Slider

Deira - Dubain värikäs kaupunginosa

torstai 3. marraskuuta 2016

Yleinen mielikuva Dubaista on pilvenpiirtäjiä, kiiltoa ja hohtoa. Sitä mekin lähdimme Dubaihin ihmettelemään. Halusimme kuitenkin vierailla myös kaupungin täysin toisenlaisessa ympäristössä. Jos Dubain pilvenpiirtäjien värimaailma on hillityn harmaata ja ruskean eri sävyjä, on Deiran kaupunginosa täynnä väriloistoa.

Deira taitaa olla myös monen muun turistin vierailukohde, sillä meitä osattiin odottaa. Matkustimme metrolla Palm Deiran asemalle, josta kävelimme Deiran pienille kujille lähelle Gold Soakin aluetta. Aluetta, joka on täynnä kultaliikkeitä. Salamana mieheni ympärillä hääri viisi korukauppiasta kellorivistöt ranteissaan. Osta hyvä kello, myymälässä on lisää vaihtoehtoja, lähtekää mukaan katsomaan. Myyjien harmiksi emme olleet heidän kohderyhmäänsä. Mieheni pitää kyllä miesten tavoin kelloista, mutta ei turistikojukelloista. Myyjät jäivät nuolemaan näppejään.

Minä kyllä jaksoin ihastella tätä Deiran väriloistoa niin näissä upeissa koriste-esineissä, mausteissa kuin huiveissakin. En ostanut mitään, sillä en yleensäkään osta mitään mitä en oikeasti tiedä tarvitsevani. Ja tavanomaisen skandinaavisesti sisustetussa kodissamme nuo väriläiskät eivät edes näyttäisi yhtä hienoilta kuin mitä ne Deiran kujilla, juuri oikeassa ympäristössään ovat. Tuliaisiksi tuodut mausteet taas jäävät harmittavan usein odottamaan kaapin pohjalle parasta ennen -päiväyksen ylittymistä ja biojätteen sekaan päätymistä.

Deiran huivit muistuttivat minua Thaimaan huiviepisodistamme. Näimme siellä kauniita huiveja katumyyjällä, ja ajattelimme valikoida mieleisemme paluumatkalla. Myyjäpä oli ehtinyt kerätä huivinsa, emmekä löytäneet huiveja enää ahkerasta etsimisestä huolimatta, vaikka matkaa oli vielä lähes kaksi viikkoa jäljellä. Lopulta päädyimme ostamaan huivit triplahintaan Bangkokin lentokentältä. Voi kun olisin tuolloin tiennyt, että tulen olemaan seuraavalla viikolla Dubaissa kauniiden huivien äärellä. Olisi jäänyt nuo lentokentän huivit ostamatta. Muistinpa jälleen hyvän säännön, joka pätee matkailussa ihan kaikkeen. Älä jätä mitään myöhemmäksi. Toista mahdollisuutta ei välttämättä enää tule.

Deiran kaupunginosa ei kuitenkaan ole pelkästään kultaa, mausteita ja huiveja. Deiraa ympäröi Dubai Creek -joki, jossa seilaa näitä kuvan mahtavan sympaattisia kauppalaivoja, mutta myös turisteja kyydittämään tarkoitettuja veneitä. Me emme hypänneet turistiveneiden kyytiin, vaan tyydyimme ihastelemaan jokimaisemaa rannasta käsin. Deirassa vierailu toi kuitenkin miellyttävää vastapainoa Dubain kimallukselle.Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi.

Pysy mukana matkassa:

23 kommenttia:

 1. Ihania mausteiden värejä. Torit on kyllä muutenkin kivan värikkäitä paikkoja, joten yleensä reissuihin kuuluu se väriterapiaa torilöa-käynti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mausteet on kyllä aina yhtä houkuttelevia. Onneksi ei tullut ostettua kaapin täytteeksi tällä erää :) Väriterapiana tuo meni tosiaan todella hyvin!

   Poista
 2. Ihanan värikkäitä mausteita ja huiveja! Minullakin on tainnut käydä kerran jos toisenkin niin, että en ole ostanut jotain haluamaani sen nähdessäni, ja sitten en olekaan myöhemmin enää löytänyt sitä. Kyllä on harmittanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkoilla pitäisi muistaa aina tarttua tilaisuuteen heti. Aina sitä ei vaan muista. Minulta meinasi Perussa jäädä maailman kaunein taulu ostamatta, kun en heti sitä ostanut ja sitten kun sen uudelleen löysin, niin kauppa oli menossa kiinni. Onneksi myyjä oli vielä paikalla ja sain taulun.

   Poista
 3. Deiran alue oli piristävän erilainen Dubain pilvenpiirtäjiin verrattuna. Minulle on myös käynyt niin, etten ole alkulomasta ostanut jotain mikä miellytti silmää ja myöhemmin en enää muistanut missä se kauppa/koju oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deira oli tosiaankin piristävää vaihtelua siihen pilvenpiirtäjien maisemaan. Me muistettiin Thaimaassa missä koju oli, mutta kauppias pirulainen oli vienyt kojun mennessään, heh :D

   Poista
 4. Olen huivihullu. Minulla on aivan liikaa ulkomailta raahattuja huiveja, joita kyllä käytän myös, eli eivät ne laatikkoon ole jäänyt. Silti liika on liikaa.

  Deira oli kiva paikka kahvitella. Löysimme sieltä vielä aasialaisten vähemmän siistin kaupunginosan, niin tuli vähän vastapainoa sille kullan kimalluksellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen hamstrannut huiveja matkalta jos toiselta. Minulla on taas usein käynyt niin, että en sitten kaikkia käytäkään, ja olen niitä sittemmin lahjoittanut äidille ja siskolle. Sentään ovat käyttöön tulleet :)

   Meidän Deiran visiitti oli suhteellisen pikainen. Koitimme sieltä jotain ravintolaa bongata, mutta lopulta päädyttiin jatkamaan matkaa, kun ei sopivaa tullut vastaan. Sitä kultaa oli siellä kyllä ihan riittämiin :D

   Poista
 5. Kullalla, mausteilla ja huiveilla pääsee aika pitkälle. :D Mullakin on nykyään onneksi vähän enemmän järkeä päässä ja tulee tehtyä vähemmän turhia heräteostoksia reissuista ja muutenkin.

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia. Pitäisikö sinne Dubaihinkin mennä? Siellä niin usea käy ja ilmeisesti pitää paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oikein vieläkään tiedä, pidinkö Dubaista vai en. Siksi kirjoituksiakin sieltä tipahtelee edelleen, kun en oikein osaa tarttua koko matkaan. Olen sitä mieltä, että joka paikassa on hienoa käydä kerran. Dubain osalta minulla ei ole tarvetta palata, mutta kiva oli nähdä kaikki se ihmeellinen ökyily.

   Poista
 7. Dubaissa ei tullut tuolla käytyä, mutta sen naapurissa Burj Dubaissa kylläkin. Se oli niitä harvoja paikkoja Dubaissa, joissa jopa viihdyin. Fiilis oli jotenkin autenttisempi, vaikka sielläkin soukeissa ne kaupustelijat hieman häiritsivät. Värikästä seutua se oli myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei muistaakseni käyty Burj Dubaissa. Siellä on kyllä paljon erilaisia kaupunginosia. Ei pelkkää pilvenppiirtäjää.

   Poista
 8. Täytyypä laittaa tänä Deira mieleen. Tuli luettua tänään Mondosta Arabiemiraateista ylipäätään ja se on alkanut kiehtomaan matkakohteena. Aikaisemmin en ole ollut siellä kuin 24 h Sharjahissa, joten aika pienet tiedot itsellä on vielä omakohtaisena kokemuksena maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Deira oli kyllä oikein kiva vierailukohde ja vaihtelua pilvenpiirtäjiin. Tuolla kannattaa kyllä kierrellä muutakin kuin pelkkää Marinan aluetta ja palmusaaria, vaikka kiva oli nähdä nekin.

   Poista
 9. Niin ihanan pirteitä värejä! Mä ihastelen aina juuri reissuilla noita värikkäitä esim.sisustustuotteita mutta sit muistan saman kun sinä että ehkä ke ei näytä samalta meidän aika neutraalinsävyisessä kodissa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuollaista olisi kyllä ihanaa ostaa - ja samalla ei olisi kiva ostaa, koska menisi kuitenkin kaapin täytteeksi, eikä sopisi ollenkaan omaan sisustukseen :D

   Poista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Kohtahan Burj Dubai on vain maailman toiseksi suurin rakennus, kun se kilometrin (!) korkuinen rakentuu Jeddahiin. Hurjaa! Tuntuu ihan epätodelliselle nuo pilvenpiirtäjien korkeudet.

  En tiedä mistä ihmeestä moinen suuruudenhulluus on saanut alkunsa. Lienee öljysheikeillä ollut liikaa rahaa ja aikaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kilpailu maailman suurimmista on kyllä ihan järjetöntä. Kai siitä joku sheikki saa kiksit rakennuttaessaan suurempaakin suuremman.

   Poista
 12. Tuttuja paikkoja toukokuulta. :) Etenkin kauniisti esille laitetut mausteet olivat niin kauniita, vaikka meininki kovin turistinen. Että siellä ottivat päähän juuri nuo kopiokellojen ja -laukkujen myyjät. Ja aina on tyyppejä, jotka niihin sortuvat. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni onkin tänä vuonna käynyt Dubaissa. :)

   Ihan varmasti monetkin ostavat kellonsa ja korunsa noilta myyjiltä. Sääli monelta kannalta.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan