Slider

Uutta Lauttasaaressa: Soul Walk Helsinki

tiistai 2. kesäkuuta 2020

Lauttasaari, onnellisten saari on juuri saanut täysin uuden merkityksen. Lauttasaaren rannoilla tulee onnelliseksi kävellessä myös yksin, täysin omassa rauhassa, mutta Soul Walk Helsinki tarjoilee onnellisuuteen uudenlaiset avaimet.

Moni on potenut koronakeväänä yksinäisyyttä, kun taas toiset valittavat jatkuvaa perheen läsnäoloa. Minä olen saanut täyslaidallisen molempia. Kun viikon ajan hoitaa lasta kotona samaan aikaan kun yrittää tehdä töitä, on seuraava oma viikko ilman lasta enemmän kuin tervetullut. Oman viikon jälkeen lapsen seura on taas se, mitä onkin jo kaivannut. Rakastan lastani, mutta rakastan myös omaa aikaani.Koronakeväästäni onkin jäänyt puuttumaan vain yksi merkittävä asia: aikuinen seura ja läsnäolo.

Kutsu Soul Walk Helsingin lanseerauskävelylle tulikin kuin tilauksesta.


Luontoa, läsnäoloa ja merkityksellistä keskustelua


Lähdimme matkaan aamulla Vattuniemestä ja kiersimme Lauttasaaren rantaa pitkin ehkä noin puolen tunnin ajan. Upeissa maisemissa, hyvässä seurassa keskustellen ajantaju katoaa. Niin katosi minullakin. Välillä se katosi mustikanvarpuja ihastellessa, välillä uppoutuen keskusteluun. Ja tämä kai oli juuri se läsnäolevan kävelyn tarkoituskin. Elää hetkessä.


Lauttasaaren maisemiin en varmasti kyllästy koskaan, mutta taukopaikalla meitä odotti vieläkin upeampi näky: aamiainen katettuna aurinkoiselle rantakalliolle.

Jos maisemat tekevät minut onnellisiksi, niin niin tekee hyvä ruokakin. Ja nämä kaksi yhdistettynä olin kuin taivaissa. Joku ihana oli nähnyt vaivaa siihen, että oli ensinnäkin valmistanut näin herkullisen aamiaisen, ja sen lisäksi kantanut ja kattanut sen meille valmiiksi keskelle luontoa. Tämä joku on Lumière WeeGee. En muista, koska viimeksi olisin saanut näin kaunista aamiaista näin kauniissa maisemissa. Sanat eivät edes riitä kuvailemaan.

Aamiaisen ohessa ohjelmassa oli ohjattu keskusteluosuus. Aloitimme sen mielikuvaharjoituksella, minkä pohtimista olen jatkanut muutamia kertoja kävelyn jälkeenkin. Tämän jälkeen jatkoimme keskustelua. SoulWalkilla ei kysellä, kuka olet, mitä teet ja mistä tulet. Voit osallistua keskusteluun tai kuunnella muiden ajatuksia.

Kävely kestää kolme tuntia, ja voi pojat, että aika lensi kuin siivillä. En voi uskoa, että olimme matkassa niin kauan. Olisin voinut jäädä rantakalliolle pidemmäksikin aikaa. Vaikka koko päiväksi.

Ei auttanut. Oli palattava takaisin etätyön touhuun.

Mikä on Soul Walk Helsinki?


SoulWalkHelsinki -kävely on tiedostavan elämän luontokävelyä suomalaisessa maisemassa.

SoulWalkHelsinki -kävelyiden ydin on pyrkimys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja läsnäoloon.

Olemme kuin saunan lauteilla, esittäydymme etunimillä, ja toivomme, että jokainen olisi kävelyn jälkeen hieman enemmän kuin sinne saapuessaan. Aamukävelyistä Lauttasaaren rannoilla on muodostunut uusi luksus, tämän ajan normaali. Tiedostavan, hyvää tekevän kävelyn myötä tulemme tietoisemmiksi huomaavaisuuden merkityksestä ja vältämme vahingoittamasta itseämme sekä muita.

Levähdyspaikassa kävelijöitä odottaa ohjatun keskustelun osuus, tarina tarinasta, johon halukkaat voivat osallistua jakamalla kokemuksiaan tai keskittyä kuuntelemaan ja nauttia vastaanottamisesta. Kuuleminen ja kuulluksi tuleminen on tärkeää.

Täydellisen päivän aloitukseen katamme aamiaisen puhtaista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista luonnossa nautittavaksi. Ohjatut keskustelut käynnistyvät aamiaisen aikana Rian ja Sissin vuoropuhelulla kulloisenkin kerran teeman mukaan.

Toisinaan SoulWalkHelsingissä vierailee asiantuntijoita elämän eri alueilta.

Miten voi osallistua Soul Walkille?


Ensimmäinen varsinainen SoulWalkHelsinki -tapahtuma järjestetään 10.6. ja siihen voi ilmoittautua Facebookin ja Instagramin kautta:

SoulWalkHelsinki Facebook-sivun löydät täältä.
SoulWalkHelsinki Instagram-sivun löydät täältä.

Muut ajankohdat löydät SoulWalkHelsingin sivuilta ylläolevista linkeistä.

Pysy matkassani mukana seuraamalla somekanaviani:

4 kommenttia:

 1. Ihan uusi konsepti minulle - pitääpä tutustua heidän sivuihinsa tarkemmin. Aamiainen luonnossa, hyvällä säällä, on upea juttu - valitettavasti ihan kaikki aamut eivät Suomen kesässä ole ihan tuollaisia ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli oikein tervetullut konsepti tähän kevääseen!
   Tuon aamiaisen kanssa se on kyllä juurikin näin, että tuurista on kiinni, millainen sää sattuu olemaan. Tälle keväälle on sattunut niin räntäsadetta kuin näitä kauniita päiviäkin. Toivottavasti kesä olisi pääsääntöisesti kaunis ja lämmin!

   Poista
 2. Minullekin uusi konsepti, mutta kuulostaa todella kivalle. Lauttasaari on kaunista aluetta ja merta katsellessa sielu lepää. Siihen kun yhdistetään vielä herkullinen aamiainen, niin voiko enempää toivoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi kiva! Toivottavasti ihmiset löysivät konseptin pariin. Lauttasaaren luonto on ihana ja aamiainen tosiaan kruunasi tämän!

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan