasta matkakautta, että olin ajatellut hintojen nousseen aikapäiviä sitten pilviin. Haaveet näemmä toteutuu myös näin, ettei niiden eteen tee elettäkään.

Matkalla olemme vain viikon. En edes miettinyt, kannattaako Thaimaahan asti lähteä vain viikoksi, sillä matkafilosofiani sanoo, että aina kannattaa lähteä. Jos vaihtehtoina on viikon matka Thaimaassa tai ei matkaa ollenkaan, ei valinta ole vaikea. Vastassa meitä kun on jotain tätä tyyliä:
Kaikki kuvat on viime kevään Phuketin matkaltamme. 
Googlea en ole toistaiseksi ehtinyt vielä avaamaan. Eli en tiedä mitään muuta Khao Lakista kuin sen, että sen pitäisi olla ihana. Sekin kyllä riittää, mutta:

Jos tunnet Khao Lakin, paljasta parhaat vinkkisi hyvästä ruuasta, kauniista luonnosta ja rennon aktiivisesta lomailusta nauttivalle lapsiperheelle - eli meille :)

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Pysy matkassa mukana:

26 kommenttia:

 1. Khao Lakissa 2012/2013 lähistöllä white sand beach tuk tukilla pääsee. Vesiputouskin kylästä löytyy. Sitten yksi ruokapaikka oli ylitse muiden on vastapuolella tietä Khao Lak Laguna resorttia. Hotelli on niitä ensimmäisiä tultaessa Phuketista päin. Se ravintola on hiukan rinteessä oleva. Lähistöllä vähän matkan ajomatkan päässäon myös maalaismarkkinat. Ja sitten Similanin saaret. Tosin en tiedä paljonko sinne enää retkeillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuonne Similanin saarille tehdään retkiä. Katsoinkin niitä, mutta saa nähdä päädytäänkö sinne vai ei.

   Poista
 2. Khao Lakiin ei ole vinkkejä, mutta tuo mangon kuva sai veden nousemaan kielelle. Mun suurinta herkkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minunkin! :) Suomesta ostettu tuore mango ei ole mitään verrattuna tropiikin oikeasti kypsiin mangoihin. Niitä kyllä jo odottelen innolla :)

   Poista
 3. Just näin! Aina kannattaa lähteä :) Thaimaan aurinko ja tuoreet ananakset maistuisivat itsellenikin.

  VastaaPoista
 4. Viikoksi kannattaa lähteä, kerran suorilla lennoilla pääsee! Kavereilla on Khao Lakissa snorkki- ja sukellusfirma Love Andaman (https://www.facebook.com/Loveandamansuomi/), joka tekee trippejä mm. Similanille, jos kaipaatte vedenalaista elämää. Mä oon kyllä kuullut Khao Lakista pelkästään hyvää, joten varmasti just passeli kohde viikon lomalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä selvittää tuon firman retkiä. Kiitos vinkistä!

   Poista
 5. Kyllä mun mielestä viikoksikin kannattaa lähteä, ja erityisesti jos Suomessa on vuoden pimein hetki, niin yksi päiväkin lataisi jo kummasti aurinkoenergiaa :) Ja Thaimaahan voisi lähteä jo pelkästään syömään, kaikki muu on sitten plussaa!

  VastaaPoista
 6. Todellakin viikko Thaimaassa on parempi kuin ei reissua ollenkaan! Kanadan matkalla tuli huomattua, että viikossakin ehtii tosi paljon. Toivottavasti upouusi hotelli on ihan huippu ja tykkäätte Khao Lakista. Me ei olla siellä koskaan käyty, joten vinkkejä ei valitettavasti ole antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan tosiaan, että uusi hotelli on hieno. Ainakin se on uusi ja rannalla, jos ei muuta :) Khao Lakista ollaan kuultu vain ja ainoastaan hyvää, joten eiköhän me siitä tykätä :)

   Poista
 7. Ihanaa reissua! Viikko todellakin on parempi kuin ei mitään. :)

  VastaaPoista
 8. Aina kannattaa lähteä reissuun! Viikossakin ehtii tehdä jo vaikka mitä :) Thaimaa kuulostaa juuri tähän hetkeen oikein mainiolta valinnalta. Itse yritän lomapäivien puutteessa tsempata tämän loppuvuoden kotimaassa. Tammikuussa on onneksi pientä kotimaanpakoa tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kannattaa! Thaimaa ja varma aurinko ja lämpö on kyllä juuri tähän hetkeen ne, mitä kaivataan.

   Tammikuuhan on jo aivan nurkan takana :)

   Poista
 9. Olen täsmälleen samaa mieltä kuin moni muu kommentoija: jos aikaa on vain viikko, sitten lähdetään viikon matkalle. Se todella on viikko enemmän matkalla kuin ei yhtään matkalla. Ollaan me joskus tehty Vietnamin omatoiminen kiertomatkakin viikossa. Ei tajuttu, että Pohjois-Vietnam on talvella kylmä, mutta kun lennot oli jo ostettu... Khao Lakista olen kuullut vain hyvä, mutta itse en ole käynyt. Ihanaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä olisi itsekään ymmärtänyt, että Vietnam tulee niin pohjoiseen, että pohjoisosassa on kylmä. Mutta onhan se tosiaan pitkä maa.
   Viikossa kyllä ehtii, jos haluaa ehtiä :)

   Poista
 10. Todellakin kannattaa lähteä, vaikka vain viikoksi. Siinäkin ajassa ehtii vaikka mitä! :) Olen asunut Khao Lakissa 6 kk 2010-2011, mutta kuudessa vuodessa on tainnut kylä muuttua sen verran, että mun vinkeistä ei ole apua. Ihana paikka se on, joten nautinnollista lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuusi kuukautta kuulostaisi kyllä aika ihanalta. Mutta tyydytään nyt viikkoon ja otetaan siitä kaikki irti :) Khao Lakista olen kyllä kuullut vain hyvää, joten eiköhän se ole edelleen ihana! :)

   Poista
 11. Vanhemmiten olemme kyllä alkaneet enemmän ja enemmän pitää kiinni "säännöstä", että kaukolomien on oltava vähintään 2 viikon mittaisia, jotta pitkiä lentoja ei tule liian taajaan. Optimi olisi olla samalla suunnalla vieläkin pitempään, vaikka sitten kiertäen useammassa maassa samoilla pitkillä lennoilla - mutta joskus tietysti ne reaaliteetit tulevat vastaan, jos lomaa on vaan viikko, niin sitten viikkokin on joskus varmaan perusteltu, etenkin kun talvella lyhyillä lennoilla ei Suomesta varmoille aurinkorannikoille pääse, jos sellaiselle haluaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se kyllä menee, että mitä kauemmas menee, sitä mieluummin siellä olisi pari viikkoa tai vieläkin pidempään. Mutta eipä sitä matkaakaan jätä välistä, jos aikaa on vain viikko :) Niillä mennään mitä annetaan :)

   Poista
 12. Houkuttelevia hedelmiä! Thaimaa on toistaiseksi ollut ei niin kiinnostavien listalla, ja lueskelen mielelläni juttuja nähdäkseni, mikä mielen ja asenteen muuttaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä innostuin Thaimaasta vasta lapsen myötä. Aiemmin säästelinkin Thaimaata siihen aikaan, kun tarvitaan helppoa lomailua suorilla lomalennoilla :D Viime keväänä Thaimaa veikin mukanaan, ja nyt on kyllä kiva lähteä sinne toistamiseen.

   Poista
 13. Hei, olimme isolla porukalla Khao Lakissa pari vuotta sitten ja tykkäsimme kovasti. Aika kului mukavasti rannalla ja altailla, mutta myös retkiä tehtiin. Meidän porukka (yhteensä 11 henkeä, joista 5 lapsia) tykkäsi erityisesti retkestä, jossa käytiin lipumassa bambulautoilla mahtavissa maisemissa ja samalla kertaa tehtiin kävelyretki Khao Sokin kansallispuistoon (sademetsään). Myös Similan saarilla käytiin, tosin tähän reissuun lähtivät vain ne, jotka eivät pelänneet merisairautta - mahtavat maisemat ja snorklausvedet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tosi kiva kuulla, että Khao Lak on mukava lomapaikka! Täytyykin tutkia noita retkiä. Similan saaret kyllä kiinnostaisi, mutta saa nähdä päädymmekö sinne.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan