Slider

Maón trendikäs satamakaupunki Menorcalla

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Teimme Menorcalla päiväretken Ciutadella de Menorcan lisäksi myös Maón kaupunkiin. Jos Ciutadellalla oli kaksi täysin erilaista puolta, kapeiden kujien paahteinen vanhakaupunki sekä raikas satama-alue, oli Maóssa kokonaisuudessaan merellinen tunnelma. Maó vaikutti olevan myös trendikkäämpi näistä kahdesta Menorcan kaupungeista. Jos jompikumpi näistä pitäisi valita loman tukikohdaksi rantakohteen sijaan, valitsisin ehdottomasti Maón. Uneliaan Ciutadellan rinnalla Maóssa riitti vilinää myös keskipäivän helteisinä tunteina.
En tiedä, miten korkealla merenpinnasta Maón bussiasema sijaitsee, mutta noin kilometrin matka kaupungin läpi satamaan on käytännössä jatkuvaa laskua. Maisema läpi kaupungin olikin mieletön. Korkeuserosta ja useista rappusista huolimatta matkanteko rattaiden kanssa oli helppoa. Joka kohdassa oli kiertotie vaihtoehtona portaille.Shoppailemaan emme täälläkään intoutuneet makkaravälikohtausta lukuunottamatta. Pieni kierros kauppahallissa sai riittää.Maón satama on muuten maailman toiseksi syvin luonnonsatama. Nämä miljoonien eurojen arvoiset jättiläisveneetkin voivat huoletta ajella perille saakka.

Pysy matkassa mukana:

18 kommenttia:

 1. Tunnelmallisen näköistä! Hyvä, että portaille löytyi kiertotie - kävin nimittäin juuri Santorinilla, ja siellä kiertoteitä portaille (joka siis oli suunnilleen synonyymi kadulle) ei todellakaan ollut. En ole tullut käyneeksi millään Espanjan saarella, mutta Maó vaikuttaisi juuri sellaiselta paikalta, missä varmasti viihtyisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuon takia olemme jättäneet Santoriinin toistaiseksi välistä, kun olen lukenut, ettei siellä pääse minnekään rattaiden kanssa. Koko Menorcalla tuo oli kyllä hyvin ajateltu, enkä muista meidän kantaneen rattaita portaissa oikeastaan missään.

   Poista
 2. Onpa jännän suuret korkeuserot! Mukavan merellisen oloinen kaupunki muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Ne korkeuserot tekee Maósta kyllä tosi kauniin. Ja ne korkeuserot jatkuvat merenpinnan alle asti. Maóssa on nimittäin maailman toiseksi syvin luonnonsatama.

   Poista
 3. Kivan näköistä. Mallorca ja Menorca ovat alkaneet kiinnostaa kovasti, niin välimerellistä kun siellä tuntuu olevan. Mutta näemmä on ihmisiäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Menorca on aika rauhallinen saari, mutta ei siellä yksin tarvitse kyllä missään olla :)

   Poista
 4. Tosi kauniin näköistä! :) kyllä nyt kelpaisi lämpimät maisemat ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kelpaisi! Tämän päivän vesisade ei kyllä ole houkuttelevin sää. Aurinko ja lämpö tosiaan kelpaisivat.

   Poista
 5. Tämä paikka kyllä oikein huokuu välimerellistä tunnelmaa. Ei ihme että tykästyitte! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin huokuu! Onneksi kiersimme myös saaren kaupungit. Oltaisi jääty paljosta paitsi.

   Poista
 6. Ihana paikka! Mä tykkään kaupungeista, joissa on paljon korkeuseroja. Meilläkin aina ne rattaat tietysti aiheuttaa päänvaivaa, mutta yllättävän monessa paikassa niidenkin kanssa selviää. Tuli muutenkin pieni Espanja-ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeuserot tekee maisemasta kyllä tosi kauniit. Onneksi aika usein portaille on vaihtoehtonsa, niin pääsee rattaidenkin kanssa etenemään sujuvasti. Tässä vesisateessa tulee minulle ikävä ihan mihin tahansa lämpimään :)

   Poista
 7. Ihania Espanja-tunnelmia ja symppiksen oloinen pikku kaupunki. Espanja on kyllä semmoinen paikka, mitä haluaisin pian uudestaan kiertelemään. Mallorcalle en varmaan uudestaan lähde, vaikka ihan mukava paikka olikin, mutta Menorca voisi kiinnostaakin joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjassa on kyllä paljon mielenkiintoisia paikkoja. Minäkään en ihan heti Mallorcalle lähtisi takaisin, vaikka siitä pidinkin, mutta Menorcaaa voisin harkita jossain kohtaa uudelleenkin.

   Poista
 8. Mielenkiintoinen yksityiskohta tuo sataman syvyys. Kivan oloinen kaupunki kaiken kaikkiaan. Melkeinpä viihtyisimpiä espanjalaisia kaupunkeja ovat nämä hieman vähemmän tunnetut kaupungit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sataman syvyyden huomasi kyllä huvipursien koosta. Pääsee isompikin paatti ihan satamaan asti :)

   Poista
 9. kylläpäs tulikin kaipuu etelään, terassille ja rose-lasilliselle <3

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan