Slider

Sponsoroitu video - Maailmankirjat sekaisin: Ei yhtä ainoaa matkaa varattuna

tiistai 22. marraskuuta 2016

En muista koska viimeksi minulla olisi ollut tilanne, ettei yhtä ainoaa matkaa olisi ollut varattuna. Suunnitelmia ja haaveita kyllä riittää, mutta ei mitään varsinaisen konkreettista. Järkisyitä matkattomuuteen on moniakin. Reissasimme juuri puolen vuoden ajan siellä sun täällä, joten krooninen matkakuumeeni on ollut hallittavissa, eikä matkan varaamiseen ole tullut pakonomaista tarvetta. Olen lisäksi vastikään palannut äitiyslomalta töiden pariin, ja elämän tahti on niin valtaisan kiireistä, ettei kunnolliselle matkasuunnittelulle ole näyttänyt riittävän aikaakaan. Hyvä jos huomaa menneen kuukauden olleen edes olemassa.

Kiireinen elämänrytmi ei kuitenkaan ole estänyt matkoista haaveilua. Olenkin viettänyt lounastauon jos toisen matkablogeja lukien ja illan viimeiset minuutit lentotarjouksia selaillen. Pari kertaa olen esimieheltänikin kysynyt tiettyä ajankohtaa talvilomalle, mutta toistaiseksi matkat ovat jääneet varaamatta. Aika vain juoksee, enkä näytä saavan sitä millään kiinni.

Yhtenä tämän talven matkahaaveenani on lähteä neljännelle Karibian risteilylle. Joko kuvan Miamista tai Fort Lauderdalesta, jonne Norwegian tarjoaisi hyviä lentodiilejä. Kuva vuodelta 2013 - Karibian risteilijän kyydistä.


Yhtenä matkahaaveilun kohteena on Aasia ja sen paratiisirannat, toisaalta unelmoin Jenkeistä ja siellä edullisista outleteista, yhdistettynä vaikkapa Karibian risteilyyn. Voin nimittäin kertoa, että puolitoista vuotta pois työelämästä näkyy vaatekaapin sisällössä, eikä mitenkään imartelevalla tavalla. Kaikki rahavarannot matkailuun laittavana vaatekaapin sisällön uusiminen Suomen hinnoin ei houkuta. Se taas houkuttaisi paljonkin, että sillä rahalla, millä Suomessa uusisin vaatekaapin sisällön, saisin Jenkeistä sekä vaatteet että kaupanpäällisiksi vielä matkan.

Lentäisipä Norwegian myös Puerto Ricoon, josta niin ikään pääsisi Karibian risteilylle, ja josta löytyy ihan kelpo outlet. Tai ainakin löytyi vuonna 2012, jolloin tämä kuvakin on otettu.


Kiitos Norwegianin Kalifornian kampanjan, matkahaaveeni pääsivät juuri uudelle tasolle. Kaliforniassahan pääsisin käsiksi niin aurinkoiseen rantaelämään kuin edullisille vaatekaupoille. Eikä Kalifornian tarjonta lopu edes tähän. Intohimoni viineihin tulisi myös taltutettua, tai voisin vihdoin päästä ihastelemaan pitkään haaveilemaani San Franciscoa. Norwegian tekee tällä hetkellä Kalifornian enemmän kuin saavutettavaksi. Myös tällaiselle juuri vanhempainvapaan korvauksilla kituuttaneen budjetilla. Lentoja nimittäin saa meno-paluuna parhaimmillaan reilun 300 euron hintaan - tai miksei vieläkin edullisemmin rekisteröitymällä Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelmaan ja ansaitsemalla Norwegian CashPoint -pisteiden avulla.*

Norwegianin kampanjavideo kertoo enemmän kuin sepustukseni:
Saa nähdä, löydämmekö me itsemme Norwegianin siivin Kaliforniasta, tai kenties jostain muualta Jenkkien kaupunkikohteesta. Vai päädymmekö sittenkin jälleen kerran Karibian risteilylle, tai helppoon Aasian lomailuun. Lähdemmekö kenties perheen kesken Aasiaan ja tyttöjen kanssa shoppailureissulle Jenkkeihin. Aika näyttää - sitten kun sen vihdoin saan kiinni. Se on kuitenkin selvää, että lounastaukojani ja minuutteja ennen nukkumaanmenoa aion edelleenkin kuluttaa Norwegianin matkatarjouksia selaillen. Kyllä ne haaveet ennen pitkää todeksi tehdään. On aina ennenkin tehty.

Blogipostaus yhteistyössä Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelman kanssa. Matkasuunnitelmat- ja haaveet ovat toki täysin omiani.

*Esim. Maksulykkäyksen yhteydessä vuotuinen korko 21,92%, 1500 eur/12kk yhteensä 1668 eur.

18 kommenttia:

 1. Mä en ole oikein koskaan osannut haaveilla Jenkeistä - siksi tää Norskin yhteistyö ei mua henkilökohtaisesti oikein saanut innostumaankaan. Mutta 300 eurolla Kaliforniaan on kyllä jo aika houkutteleva hinta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän Jenkeistä erityisesti niiden edullisten outletien takia, ja pääseehän sieltä todella helposti Karibialle :) Kalifornia taas kiinnostaa juuri viinien ja San Franciscon takia. Olin Kaliforniassa teininä kielikurssilla viikon, mutta silloin ei paljon viinejä maisteltu :D

   Poista
 2. Melko halpaa, sanoisin ovat lennot. Tuo tyhjä olo ilman yhtään matkalippua on tuttua. Mutta aikansa kutakin. Kymmenen vuotta sitten elimme aikaa, jolloin ei taloutemme antanut periksi kuin muutamia matkoja. Sitä kesti 15 vuotta. Nyt otamme vahinkoa takaisin täysin mitoin. Anteeksi jos hehkutan, mutta olen onnellinen kolmen reissun lentolippujen omistaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Juuri tuollaiset kolme matkaa varattuna on kyllä juuri passeli määrä :D Minulle saa kyllä hehkuttaa. Olen juuri niitä ärsyttäviä ihmisiä, jotka ovat innoissaan myös muiden matkoista :D

   Meilläkin suunnitelmat talven matkan osalta etenivät melkein heti tuon postauksen jälkeen. Siitä lisää myöhemmin tällä viikolla :)

   Poista
 3. Kauhistus, ei yhtään matkaa varattuna! :D Meillä on näin kauhea tilanne aika usein, niin kuin nyt. Ja suunnitelmatkin ihan auki, mutta se johtuu siitä, ettei tiedetä edes missä asutaan kuukauden päästä, joten vaikea varailla lentoja. Nuo Norwegianin lennot on kyllä halpoja, lähtisin jos asuisin Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :D On meilläkin niitä tilanteita, ettei matkoja ole varattuna, mutta yleisesti aina on joku vähintäänkin enterin painalluksen päässä, eikä noin epävarmaa matkatilannetta ole kyllä vuosiin ollut. Tilanne onneksi korjattiin melkein heti tuon postauksen jälkeen :)

   Tuo kyllä hankaloittaa matkasuunnittelua, ettei tiedä, missä asuu hetken päästä. Silloinhan matkoja on yleensä varattuna useampikin, kun elämä rullaa tietyllä rytmillä, ja sitä pystyy suunnittelemaan pidemmällekin.

   Poista
 4. Kalifornia on mulle kyllä varmasti väärimmäisin kohde, kun tunnen sen paremmin kuin moni siellä ikänsä asunut. Ellen olisi eläkkeellä, voisin harkita jopa uraa Kalifornian matkaoppaana, koska tunnen sen kuin omat taskuni. Onneksi minulla on kuitenkin muita kohteita mielessä runsaasti ja sitten sellaisia paikkoja, joihin minulla ei ole varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein se menee kyllä juuri niin, että omasta kotiseudusta ei tiedä, kun aina vaan ottaa selville varsinaisista matkakohteista.

   Maailma on kyllä täynnä ihania kohteita, joihin pitäisi lähteä. Ja ihan liikaa myös niitä, joihin ei tosiaan ole varaa :D

   Poista
 5. Suunnitelmia on itselläni paljon mutta ei ainuttakaan lukkoon lyötyä reissua. Jenkit kiinnostaisi road trippailumielessä paljonkin mutta nähtäväksi jää missä kohtaa pääsee sinne asti.

  Ihan ultimate dream olisi toki ajaa Pan American Highway :)

  VastaaPoista
 6. Mulla on parit lentoliput varattu ensi vuodelle ja kolmannet napin painalluksen päässä. Jenkeissä olen käynyt kerran, mutta siitä reissusta on jo 20 vuotta aikaa. Suunnitelmissa mennä uudestaan parin vuoden päästä. Katsotaan miten käy. Tuttu tunne muuten, että jos ei yhtään reissua ole suunnitelmissa, niin orpo olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parit lentoliput kuuluisikin olla takataskussa. Onneksi meilläkin nyt sentään yksi matka ihan lähi viikoille :)

   Poista
 7. Mulla on kanssa kamala ahdistus siitä, ettei tällä hetkellä ole mitään matkaa varattuna! Täähän on maaaaailmanloppu!! :D So I feel you <3 Toisaalta tuntuu välillä typerälle edes "valittaa" semmoisesta koska olenhan juuri käynyt kuukauden indoissa pyörimässä :D mutta, me matkailijathan ollaan tämmöisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkattomuus on kyllä haastavaa :D Mitä enemmän maailmaa näkee, sitä enemmän nälkä kasvaa. En tiedä voiko matkoihin koskaan tulla ähkyä :)

   Poista
 8. Kaliforniahan toimii aina ;) Mutta saatan olla hieman puolueellinen tässä kommentissani, hahaha... Mutta tiedän tuon tunteen, mikä on todella outo, jos ei ole yhtään reissua varattuna..! Jotenkin voisin kuvitella että tilanteeseen on tulossa muutosta kuitenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tilanteeseen tuli melkein saman tien muutos, joten nyt ollaan taas hetki onnellisia matkalippujen omistajia. Vuoden vaihteen jälkeen tilanne on taas matkattomuus, ellei pian pistetä töpinäksi ja suunnitella seuraavaakin matkaa :)

   Poista
 9. Kaliforniassa olimme suhteellisen äskettäin, mutta olisihan tuo suunta aika paljon lähemmäs yhtä bucket list -kohdettamme, nimittäin Hawaijia! Ja kyllähän aina San Franciscossa voisi päivän pari viettää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vasta ihan viime aikoina alkanut lämmetä Hawaijille. Kalifornian kautta se kyllä taittuisi aika näppärästi. Pieni välistoppi olisi kyllä sinne asti lentäessä ihan paikallaan :)

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan