Slider

Tokatoka Resort Fidzin pääsaarella, kävelymatkan päässä lentokentältä

sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Olin Fidzillä viime joulun. En ollut ennakkoon suunnitellut majoittuvani pääsaarella matkan päätteeksi, mutta luonto päätti toisin. Saariryhmää lähestyi sykloni, jonka vuoksi jouduin palaamaan pääsaarelle Yasawa-saarilta kaksi yötä ennen alkuperäistä suunnitelmaa.Seven Seas -blogin Sanna vinkkasi, että huonolla säällä Fidzin pääsaarella on hyvin mahdollista, että tiet ovat poikki tulvavesien vuoksi, eikä näin kauempaa pääsaarelta pääsisi lentokentälle millään. Ja koska palasin pääsaarelle juurikin huonon sään vuoksi, jotta pääsisin lennolleni, valitsin hotellin, mikä on kävelymatkan päässä lentokentältä. Voisin siis tarpeen vaatiessa vaikka juosta kentälle.
En halunnut tietenkään myöskään maksaa turhan paljon siitä, että pääsisin viettämään aikaa mahdollisella sateisella säällä pari päivää hotellin sisätiloihin. Siinähän ei olisi mitään järkeä. Tokatoka Resortin hinta oli noin 60 euroa yöltä, ja se kelpasi vallan mainiosti.


Palvelu mitäänsanomatonta Yasawa-saarten ystävällisyyden jäljiltä


Palvelun laatu oli kai ihan ok, mutta se iski silti vasten kasvoja Yasawa-saarten resortin jäljiltä. Kun Yasawa-saarilla juostiin rantaan vastaan, kyseltiin kuulumiset, toivotettiin tervetulleeksi kotiin, oli Tokatoka resortilla vastassa nainen naama peruslukemilla. Hän luetteli tarpeelliset litaniat ja lähetti minut huoneeseen laukunkantajan kanssa, jonka oikea tehtävä oli laskea kanssani huoneessa olevat irtotavarat: pyyhkeet, kaukosäätimet, silitysraudat ja -laudat. Nämä merkattiin paperille ja allekirjoitettiin. Lähtiessäni tavarat laskettaisiin uudelleen ja tarkistettaisiin, etten ole varastanut mitään.

Tämä varmasti kertoo hieman hotellin tasosta, tai ei ehkä hotellin, mutta sen vieraiden tasosta. Toki hinta oli aivan toisenlainen kuin Yasawa-saarilla, ja ehkä tämän verran lomastaan maksavat ovat niitä, joiden matkaan lähtee pyyhe ja kaukosäädin. Mene ja tiedä. On meitä moneen.

Huone tilava erillisellä makuuhuoneella


Huoneeni oli erittäin tilava. Siinä oli olohuone, jossa oli pieni avokeittiö, sekä erillinen makuuhuone ja jopa kaksi parveketta. Sain tosin kuulla jälkikäteen, että minut oli upgreidattu. Huone oli siisti ja puhdas, eikä siinä ollut moitittavaa.


Uima-allasalue täynnä lapsia


Tokatoka Resortilla on uima-allasalue, mutta se oli niin täynnä lapsia, etten olisi mahtunut aikuisena sekaan. Tai ainakaan siitä ei olisi ollut mitään iloa. Törmäsin hotellilla perheeseen, joka oli minun kanssani samaan aikaan myös Octopus Resortilla. Jopa heidän noin 10-vuotiaiden poikien mielestä allasalue oli liian täynnä lapsia, eivätkä he ensin meinanneet haluta mennä uimaan. Luulen, että he lopulta menivät kuitenkin. Ei kai heillä ollut muutakaan tekemistä, kun olivat myös saapuneet myöhään iltapäivällä ja nimenomaan evakkoon lähestyvää syklonia pakoon.

En suosittelisi Tokatoka Resortia lomakohteeksi, mutta välistopiksi kylläkin


En missään nimessä suosittelisi Tokatoka Resortia koko Fidzin loman kohteeksi. Ei olisi mitään järkeä lentää maapallon toiselle puolelle tällaiseen paikkaan. Ei sitten mitään järkeä! Euroopasta löytyy monin verroin parempia paikkoja lomailuun.

Mutta jos joudut viettämään Fidzin pääsaarella lentokentän lähellä yön sen vuoksi, että lennät Fidzille niin myöhään, ettet enää ehdi siirtymään pienemmille saarille tai päinvastoin lennät pois niin aikaisin, ettet ehdi palaamaan saarilta, niin siinä tapauksessa Tokatoka Resort on varsin hyvä vaihtoehto. Edullinen, lähellä lentokenttää ja kuitenkin siisti ja puhdas.


Jos haluat tietää, minne Fidzillä kannattaa mennä, lue nämä:

Pysy matkassa mukana:

2 kommenttia:

 1. Eipä ole tuollaista majapaikkaa tullut vastaan missään, että käytäisiin läpi huoneen varusteet varkauksien pelossa. Liekö heillä hiljattain sitten ollut joku kokemus asiasta. Varmaan tuo yöpyminen tuolla onkin nimenomaan välietappi useimmille ja senkään takia palveluun ei oikein jakseta panostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole koskaan ennen törmännyt tähän, että syynättäisiin jokainen huoneen irtoava osa läpi siltä varalta, että se lähtisi vieraan matkaan yöpymisen jälkeen. Mutta toki se on ymmärrettävää, jos se on heillä suurenakin ongelmana.
   Hintatasohan tuossa oli myös tosi matala, eli ilmeisesti tuolla ajatellaan juurikin niin, ettei vain yhden yön asiakkaiden takia kannata panostaa.

   Poista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan