Slider

Kesän lomasuunnitelmat selvillä - tiedossa ainakin Ahvenanmaata, karhuja ja yllätyksiä

sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Kesän lomasuunnitelmani alkavat olla pikkuhiljaa selvillä. Vihdoin!

Varmaan monen muunkin kesä meni koronan myötä uusiksi, mutta synkin mahdollinen ennustus ei onneksi toteutunut, ja ainakin tähän asti kesää on saatu viettää ihanan vapaasti lähimatkaillen. Toivottavasti suunta jatkuu samanlaisena, ja tämän hetken suunnitelmat säilyisivät ennallaan.

Tähän maisemaan pystytän DYI-joogaretriittini.


Koronan ansiosta pääsen itseasiassa vetämään bucket-listaltani sellaisia kohtia yli, mitä en olisi ilman koronaa tullut tehneeksi. En ole nimittäin koskaan käynyt Ahvenanmaalla, ja olen aina halunnut nähdä karhuja luonnossa.

Ja hei, olemmehan jo aloittaneet kesämatkailun, kun kävimme tyttären kanssa kesäkuun alussa Holiday Club Caribiassa kylpylälomalla. Siitä ihanasta kesäretkestä voit lukea lisää täältä.

Päivä Ahvenanmaalla -risteily Helsingistä 


Onni onnettomuudessa, että ruotsalaiset ryssivät koronastrategiansa, eikä Päivä Tukholmassa -risteilyitä järjestetä. Olen nimittäin pitkään - jo vuosikymmeniä - halunnut käydä Ahvenanmaalla, mutta en ole toistaiseksi tullut lähteneeksi sinne. Jotenkin se on lähellä, mutta silti niin kaukana ja hankalasti saavutettavissa.

Mikä ihanan helppo mahdollisuus onkaan lähteä käymään Ahvenanmaalla nyt, kun laiva vie sinne kokonaiseksi päiväksi, ja laiva odottaa satamassa tavaroidemme kanssa.


Näitä risteilyitä järjestetään heinäkuun perjantaisin 3.7. lähtien. Jos sinulla on ollut haave Ahvenanmaasta, kannattaa napata mahdollisuus nyt, ennen kuin ruotsalaisetkin saavat koronan hallintaan ja laivat alkavat pyyhältää Ahvenanmaan ohi.

Pääsemmepä samalla myös ystäväni kanssa reissuun, vaikka Romanian joogaretriittimme siirtyikin hamaan tulevaisuuteen. Hän nimittäin ottaa lapsensa mukaan, ja teemme tästä naisten ja lasten yhteisen matkan.

Risteilemme tyttäreni kanssa Ahvenanmaalle yhteistyössä Tallink Siljan kanssa. Lisätietoja Ahvenanmaan risteilyistä löydät täältä.

Jos on vinkkejä Ahvenanmaalle 5-9-vuotiaiden lasten kanssa, otan kaikki vinkit ilolla vastaan!

Karhusafari Kuhmossa ja yöpyminen heinäladossa


Toinen pitkäaikaisista haaveistani on nähdä karhuja luonnossa. Joka kerta, kun olen käynyt isäni kanssa lakkasuolla, olen ollut kamera valmiina siltä varalta, että karhu sattuisi tulemaan vastaan. Tiedän, että niillä soilla karhuja kyllä asustelee, mutta ovat kiertäneet meidät kaukaa. Tai ainakin niin hiljaa, ettemme ole niitä nähneet kertaakaan. Enkä nyt tiedä, olisinko ihan oikeasti koskaan halunnut törmätä karhuun lakkasuolla rämpiessäni.

Olen pitkään ajatellut Itä-Suomessa järjestettäviä karhusafareita, karhunkatselukoppeja, vai miksikä niitä ikinä kutsutaankin. Nyt muutamakin kertoi suunnittelevansa tälle kesälle vastaavaa, ja sitten kun näin Vaihda Vapaalle -bloggaajan itse teossa Kuhmossa, houkuttelin kollegani mukaan ja nyt meillä on heinäkuulle varattuna karhunkatselukoppi yhdeksi yöksi.

Eräjormailumme ei tosin rajoitu vain karhunkatseluun, vaan itse etsin parhaillaan edelliseksi yöksi jotain kivaa edukasta majoitusta Kuhmon läheltä, ja karhukopin jälkeiseksi yöksi olemme varanneet yön heinäladosta. Heinälato taas sattuu olemaan Hossan kansallispuiston lähellä, eli tästä retkestä ei luontoa tule puuttumaan!

Vielä olisi pohdinnassa, missä vietämme vielä yhden yön heinäladon jälkeen. Suunta on takaisin etelään päin, ja teemaanhan sopisi kollegani sanoin yö navetassa, hah! Nämäkin vinkit otetaan vastaan!

DYI joogaretriitti mökillä


Kesän ainoa varattuna ollut ulkomaanmatka, joogaretriitti Romaniassa, peruuntui koronaviruksen takia. Retriitin olisi itseasiassa pitänyt jo olla. Jooga ja rauhoittuminen olisi tullut enemmän kuin tarpeeseen tämän kevään jälkeen, niin kuin se olisi tullut tarpeeseen ilman koronaakin. Yhdistänkin Kuhmon reissuun pysähdyksen Keski-Suomessa vanhempieni mökillä. Siellä aion joogata, saunoa ja tehdä palapeliä kenties parin päivän verran. Riippuen siitä, miten kauan vanhempani raaskivat olla poissa mökiltä :)

Palaamme kyllä mökille vielä tyttäreni kanssa omatoimisen karanteenin jälkeen, jotta pääsemme viettämään kesälomaa myös isovanhempien kanssa.

Hertz minileasing -auto kesäksi


Korona-ajan rajoitukset eivät pääsääntöisesti ole sopineet tipan tippaa elämäntyyliini. Pidänhän matkustamisesta enkä omista autoa. Nyt ei ole päässyt matkustamaan, ja julkisten liikennevälineiden käyttöä on pitänyt rajoittaa.

Onneksi löysin Hertzin minileasingin, ja näin saan auton käyttööni kuukaudeksi alle viidelläsadalla eurolla. Minusta se erittäin kohtuullinen hinta, kun ottaa huomioon sen, että hintaan kuuluvat vakuutukset, omavastuun pienentävät vakuutukset, huollot sun muut. Mitä näitä nyt auton käyttöön liittyviä palveluita onkaan. Tämän lisäksi kun huomioi sen, että myös juniin ja lentoihin saisin normaalioloissa kulutettua sievoisen summan rahaa, on autolla kuukauden kruisailu varsinaisen edukasta.

Yllätysviikonloppu 40-vuotissankarille


Lomani päätteeksi pääsemme vielä yllättämään myöhemmin syksyllä 40 vuotta täyttävän serkkuni. Olemme varanneet neljän naisen kesken yhteisen viikonlopun sekä lapsenvahdit. Muut tiedämme jo suunnitelman, mutta serkkuni on niistä vielä autuaan tietämätön.

En siis paljasta suunnitelmiamme ennakkoon täällä, vaan tämä viikonloppu saa tulla yllätykseksi ihan kaikille.

Ai että, miten rakastankaan yllätysten järjestämistä!

Holiday Club lomatestaus jatkuu kesäloman jälkeen


Kesäni ei onneksi lopu elokuun alkuun, vaikka lomat käytännössä loppuvatkin. Minulta säästyy vielä yhden viikon verran lomaa, ja onkin tarkoitus, että syys-marraskuussa vierailisimme tyttäreni kanssa vielä neljässä Holiday Clubin kylpylässä lomatestaaja-pestimme ansiosta.

Muistathan, että myös sinulla on mahdollisuus edullisempaan kylpylälomaan.

-15 % alennus koodilla LAHDETAANTAAS Holiday Clubin verkkokauppaan. Tarjous on voimassa 31.12.2020 saakka ja koskee kaikkia lomia saatavuuden mukaan.

Kylpyläloman alennuksella pääset varaamaan tästä linkistä.

Minkälaisia kesäsuunnitelmia sinulla on?


Pysy matkassa mukana:

13 kommenttia:

 1. Hienoja suunnitelmia sinulla. Ahvenanmaalla saatte päivänne kulumaan hienosti. Siellä on paljon nähtävää. Mekin pohdimme tuota karhusafari mutta emme mitään lyöneet vielä lukkoon.
  Meidän kesän the reissu on jo tehty Norjaan Lofooteille ja Helgelandiin.
  Ehkä loppulomalla vielä teemme päiväretkiä lähialueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin suunnitelma kuulostaa kokonaisuutena oikein hyvältä! Ahvenanmaata odotan jo innolla, kun en ole siellä koskaan käynyt. Tosin kaikkea muutakin odotan jo innolla, kun on muutakin uutta tiedossa :)

   Teidän Lofootit näyttikin upealta!

   Poista
 2. Kivoja reissuja teillä tiedossa! Varsinkin tuo Ahvenanmaa on ihana idea, itselläkin on ollut jo vaikka kuinka kauan bucket listillä, mutta vielä tänäkään kesänä tie ei vie sinne, vaan reissukalenteri on täyttynyt muista kohteista. Saaristoon mennään kyllä mekin, Turun ja Tammisaaren. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesä on kyllä ollut kiinnostavaa tekemistä täynnä. Suomi on hieno maa!

   Poista
 3. Kivoja kesäsuunnitelmia! Koska itse kiertelen Ahvenanmaalla lähes joka kesä niin laitan tähän pari Maarianhaminan vinkkiä lapsille ja aikuisille, nimittäin merimuseon ja museolaiva Pommernin https://fammomatkalla.blog/2018/08/30/maarianhaminan-nahtavyyksia/

  Lapset pitäisivät varmasti myös Kastelholman linnasta ja Jan Karlsgårdenista, mutta siellä ei ehkä ilman autoa ehdi käydä yhden päivän aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä vinkit olivatkin meillä käytössä Maarianhaminassa. Kiitos vielä jälkikäteen vinkkien linkkauksesta! Pidimme Pommernista paljon!

   Poista
 4. Joo, karhuun on kyllä vaikea törmätä luonnossa. Noissa kojuissahan pitää olla hiirenhiljaa. Jos kuuluu tömäys tai muuta, karhu juoksee pois. Tavallisesti karhu välttää viimeiseen asti ihmistä luonnosta. Olen varma, että lakkasuolla käydessänne, karhu on ainakin kuullut teidät, todennäköisesti myös nähnyt! Tuo kojukokemus on upea ja suosittelen kyllä ihan tosissaan!

  Tänään viimein me peruttiin viimeisetkin Pohjois-Amerikan-jutut. Katsotaan, josko Pohjois-Norjassa lähtisimme käymään. Koronatilannetta seuraten ehkä myös Euroopassa...

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea, että olet noin monipuolisesti löytänyt kivaa tekemistä tänä poikkeusaikana. Me teimme vielä radikaalimman päätöksen ja päätimme ainakin aluksi pyöräillä ja retkeillä lähiympäristössä. Vantaa pyöräillen -projekti ei varmaan kuulosta kovin jännittävältä, mutta meille yhden kesän viettäminen näin sopii hurjan hyvin. Saattaa kyllä olla, että hetken päästä agenda laajenee ainakin Espooseen, Tuusulaan ja ehkä jonnekin muuallekin. Kivaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 6. Hyvältä kuulostaa nämä suunnitelmat. :) Kesäisiä vaihtoehtoja ja Ahvenanmaa on varmasti todella kaunis! Olisi kyllä huikeaa nähdä karhuja luonnossa, ne ovat upeita eläimiä. Auton liisaamista mekin olemme ajatelleet ja katselleet, mutta vielä toistaiseksi jäänyt ajatuksen tasolle. Jos tästä vielä kesämatkoja keksimme, niin varmaankin sitten liisaus tulisi eteen. Se on kyllä näppärä keksintö. :)

  VastaaPoista
 7. Oi, tuo heinälato Hossassa kuulostaa super jännittävältä. Kivoja kesäsuunnitelmia sinulla on. Karhut kiinnostavat itseänikin mutta olen pohtinut karhusafaarien eettisyyttä 🤔 Haaskalle oppineet karhut syövät tyytyväisenä vaikka ihmisen haju tuntuisi ja se voi aiheuttaa ei-toivottua kontaktin ottoa.

  VastaaPoista
 8. Meillähän on ihan samat suunnitelmat! Maarianhaminaan olemme lähdössä "samaisella" risteilyllä (ja blogiyhteistyönä) 10.7. ja karhuja katselemaan Lieksaan kuun lopussa. Elokuussa reittimme sitten eroavat, kun me suuntaamme Norjaan, Seadreamin risteilylle Oslosta Bergeniin. Mutta ihan kiva kesähän tästä on tulossa, vaikka matkustusrajoituksia vielä onkin - vai mitä?

  VastaaPoista
 9. Kivoja suunnitelmia! Harmikseni Ahvananmaan reissu piti jättää väliin, kun yhteistyömatka olisi ollut jo tällä viikolla. Tämä viikko meni vielä töissä ja loma kutsuu ensi viikolla. Ahvenanmaa on kyllä kiva. Muutama vuosi sitten kävin viimeksi työmatkalla. Omat suunnitelmat painottuvat kotimaahan; Kolille ja Jyväskylään. Jotain muutakin saattaa vielä ilmaantua :)

  VastaaPoista
 10. Se karhusafari näytti mielenkiintoiselta, kun seurasin Vaihda vapaalle -instasta sitä myös.
  Ihanaa kesää ja reissuja! Harmi, että alkuperäiset peruuntuivat, mutta aika hyvältä kuulostaa uudetkin plänit! ;)

  VastaaPoista

Pidän kommenteista ja kysymyksiinkin vastaan mielelläni!

Lue myös tämä

Testissä Amazonin suosituin uimapuku - paras uimapuku ikinä!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan